golaž brez čebule?
Moj dragi ne je čebule. V nikakršni obliki. Razen včasih jo malo skrijem v obliki mletega prahu kot začimbo.
Rada pa bi naredila goveji golaž. Vem, da gotovo ne bo tak tapravi, zadovoljiv bo tudi približek. Kaj svetujete? Pomislila sem tudi že na tisti golaž v prahu – iz vrečke, da bi obogatila okus.
Ima kdo kak nasvet?
Hvala!
Diwali
Hej!
Kaj pa por, prenese?
Dober bo tudi golaž, če k mesu dodaš malo nasekljanega korenja,koreniko peteršilja,malo gomolja zelene ( sladki janež), malo več česna,kar v lupinici in še kaj od zelenjave, ki jo imate radi. Če lahko uporabiš por, bi bilo super.
Zelenjava dela čudeže:)
To se vse počasi duši z mesom vred. Dodaš še nekaj začimb in zelišč. Aha, zdrobljeni posušeni jurčki so tudi prima.Ko je vse mehko,lahko pretlačiš in nadaljuješ po znanem postopku.
Lahko na koncu dodaš še malo na kocke narezanega krompirja. Uspelo bo.
Jaz imam tako mešanico že v kozarčku s soljo. Pravim ji domača vegeta.
Nikoli ne kupujem tistih nadomestkov, ker ima vsa hrana potem isti okus.
Lp
V Italiji je ravno sedaj en tip ful postal znan, kot kuhar, ker je oživel stare recepte – siciljanske… in pravi… čebulo in česen so uporabljali včasih, kao za manj premožne… Skratka, tudi golaž dela samo na osnovi zelenjave, kaper, začimb… glede na obiskanost njegovega lokala, bi rekla, da golaž brez čebule je lahko še boljši.
Forum je zaprt za komentiranje.