GOSPODAR PRSTANOV
ZIVJO
imam en problem…
dobila sem igrico -speceno- na 3 cd jih zj me zafrkava naslednje….
vse skopiram na disk, potem hocem iz cd-ja skopirat crack v tisto mapo in potem mi napise:
NAPAKA PRI KOPIRANJU DATOTEKE ALI MAP
poskrbi za to da disk ne bo poln ali zasciten pred pisanjem oz. da datoteka ne bo v uporabi.
hvala za pomoc ze v naprej
aja prostora na disku je pa dovolj???
Na tem forumu se ne pomaga pri nelegalnih/kaznivih dejanjih, kar uporaba piratskih kopij igric prav gotovo je. Če misliš, da ti bo igra full všeč, pojdi v štacuno z igrami in kupi original, potem pa kličeš support, če ne bo kaj v redu delalo.
Druga rešitev je, da si natančno prebereš tisto txt/nfo datoteko, ki jo avtorji piratske kopije prilagajo in je zelo verjetno kje zraven na CD-jih oz. je kje na netu, od koder si snela to igro.
LP
Hvala bogu da obstajajo pirati !!!!
Kaj pa bi brez njih. Tudi na temle forumu bi bilo 2/3 manj ljudi.
A mislte da ma folk dnar za nove windowse in vso ostalo kramo.
Če sam zračunamo cene vseh programov, katere potrebujemo da sploh
lahko svojo igračo zalaufamo, vidmo da je cena včasih kar večja kot pa sam računalnik.
Torej pirati le naprej.
LP
tasy sem hotel opozoriti, da pač počne zadeve, ki niso legane, ker se mnogo ljudi tega niti ne zaveda. Na forumu se ne pomaga pri tovrstnih zadevah, kot je že Lady L napisala – zmente se privat.
Ej, Tomaž me zanima kako bi ti gledal na te stvari, če bi sam živel od pisanja iger in programov, pa bi 2/3 tvojih stvaritev bilo neplačano. Nič ne rečem, programska oprema je za naše razmere zelo draga in dejasnko si lahko malokdo privošči vse kar si želi.
Samo obstaja razlika ali KRADEŠ in to JAVNO TROBIŠ NAOKOLI se s TEM POSTAVLJAŠ, vso stvar pa opravičuješ na skrajno nizkoten in primitiven način (pač predrago je, pa zato KRADEM in dajte še vi, kdor tega ne počne je BEDAK) ali pa poiščeš ALTERNATIVO, ki ti omogoča “zalaufat” tvojo igračo tudi zastojn. Pa celo igric je en kup, tudi takih zastojn. Samo se je potrebno malo potrudit, pa se kako zadevo tudi naučit, malo možgančeke “iz paše” poklicat in začet razmišljat, ampak – saj krast je lažje, a ne?
Lep dan…
No tukaj se govori o igrah , ki pač laufajo pri gospodu Billu.
Za vse tiste ki pa sem jih užalil z besedo avtorske pravice pa povem naslednje. Ko bodo vaši projekti oziroma projekti drugih avtorjev
znižali cene in s tem omogočili tudi navadnim smrtnikom nabavo le teh
bo stvar na mestu.
Problem je v tem, da so avtorji požrešni , itd…..
Pa pustimo vse skupaj, še enkrat se opravičujem vsem ki sem jih prizadel.
Forum je pa tko al tko super in le tako naprej.
LP Tomaž
“Če sam zračunamo cene vseh programov, katere potrebujemo da sploh
lahko svojo igračo zalaufamo, vidmo da je cena včasih kar večja kot pa sam računalnik.”
Cena je definitivno večja, če vzamemo, da stane sam računalnik med 100-200 k SIT. MS sistem stane tam 35 k SIT, pa Office recimo najbolj oskubljena verzija z novim računalom 60k SIT, pa igre po 10k SIT/kos, recimo še Nero tam svoji 8k SIT, da ne govorimo o drugih zadevah, kot so protivirusni programi, razni produkti od Adobe, …
“No tukaj se govori o igrah , ki pač laufajo pri gospodu Billu.”
Ne vem, zgoraj si napisal programi, zdaj že samo igre, …
Naj izrazim še dvom, da gre samo za igre, kaj pa glasba (mp3), filmi (divx, kopije DVD-jev), da ne govorim o kaki drugi programski opremi (MS Office, čeprav obstaja zastojn alternativa, ki je praktično 100% združljiva z MS Office), da ne govorim o kaki programski opremi za peko CD-jev, itd…), pač zadeve so dostopne, se strinjam, vendar izgovor, da nekdo krade, ker mu je predrago, no to se mi zdi mimo (nismo več v srednjem veku da bi se šli Robina Hood-a). Niti si ne predstavljam, da bi to kaj bi se zgodilo, če bi to mislenost prenesli v vsakdanje življenje.
“Problem je v tem, da so avtorji požrešni , itd…..”
Očitno živiš v hudi zmoti, avtoriji si pri celotni zadevi odrežejo najmanjši kolač (vsa čas izjemam). Za svoje delo dobijo manj kot 10% cene, ki jo plačaš v trgovini. Končni trgovec pokasira med 20-25%, potem država 20% DDV, veletrgovec in distributer/založnik, potem imaš še produkcijo, … tak da če čez palec vržeš zadevo, so avtoriji še najmanj požrešni pri vsem tem, v bistvu slpoh ne morejo biti požrešni, ker so samo en delček v kolesu celotne mašinerije.
Če je glavni izgovor cena, potem priporočam, da ko boš naslednjič namestil piratsko igirico poglej kdo so avtoriji in jim pošlji 5 EUR v kuverti, to verjento ni predrago, pa še skoraj čisto vest boš lahko imel. Se pa strinjam, 40 EUR za špil je dosti, posebaj če si odvisen, pa moraš kakih 5-10 na mesec kupit, …
LP,
mogoc ti tist ki ti je skopiro game ni prav skopiro al pa da crack ni prav lej pejd na http://www.megagames.com pa si potegn crack dol.
Forum je zaprt za komentiranje.