Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Gorske vikend ture s kolesom v Aut / Ita?

Gorske vikend ture s kolesom v Aut / Ita?

A je kdo za kakšne vikend ture v Avstrijske ali Italijanske gore po 20.maju? Jaz načrtujem kolesarski vzpon na Grossglockner – Edelweissspitze in Oetztaler Gletscherstrasse. Če je še kakšen zainteresiran….?
A

ojla.

Tud mene bi kej takega zanimalo. Vsako leto poleg popoldanskih kratkih tur, delam kake daljše ture (cca. 80 – 100 km) tudi po Sloveniji, pa bi rad kej probal tudi po italjanskih ali avstrijskih prelazih.
Kako si si to zamislu?
Iti z avtom do pod Grossglockner (recimo Heilingelblut) in potem gor.
Kaj pa kake večdnevne po Italiji. Brat je veliko prekolesaril ceste in prelaze severno od gardskega jezera. Veliko lepih tur cca.120 km. Pa bi se lahko šlo za podaljšan vikend recimo, s šotorom.
Jst bi šel najraje v juniju, recimo druga polovica, da to takrat naberem nakaj kilometrov 🙂
A maš ti cestno kolo?

Lp Andrej

Jaz se pripravljam za kolesarsko potovanje …Tibet-Nepal s kolesom …. in zato tudi izbiram kakšne težje ture… Moji starši so lani bili na Grossglocknerju (dva dni čez vikend). Štartali so iz Heiligenbluta, spali pa v hotelu v vasici.

Jaz bi šel s šotorom (če bo vreme ustrezno seveda), štartal v petek popoldne, začel kolesarit v soboto, opravil še en vzpon v nedeljo in potem zvečer nazaj…. nekaj podobnega kot si predlagal!

Kje… zaenkrat je še vse odprto… imam nekaj internetnih strani s podrobnimi opisi vseh večjih kolesarskih vzponov v Evropi… Eden bolj zanimivih je Solden (AUT), kjer lahko prideš s kolesom do 2850m…. je pa več različnih kolesarskih poti, tko da bi lahko bil tam en teden in vedno se peljal po drugi poti… je pa mogoče res boljše, če se gre tja za več kot samo za vikend…

Kot prvo bom pa šel v Heiligenblut in od tam na Grossglockner…konec maja…

Trenutno imam full-suspension MTB, vendar ga bom v roku 14 dni zamenjal za fronty-ja… torej imam in imel bom MTB, ne cestnega. 🙂
LP

A

Zadnja sprememba (29-04-04 10:53)

Zivjo,

Sta slucajno ze opravila kakseno turo?

lp,
Grega.

Ne v Austriji… Zaradi slabega vremena (skoraj vsak vikend) sem bolj doma ostal in v naših hribih…. Savinjske alpe, Pohorje… tko da sem primoran se pripravljat na naših okoliških “gričih” namesto na sosednih “hribih” za izlet v prave “gore”. 🙂
Če pa ne bo šlo sedaj preden grem bo pa plan definitivno padu ko pridem nazaj…
A

ojla.

Jst grem v juliju na potovanje, tako da bom do takrat verjetno samo ture po Sloveniji. Sem imamo tudi pri nas nekaj lepih klančkov.
V avgustu in septembru pa se lahko kaj zmenimo za kako dolomite in Grossglockner.
Charly: Kolk kilometrom maš letos narejenih. Tako da vem če sem ti sploh lahko primeren spremljevalec?

Andrej

Iskra… Kam pa greš julija?

Letos mam ful smolo z vremenom… Od 20.aprila je vsak vikend razen enega deževalo oziroma bilo tko tko.. tak da si na kakšne daljše nisem upal it…. Dosedaj sem pa naredil samo čez vikende, kakšnih 1200-1300km pri čemer je bilo zraven za okrog 15km vzponov…. Prejšni vikend sem naredil 65km (potem mi je guma počila :(…… ) pa 1,5km v višino… Tko da nekaj je…
Sam se pa to ne more primerjati s Tibetom… 🙁

Za avgusta in septembra sem pa ful zainteresiran…. alencharlysarlah@hotmail.com … pa se bomo kaj dogovoril za takrat…
LP
A

Čez dva tedna gremo na zahod ZDA. Eno tako krožno turo za tri tedne in pol.

Ja letos je res škifo z vremenom. Jst sem nardu 1100 km (prejšnja leta malo več). Povprečna tura je med 50 in 60 km pa tko splaniram, da je kakih 400 do 500 m višinske razlike. Ponavadi je to malo ravnine pa kak kratek strm klanec. V okolici Ljubljane jih je kar nekaj (Črni vrh nad Polhovim gradcem, Rakitna, Sveta Katarina, Trebeljevo, Črnivec, Geoss). Seveda vse po asfaltnih saj mam cestno kolo. Doma v Bohinju pa je itak klancev na pretek…

Se pa res avgusta in septembra kej zmeniva(mo).

Lp Andrej

Velja. Ko se vrnete iz ZDA mi piši na mejl pa se bomo dogovoril. Jaz se vrnem 17.7. Sem se pa tudi že pogovarjal z dvema, tko da nas je že kar nekaj zainteresiranih.

LP
A

Zivjo,

Ce bosta sla se mene obvestita (se mogoce pridruzim, ce bom imel cas).

lp,
G.

Jaz sem se vrnil iz Tibet/Nepala…. blo je fenomenalno…. 1000km… 5220m najvišji prelaz… svetovno….. sedaj pa razmišljam o kakšnih vikend turah…. sta še za?
A

ojla.

Jst sem tudi prišel prajšnji vikend nazaj iz ZDA. Sedaj pa je treba mal nabrat nazaj kondicijo. Če bo lepo vreme bom čez kak teden ali dva v formi izpred potovanja, torej primerni za kake daljše vikend ture v Italiki ali Avstriji. Za Dolomite severno od Gardskega jezera ni problem, imam popolnega informatorje v mojem bratu.
Charly, ti pa si verjetno sedaj v top formi….

Andrej

Charly, če se ne motim, smo nekaj klepetali, da boš povedal, kako ste se tam imeli – posebej s tistimi tipi iz Iga.

lp

bv

Bilo je ful dober… vse ok kar se tiče organizacije, kakšnih posebnih zapletov ni bilo. Je pa definitivno ena najlepših izkušenj! Bi kar ponovil. Ne isto ampak kaj podobnega…. mogoče čez 2 leti. Na hitro si pa lahko nekaj slik ogledate na:

http://www.celje.tk/viewtopic.php?t=249

LP
Alen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close