Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem golf II

golf II

Dragi forumovci ki se spoznate na stare avtomobile javite se ker mene zanima naslednje:

Kaj naredite na starem golfu 1990 l. ki je še “dokaj” solidno ohranjen in dobro izgleda ima pa majhno pomanjkljivost poleg vseh večjih in ostalih.

Ko avto upalim mi sprednja armatura nad volanom in levo proti šipi grozno trese in ropota vse dokler se avto ne segreje in tudi potem mi ropota ko ustavim ali stisnem sklopko.

Ko sem avto kupila je bilo vse v redu potem pa sem ga peljala k nekomu ki mi ga je priporočil sodelovec na menjavo olja in te zadeve in mi je baje nekaj premikal “štem gas” oziroma ne vem kako se pravilno reče. In od takrat mi to grozno trese moram priznat da prej teh problemov nisem imela.
Ko sem mu rekla naj mi to popravi je rekel da je to na takih avtomobilih normalno.

kaj narediti?

hvala in lep dan še naprej.

Meni je takšen avto tako tresel kar 7 let – se pravi, dokler sem ga imela. Malo pomaga, če povlečeš ročico za ogrevanje, ki je na levi strani od volana proti vratom in je namenjena za ogrevanje motorja pred vžigom. Pomaga tudi, če takrat, ko stojiš z avtom na mestu malo držiš gas – ampak res zelo malo. S tem se moraš pri golfu kar sprijaznit. Drugač je pa ta avto zakon – vsaj kar se tiče porabe:))

Ja se strinjam Nina glede porabe še kar gre, no ja ampak to tresenje me pa spravlja ob živce. Ja zauf po domače poznam to povlečem samo ko je res kriza in je zunaj vsaj -5, saj zaenkrat še vžge brez zaufa.

Glede drugega da bi pa kar non-stop ko v mestu čakam na semaforju držala gas pa ne vem če bi zdržala bi mi prej odpadla noga.

A si imela ti isti problem.

Imaš še kakšno boljšo rešitev?

Hvala in lep dan še naprej!

MOJCA – najprej se ponovno oglasi pri tistemu »mojstru«, pa mu povej, da nad njegovo »mojstrovino« nisi preveč navdušena. Če si prepričana, da pred »posegom« ni bilo tresljajev mu »zateži« z inšpektorjem ali kakšno podobno »višjo silo«. Mogoče bo delovalo.
Sicer pa imam tak avto kot ti (GOLF II 1,6 D), z enakimi »zvočnimi efekti«. Avto je enakega letnika (12/90) in dobro ohranjen (130.000 km). Ker ga je pred menoj imel skrben in vzoren lastnik, sem prepričan, da so tresljaji del »serijske opreme«.
Mogoče bi tresljaje odpravila menjava t.i. gumi nosilcev motorja ali pa potisne plošče sklopke. Kar pa bi seveda stalokar nekaj »cekinov«.
Za ta denar si raje omisli dober radio, pa si takrat, ko imaš »zvočnih efektov« čez mero »zavrti« tvojo najljubšo pesem.

LP, Škorpjon

Poskusi tako, kot ti svetuje škorpjon. Mehanika vprašaj, če ti lahko nastavi motor tako, da bo avto v mirovanju tekel pod večjimi obrati. Drugače pa sem se jaz kar navadila držati nogo na gasu, ker mi je šlo na živce to tresenje. Samo zaug pa lahko uporabljaš vedno, ko avto ni segret – to vidiš po tem, da ti pred vžigom gori rumena lučka, ki mora ugasniti. Drugače pa se tolaži z majhno porabo in s tem, da je tresenje dobro proti celulitu:))))

hvala za idejo

naslednje vprašanje pa je kje nabaviti dober radio

dobra ideja.
jutri začnem ukrepati! ( v ponedeljek)

in grem v nabavo za dober radio ker je ta sedanji res že pripravljen za odpad.

resno mislim kakšen radio priporočate!

Imam dober radio in kasete za vas, Blaupunkt za 10.000 SIT

hvala ampak je pa moj sedanji zagotovo boljši.

New Report

Close