Najdi forum

gobova juha

pozdravljene

no stvar je taka, da ne smem več jest goveje juhe – alergija na vse kar je povezano s kravo…ggrrrr

prosila bi vas za najbolj enostavn recept za najboljšo gobovo juho…še dobro, da mam zelo rada gobice… 1:0 zame….

tko, prvič v življenju se bom spravila delat gobovo juho, do zdej sem jo vedno jedla samo v gostilnah…

hvala

Moj recept je takle: na malo olivnega olja prepražim čebulo, dodam gobe, jih tudi malo prepražim, da voda, ki jo spustijo, izgine. Nato dodam na kockice narezan krompir, še malo popražim, dodam česen (kar par zrn), nato zalijem in dodam začimbe (sol, poper, lovor, origano, timijan). Kuham še kakih 10 minut oz. tako dolgo, da je krompir mehak. Na koncu lahko krompir malo zmečkaš, pride juhica bolj gosta in kremasta. Zelo paše tudi žlička kisle smetane, vendar pri nas tega ne prakticiramo, ker imamo alergika na mlečno maščobo. Nikoli pa juhe ne zgostim z moko.

no hvala….jaz tud ne bi moke uporabljala…

bi te pa še za gobice vprašala takrat ko ni frišnih pa ko zmanjka tazmrznjenih…kakšne naj kupim v trgovini…

Veš, mi smo gobarska družina in jih čez leto kar nekaj naberemo in zamrznemo, tako da jih nikoli ne kupujem. Če pa že, so to sveži šampinjoni, z drugimi nimam izkušenj.

ja mi smo tud gobarji…sam pr nas vse zmanjka in to kar kmal…pol skrinje je sam gobic, sam kr hitr kopnijo

Sashen, pa menda ja ne boš zdaj do konca življenja jedla samo gobove župce?! Moraš si še kako drugo privoščit, ko pa je ja še toliko drugih dobrih juhc in mineštrc:-)

boo. mineštre, obare ne jem…jem kurjo, gobovo, porovo juho pol se pa že neha…

oj,
pa nobene druge ne ješ ker ti niso okusne, ali ker te “ne premami njihov vonj, izgled, …”?
jaz bi namreč lahko živela samo od raznoraznih juh in jedi na žlico 🙂
glede gob in gobove juhe izven sezone in ob prazni skrinji:
droben trik je tudi, da kupiš posušene gobe (tudi lidl, hofer in podobni imajo dobro robo, vsaj po moji presoji), ustrezno količino najprej namočiš v vodi in potem nadaljuješ s spripravo juhice kot da bi imela sveže gobe!
če obstaja še kakšna zelenjava, ki ti je všeč (bučke, rumene buče, korenje, brokoli, pesa, …), lahko praktično iz vsake narediš (kremno) juho. karkoli že bo – naj ti tekne! lpč

jem še porovo juho…goveje žal ne, da je ne bi hotla jest, je ne smem več. nič kar je od krave, jajc in soje…žal…

zelenjavne juhe odpadejo…

sej veš od vse zelenjave pa sadja je najbolš meso :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close