Goriška brda ali Kranjska Gora
Pozdravljeni. Imam eno prošnjo za pomoč Moj oče ima skoraj rojstni dan. ker mi je bil zadnje čase v veliko pomoč, bi mu rada podarila kak krajši oddih kjetkoli v gorah ali v Goriških brdih. Ima kdo kakšno idejo za kak fajn kmečki turizem ali solidno gostišče s prehrano? Morda družinski hotel. Po zmernih cenah. Seveda pride v poštev šele september. Hvala za pomoč
Kako pa boš to sedaj izvedla ko je vse zaprto? Drugače pa na kratko:
Kranjska Gora – precenjena in preveč oglaševana za to kar ponuja
Goriška Brda – underrated, sploh če vas bo kakšen lokalec peljal na prave točke in stvari pogledat, nima KG šans proti Gor. B.
In še, odvisno kje je že večkrat bil, če je bil na eni lokaciji že tisočkrat, ga nima smisla peljat še v 1001.
Brda so lepa topla in draga. Za dva dni bi še šlo. Mogoče edino če je navdušenec nad 1 svetovno vojno je tam ogromno muzejev na prostem.
KG precenjena in predraga. Predlagam Rateče.
Neko namestitev že najdeš. Pa ima krasne pohode v Planico, tamkajšnji muzej, pa naprej dolina Tamar. Ali pa na drugo stran na tromejo. Krasni gobarski kulinarični užitki v nekem planinskem domu. se ne spomnim imena.
Meni sicer ni čisto jasno, kaj vam je tako všeč v Brdih (jaz imam dovolj kolesarjenje skozi), ampak ok, nimam nič proti.
V Brdih se mi zdi zanimivo pri Valentinčiču v Podsabotinu, ker ima vsaj bazen. Če je pa oče tip za tak dopust, bi bilo zanimivo tudi npr. v DS Campingu na Banjščicah.
Ampak jaz težko ocenjujem, ker sem tu doma in bi seveda zato za dopust izbrala Kranjsko goro (z vsemi vršaci naokoli seveda).
Maah v Brda se gre, če si ljubitelj dobre vinske kapljice, naslednji dan nikoli po njihovih vinih ne boli glava – zagotovo mu ne bo dolgčas, če je ljubitelj dobre vinske kapljice-pa če tri dni preždi nad vinsko kletjo na sončni tersi z razgledom v dobri družbi in nikamor ne gre – takim je to v užitek, ne pa lazenje po zgodovinskih muzejih, če niso ljubitelji tega 🙂 Paše bolj butično je, ni tiste turistične gneče, kot je ponavadi v Kgori.
Kranjska Gora precenjena umetno napihnjen turizem predvsem za Ljubljančane, ki vse kar ni v bližini avtoceste LJ-Jesenice (Bled, Bohinj, Kranjska Gora) ne poznajo.
Pokrajina je lepa, gorska ampak spet v enem popoldnevu vidiš vse. Recimo že Trenta in zgornje Posočje mnogo več stvari za pogledat od prve svetovne, korit, Kolovrat idilična lokacija skoraj brez turistov nepoznana, Soča, jezera slovencem nepoznana, Banjška planota,.. Sveta Gora, Sabotin, toliko skritih kotičkov in res izjemno lepih. Ampak ne, tam ne boš videl Ljubljančana ker bo šel raje v ovčjerejo po gorenjski avtocesti.
Kako pa prideš do izvira Soče, Korit Mostnice, Mangartskega sedla? Iz Kranjske gore , ne boš verjel da se da. Na vrh Vršiča imaš odlične žgance s pečenico in kislim zeljem.Da vidiš Mangartsko jezero pa najameš voznika in te zapelje z jeepom čisto na rob.
Ljubljančani opazujemo naravo ne registracije avtomobilov.
Daj malo pomisli kaj pišeš.
Kako pa prideš do izvira Soče, Korit Mostnice, Mangartskega sedla? Iz Kranjske gore , ne boš verjel da se da. Na vrh Vršiča imaš odlične žgance s pečenico in kislim zeljem.Da vidiš Mangartsko jezero pa najameš voznika in te zapelje z jeepom čisto na rob.
Ljubljančani opazujemo naravo ne registracije avtomobilov.
Daj malo pomisli kaj pišeš.
[/quote]
Vidiš, vidiš, si potrdilo svojo ovčjerejo. Seveda, da se da priti iz kranjske prek VRŠIČA do izvira Soče in Mangartskega sedla. Se da priti tudi iz Dolomitov do izvira Soče. Kot po tirnicah greste iz Ljubljane, bog ne daj zaviti 2 metra iz najbolj nasičenih in reklamiranih krajev.
Recimo prek Poljanske doline, Baške grape, doline Idrijce (prav tako izredno lepe) v dolino Soče skoraj ne vidiš turista iz osrednje Slovenije, pa koliko skritih kotičkov je samo tam za videt.
Ampak veš kaj, bolje je tako, ostane vsaj brezplačno in mirno za nas, ki ne radi plačujemo oderuških parkirnin ob Blejskem jezeru, hkrati pa vidimo mnogo, mnogo več.
Vidiš, vidiš, si potrdilo svojo ovčjerejo. Seveda, da se da priti iz kranjske prek VRŠIČA do izvira Soče in Mangartskega sedla. Se da priti tudi iz Dolomitov do izvira Soče. Kot po tirnicah greste iz Ljubljane, bog ne daj zaviti 2 metra iz najbolj nasičenih in reklamiranih krajev.
Recimo prek Poljanske doline, Baške grape, doline Idrijce (prav tako izredno lepe) v dolino Soče skoraj ne vidiš turista iz osrednje Slovenije, pa koliko skritih kotičkov je samo tam za videt.
Ampak veš kaj, bolje je tako, ostane vsaj brezplačno in mirno za nas, ki ne radi plačujemo oderuških parkirnin ob Blejskem jezeru, hkrati pa vidimo mnogo, mnogo več.
[/quote]
Forum je zaprt za komentiranje.