Najdi forum

Gojmir

Gojmir, Gojmira ali Gojmirja?

Tako kot npr. Bogomir, Bogomirja, Bogomirju,…
Gojmir, Gojmirja, Gojmirju,…

Saj ravno to me čudi, ker ravno berem neko knjigo in sklanjajo Gojmira. Njen avtor pa je Franc Zadravec …

Potem je verjetno v knjigi še dosti drugih napak.

Predvsem sem opazila, da ne dela vejica pred ‘pa tudi’. Mislim, da je bilo spodaj nekje govora o tem, da pa se piše. Recimo: Ksaver Meško je pisal vaško in malomestno sliko in povest pa tudi narodno spodbudno prozo in dramatiko.

Prvi del je dobesedno prepisan, zveni malo čudno, ampak zanemarimo to in mi prosim povejte, če bi dali pred ‘pa tudi’ vejico.

Hvala.

Pred ‘pa tudi’ bi jaz vsekakor dal vejico. Medtem sem še malo pobrskal in izvedel, da je Franc Zadravec priznan literarni kritik / zgodovinar, tako da me sklanjatev ‘Gojmira’ še bolj čudi.

Res je, kar si zapisal o Zadravcu.

(Zakaj pa presledek pri literarni kritik / zgodovinar?)

Vem, da ni tipografsko pravilno, ampak meni se kritik/zgodovinar vidi čudno :))

Po moje je Gojmir eden od mejnih primerov, kjer je možno oboje. Tudi v Fidi+ sicer prevladuje Gormirja (100 zadetkov), ampak tudi za Gojmira je 27 zadetkov.

spoštovani, pred “pa tudi” ni vejice, če se misli ta “pa” kot pogovorni IN. Pred IN TUDI pa seveda ni vejice (Šla sem v trgovino in kupila kruh pa (=IN) tudi mleko. tako je v vašem primeru ni. Lahko pa je pa tudi protivno ali pa stopnjevalno mišljeno; takrat pa je. Nina

New Report

Close