Google Analytics- kam kodo vpisat?
Hy,
sem si inštalirala google analytics, da bi videla, koliko ljudi klikne na moj blog, a se je zataknilo:(
Piše: Copy the following code block into every webpage you want to track immediately before the tag.
In preprosto ne vem, kam to kodo vpisat. Zdaj sem našla neka navodila, kjer piše: Načeloma se to kodo postavi na dno, tik pred oznako v HTML kodi, razen v kakšnih izjemnih primerih jo je potrebno dvignit na vrh, tik pod . Ampak meni ni nič bolj jazno, še vedno ne vem, kje se to nahaja, kamor moram vpisat 🙁 Ne vem, kje je to body oznaka v HTML.
Zna kdo pomagat, prosim?
lp
V nadzorni plošči na vašem blogu v meniju izberite Dodatki in nato na seznamu poiščite Google Analytics ter ga aktivirajte (na desni piše »Aktiviraj«. To kliknite, da se napis spremeni v »Onemogoči«). Sedaj v zgornjem meniju izberite Nastavitve in v podmeniju mora biti viden gumb Google Analytics. Ko kliknete nanj, se vam odpre stran, kamor prilepite (Ctrl+V) tisto kodo, ki ste jo kopirali prej v Google Analyticsu. Ne pozabite se oglasiti na gumbu spodaj desno – Update Options.
prijavi se v blog
V nadzorni plošči na vašem blogu
v meniju izberite Dodatki
in nato na seznamu poiščite Google Analytics
ter ga aktivirajte (na desni piše »Aktiviraj«.
To kliknite, da se napis spremeni v »Onemogoči«).
Sedaj v zgornjem meniju izberite Nastavitve
in v podmeniju mora biti viden gumb Google Analytics.
Ko kliknete nanj, se vam odpre stran, kamor prilepite (Ctrl+V) tisto kodo, ki ste jo kopirali prej v Google Analyticsu. Ne pozabite se oglasiti na gumbu spodaj desno – Update Options.
Forum je zaprt za komentiranje.