Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika gorenjski krapci

gorenjski krapci

Sem jih danes pripravila po receptu, ki je bil pred dvema tednoma v Nedelu, pa so bili za moj okus pretrdi. Je vzrok morda jajc v testu? Kako jih ve pripravljate? Hvala in lepo pozdrav

Vila

Hej! Ne vem, kaksen recept je bil v Nedelu. Dobro pa poznam ajdove krape, ki jih v Bohinjskem kotu znajo narediti taksne, da se oblizujes. Polnjeni so s skutnim nadevom z jajci; med skuto je tudi precej kisle smetane. V ajdovem testu ni jajc. Lp Babi

Bi lahko dobila recept?

Končno ena močnata reč brez jajc, na katera je moj sine alergičen.

Hej, Pipa! Hotela sem ti poslati link do ze napisanega recepta, pa mi pokaze cisto nekaj drugega:(((( Vse vpisem pravilno in nula!

Ce vpises za leto nazaj ” ajdovi krapki” ali samo krapi, dobis moj odgovor Andi.

V skutnem nadevu je sicer jajce, ampak bi bilo dobro tudi brez.
Ce ne zelis ajdovega testa, bi bilo z vlecenim testom iz bele moke tudi v redu. V navodilih je tudi varanta za sladke.

Bo katera deklica pomagala do direktnega linka? Hvala in lp Babi

tole?

Hej, Sonce! Ti si res vila :))) Hvala!
Vse sem napisala kot ti in mi je pokazalo
eno brezvezno stran; grrrr! Mogoce pa je bila samo kaksna stevilka drugacna:) Ne morem preveriti, ker je ze out. Za ne verjeti!
Pri nas se vedno megleno:(((

V zahvalo pa tale verz Majakovskega .

Sebi, ljubljenemu, posveca te verze avtor

Stiri besede,
tezke ko klada.

” Bogu bozje, cesarju cesarjevo.”

A nekdo kot sem jaz,
kaj mu pripada?
Kje bivalisc je zame ustvarjeno?

Je se veliko naprej. Vceraj sem ga vzela spet v roke( ruski melos) in uzivala, razmisljala…

Se splaca brati . Lep pozdrav Babi

Hvala vsem za odgovore, bom znova poskusila po tem receptu.

Lep dan!

Aloha,

ste me prepičale, pa sem probala, nardila sladke in so krasni. Sicer za moje pojme malo pretrdi (glede na tiste, ki sem jih jedla v Bovcu in Kobaridu, ki so itak bili sanjski, jih filajo nekje z orehi in nekje s suhimi hruškami!!), ampak so šli v promet in pohvaljeni.

Jih je pa prišlo iz pol kile moke veliko preveč, zato čakajo v skrinji na priložnost za ponovno sladkanje ;-))

Uzivajte

Nezi z loncem

Smejte se!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close