Najdi forum

google analytics

Živjo!

Mene pa neki zanima. Imam aktiviran tale google analytics za nek blog, ki sem ga nekoč pisala. Takrat sem potem tko mal spremljala, koliko je kaj obiska in vsakič, ko sem objavila novo temo, jih je sigurno ene par pogledalo.
Potem pa več mesecev sploh nič nisem več pisala, zdaj pa spet. Pa grem z g.a. pogledat, če kdo hodi kaj brat mojo novo objavljeno temo. Pa je skoz 0. In zdaj me zanima:
1.ali res nihče ne klikne na moje objave?
2.ali so se nastavitve kaj spremenile?
3.ali je možno, da tista stran, kjer pišem blog, sploh ni več aktivna?
4.ali pa so vmes že kaj spremenili in se ne da več slediti ljudi, ki ti berejo blog?
5.ali gre za kaj drugega?

🙂

Mene pa neki zanima. Imam aktiviran tale google analytics za nek blog, ki sem ga nekoč pisala. Takrat sem potem tko mal spremljala, koliko je kaj obiska in vsakič, ko sem objavila novo temo, jih je sigurno ene par pogledalo.
Potem pa več mesecev sploh nič nisem več pisala, zdaj pa spet. Pa grem z g.a. pogledat, če kdo hodi kaj brat mojo novo objavljeno temo. Pa je skoz 0. In zdaj me zanima:
1.ali res nihče ne klikne na moje objave?

— poglej, ali imaš v blogu še vpisane vrstice za google analytics

2.ali so se nastavitve kaj spremenile?

— lahko so tudi kaj nadgrajevali programsko opremo in je potrebno kaj
dodati/spremeniti..

3.ali je možno, da tista stran, kjer pišem blog, sploh ni več aktivna?

— hja – pač preveri, ali je tvoj blog še aktiven

4.ali pa so vmes že kaj spremenili in se ne da več slediti ljudi, ki ti berejo blog?
5.ali gre za kaj drugega?

— magic woman

lahko te je pa google vrgel na smetišče..

torej:

– prijavi se na google analytics, pa poglej kodo za tvoj blog
– v tvojem blogu poglej, ali imaš te google vrstice vpisane in
aktivne.

google analytics kaže podatke za do zadnjih 24 ur, mislim da se
vrstice osvežijo ob 00:00 uri..

če ne gre drugače in če si upaš pa napiši povezavo do bloga in bomo pogledali ali imaš tiste vrstice vpisane..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala. Na samem blogu nisem imela aktiviran g.a. in mislim, da zato ni delovalo, ker sem včeraj to spremenila in danes imam podatke, ki niso 0 🙂

Ker vidim, da se spoznaš na g.a., me zanima, če mogoče veš, kaj tam pomenijo določeni parametri:
1. traffic sources overview- kjer je v obliki kolača predstavljeno razmerje med: reffering sites in direct traffic. In pod direct traffic, kolikor vidim, je zapisana samo 1 oseba. Kaj to pomeni, da je ta oseba šla na moj blog prek naslova, ki ga je vtipkala in ne prek same strani z blogi, kjer so klikali drugi, ki so slučajno bili tam? To pomeni, da je 1 oseba očitno šla namensko gledat moj blog (od nekje mora poznat moj blog)? A to jaz prav razumem? 🙂

2. potem average time on site- ni mi ravno jasno, kako je lahko nekdo 00:00:00 časa na strani?

Mogoče bom imela še kakšno vprašanje, zaenkrat pa HVALA.

1. traffic sources overview- kjer je v obliki kolača predstavljeno razmerje med: reffering sites in direct traffic. In pod direct traffic, kolikor vidim, je zapisana samo 1 oseba. Kaj to pomeni, da je ta oseba šla na moj blog prek naslova, ki ga je vtipkala in ne prek same strani z blogi, kjer so klikali drugi, ki so slučajno bili tam? To pomeni, da je 1 oseba očitno šla namensko gledat moj blog (od nekje mora poznat moj blog)? A to jaz prav razumem? 🙂

– ja pravilno razumeš, samo ta oseba je lahko tudi t.i. spider – to so
robotki, kateri dnevno (tedensko/mesečno) pregledujejo spletne strani,
oz. jih indeksirajo v svojih iskalnikih (npr. google, najdi.si, bing, itd…)

2. potem average time on site- ni mi ravno jasno, kako je lahko nekdo 00:00:00 časa na strani?

– ja in kje pa je problem – pač je nekdo kliknil na neko povezavo – videl
da to ni to, kar je iskal in naredil kaj drugega, ali mu je
pa prekinilo internet povezavo, zmanjkalo elektrike in podobno..

Kar vprašaj če kaj ni še jasno…

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala, klemenxx 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close