Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Golf V rjavi

Golf V rjavi

Živjo. Včeraj pri pranju sem opazil,da mi golf na zadnjem delu praga rjavi. Rob na notranji strani je postal rjav in barva je odstopila. Avto je star 5 let. Ni bil karamboriran in ga imam od novega. A je to normalen pojav za ta letnik? In tudi za avto dobro skrbim, ga redno perem, vozim zgolj po asfaltu…

Hvala.

Tu http://avtonasveti.com/volskwagen-golf-5/ so opisani najbolj pogosti problemi tega vozila. Napak s problemi rje nisem zasledi.

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

Prag je pogosto šibka točka vseh avtov. Tud mercedes R klasa ful rjavi na tem delu. Preverjeno.

Malo poči kakšne zaščite v spreju se dobi,da zaščitiš sedaj pred zimo.10 minut dela.

VW pač, nemc, tako to je. 😀

Tudi sam sem imel golfa V(1.9 TDI caravan letnik 2008 kupljen od prvega lastnika 70000 km nikoli poškodovan lepo ohranjen).Velik problem je pa rja pod predno havbo na robu vse napihnjeno ,pod zadnjo havbo sami mehurčki,pri spojih dveh pločevin skupaj z nohtom si lahko spraskal barvo spodaj vse rjavo.Končno sem ga prodal po letu in pol ,sedaj iščem enoprotorca bomo videli kaj bo z njim
lp

Dobrodošel v klub, žal

Sam imam Audija letnik 2007. Cena novega je bila 86.000 eur torej top model. Novembra, ko sem hotel montirati zimske gume sem opazil, da je avto spodaj dobesedno gnil, kot da je letnik 1972. Zadeve sem poslikal in poslal na Porsche Slovenija. Rešil nisem nič. Preprosto sem si vzel 14 dni časa in avto spodaj temeljito zbrusil in zaščitil. Prednjo in zadnjo premo pa sem dal speskati in prašno polakirati.

Zgleda, da so minili časi kvalitetno narejenih pocinkanih vozil kot so bili Audi 100 in podobni in se zaradi šparanja tovarn na vseh koncih vračamo v dobo naših očetov, ki so pred vsako in po vsaki zimi pedenali svoje fičke in hrošče…

Ojej MareRS, mi je žal zate.

Proizvajalci so spoznali, da pač ni koristi od tega, če je avto ves čas brezhiben, saj bi prodaja upadla novih potem.

Pred petimi leti sem videl v Nemčiji popolnoma novega mercedes-benz serije R, ki je imel zadnje blatnike že gnile! Top znamke pač niso več TOP znamke. Korejci s svojim plehom jih že dosegajo, če ne presegajo. Top znamke se le še bolje potrudijo v notranjosti, materiali so boljši in mehkejši, da se družinca boljše počuti, to je pa to.

Hm… To je zelo dvorezen meč. Zase sem prepričan, da ne kupim audija nikoli več. Pa sem imel do sedaj že 6 različnih audijev…

Ja, žal je tako, da tudi t. i. top znamke niso več tisto, kar so bile in kar bi še vedno morale biti. Mene je moj primer zelo šokiral, sploh pa še na dejstvo, da za avto izredno lepo skrbim. Še nikoli ni bil zares umazan in je letošnjo zimo prvič na soli in snegu, pa še to bolj sedaj proti koncu teh razmer. In ko sem videl tisti rjavi rob spodaj pri kolesu, me je minilo, da bi ga sploh še kdaj opral. Moje mnenje je – avto je pač potrošni material in to je dejstvo. Ne splača se za njim žalovati, ker be vseeno izgubil na svoji vrednosti. Ceno mu naredi letnik, ostala ohranjenost pa je relativnega pomena. Upam samo, da zadeva ne bo kaj kmalu prerjavela, če že rjavi. Če pa pač bo, pa bo. Kaj jaz morem za to – vozili ga bomo dalje, dokler se ga pač ne odločimo zamenjati.
Toliko o mojih ugotovitvah.

Priporočam ti, da si nabaviš Rustcoverter od Würtha. To je tekočina bele barve. Razmastiš zarjavelo mesto, namažeš in pustiš da se posuši. Nato pa premažeš s temeljno in na koncu z lakom.
Tam zagotovo ne bo več rjavelo. Zadeva deluje preverjeno.

Kje pa to lahko nabavim in kakšna je cena?

Jaz sem naročil tule. http://www.ebay.de/itm/Wurth-Rostumwandler-Rost-Umwandler-1-Liter-Dose-/400321362900?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Farben_Lacke&hash=item5d35033bd4

V Sloveniji je to bolj težko dobit pa še cena se pri nas vrti okrog 45 eur.

Hvala.

Ja ja, pregovorna nemška kvaliteta. Potem pa izgovori: “Saj avto je samo potrošni artikel.” Kaj pa konec koncev ni potrošna roba? Vse se s časom iztroši. Samo ne vem, če se se splača preplačevat nemško potrošno plehovje, če je kako drugo bistveno cenejše. V glavnem Nemci stavijo na čustvene potrošnike, ki se odločajo na podlagi raznih mitov, predsodkov in kupujejo iracionalno. Skratka, računajo na ne preveč bistre…

Pozdravljen, Zastava 101!

Dovoli, da ti opišem stanje novega citroena C3, ki pa ni Nemec… ampak to verjetno veš. Ti bom napisal “iz prve roke” nekaj o njegovi kvaliteti. Zadnji odbijač je tako mehak, da je sam dobesedno skočil ven in sem ga moral zapeti nazaj na nosilec. Tako švoh je narejeno, da bi lahko vsak majhen otrok kadar koli ponovno snel odbijač ven iz nosilca. Poleg tega je plastika na notranjem delu sprednjih blatnikov tako krhka, da se je kar odlomila in je v njem sedaj precej velika luknja. To se je zgodilo tako, da je sneg na plastiki zmrznil in potem ko je odpustil, je plastiko odtrgal in odpadel skupaj z njo.
A to pa je kvaliteta ???
Imam pa še vedno raje trdega starega golfa, pa čeprav ima nekaj rje na sebi. Do sedaj še pomislil nisem, da bi se mi to na skoraj 6 let staremu golfu zgodilo, kar se je zgodilo na novemu citroenu. Da ne govorim o kakšnemu renaultu, ki je namreč še slabši…
Toliko o Nemcih. In ja, še vedno trdim, da je vsak avto zgolj in le potrošni material. Samo z razliko o dobi trajanja.

Lp!

i ja imam golfa 2007 godište na kojem zadnji rubovi od blatobrana pokazuju znake rđanja.
Toliko o njemačkoj kvaliteti

Ma dejte že nehat o tej “kvaliteti”. Avti so dan danes vsi narejeni od “danes do jutri”. Kupi novo in vozi – pa se ne sekiraj. Nekaj časa je garancija. Potem pa zadevo prodaš in vzameš drugega.
O teh pikicah rje se pa sploh ne splača več debatirat, ker je “uzalud”.

Lp.

Tole z rjo in prvimi lastniki je verjetno tovarniška napaka.Avti rjavijo zarad nečesa kar so v tovarni zašuštrali.Imel sem fiat bravo in avto kot nov celih 15 let,ampak na zadnjem koncu rja full.Sprednji konec kot nov,ni logike kot pa tovarniška napaka.Potem sem imel alfo 166 kupil rabljeno avto je letnik 2000 in nima niti pikice rje in kljib temu da je zamenjal nekaj lastnikov,štrihan pa res ni bil.Imam tudi bmwe39 ,ki je znan po rji ampak tale ki sem ga kupil 15 let star je kot nov in to v tovarniški barvi.Velika večina teh avtov rjavi v glavnem ,ker po karambolu dajejo slabo kvaliteto pločevine in zato tudi rja.
Se pa zgodi tudi najboljšim,da nekaj spregledajo in potem imamo nezadovoljne kupce.To ne pomeni,da ima vw slab pleh je pač avtor eden izmed redkih z to smolo.
Enkrat sem kupil fiata tipo 2.0 za 500 eur star zelo.Imam ga 8 let kot drugi avto ampak kljub starosti 23 let je pleh še kar zgleden.Rje je imel samo za vzorec in to na podnu.Blatniki in vrata pa še danes kot nova.
Ko kupiš avto ne smeš bit preveč siguren ,da ne bo rjavel ker je drag model.Noejši bmw tam okrog letnika 2005 pa naprej rje ne morejo imeti ,ker imajo komplet blatnike,vrata ,pragove ,haube in ostalo iz aluminija ampak ta aluminij ima pač druge slabe točke,nima rje je pa velika verjetnost,da skozi leta spoka in ga je skoraj nemogoče drugače popravit kot z menjavo posameznih delov.
človek ni najbolj pameten kaj kupit.Najboljše je,da imamo avto za vozit ne pa za to,da nas vsaka malenkost sekira.
Sicer za audija skor ne bi verjel,da bi bil tako gnil .

New Report

Close