Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Golf -sedeži

Golf -sedeži

A še koga boli hrbtenica v golf IV pri daljši vožnji? Obvezno me začne bolet tam po enih 2 urah vožnje. Ne vem v čem je štos… mislim da je pokončni del sedeža preveč ukrivljen in spodaj tišči v hrbtenico. V drugih avtih nimam problema. Na žalost nimam nastavljivih sedežev. Ve kdo kako finto.??

tenks

Menjaj avto!

Kupi si avto, ki se mu reče avto, ne pa neko nemško sra….

Kaj pa vem – meni se zdijo sedeži v Golfu naravnost odlični. Je pa to odvisno od opreme.
Sam imam tudi težave s hrbtenico, vendar se v Golfu odlično počutim – in lahko verjameš, da v avtu preživim kar nekaj ur dnevno. Preglej nastavitve – volana (lahko gre gor/dol in ven/noter!), sedeža (oddaljenost od volana in pedal, primerna pokončnost, višina, nastavitev ledvenega dela (seveda spet odvisno od opreme). Gre pa za stvar okusa – kot pravim, sem kot “hrbteničar” in človek, ki naredi veliko km, v Golfu zelo spočit, medtem, ko kolega jamra. Meni je več težav povzročal Avensis in Megane (ampak spet odvisno od opreme).

ma ne seri “sedež”…nastavitev volana sploh nima veze z naslonom oziroma s samo obliko avtosedeža. Če ima avtosedež nepravilno oblikovano naslon, ti nobena nastavitev volana ne pomaga. V hrbtu te bo tiščalo ne glede kako boš imel volan nastavljen.
Mene osebno še nobeden avtosedež ni tiščal, še Yugo ne včasih. Le mercedes A, ki sem ga imel na probni vožnji čez vikend, me je malo čudno tiščal v spodnjem delu hrbta.

p.s. tudi boleča hrbtenica in večurno odlično počutje v golfu ne gre v nobenem primeru skupaj :))) preveč pretiravaš

Miro ti pa zamenjaj avto kot so ti že drugi svetovali in ne vem kako nisi tega opazil, ko si kupoval ta avto. jaz se vedno prej usedem, saj je udobno sedenje in počutje eden izmed pomembnih pogojev pri odločitvi nakupa.

Jah, mene je sploh presentl, ko sem delal na parkirišču, da Golf IV nima serijsko niti električnega sprednjega stekla…nek penzionist je na roko odpiral okno…pa pri taki osnovni ceni golfa….res bi jih bi moralo biti sram…

Ja tega pa res ne morš opazt na probni vožnji. Saj se dobro sedi samo po dveh urah je pa slabo… Mislim da je problem v preveč ukrivljenem ledvenem delu. Žena se počuti naravnost odlično v teh sedežih. Bom probal če se da kaj mehansko pomagat … pomaga že če ga dovolj dvignem da se razširi kot med ledvenim in vodoravnim delom sedeža… sam je glupo k moraš tko visok sedet…

Ljudje smo pač različni. Tvoji ženi in meni Golfovi sedeži res ustrezajo. Sem pa res nastavil volan (ker se zaradi neprimerne drže rok, posledično ta drža premika na ramenski obroč, le-to pa lahko povzroči nerodno lego hrbtenice, ki se prizadeva kompenzirati spremembe. Ljudje imamo tudi precej različna razmerja dolžine rok, trupa in nog, zato je razumljivo, da vsem ne moremo ustreči z enim samim sedežov. Glede na to, da se v novejših modelih avtomobilov sedež lahko precej prilagaja, pa je teh težav vseeno manj.
Miro10 – poglej, če imaš kakšno nastavljanje ledvenega dela – pri meni je in je zelo pomembno kako je nastavljeno, prav tako pa tudi višina sedeža. Načeloma pa naj bi sedeli pokonci, podobno kot takrat, ko poskušamo zavzeti pravilno lego na kakšni ortopedski žogi (ki je sicer namenjena tudi krepljenju mišic).

New Report

Close