Najdi forum

Gobova juha

Pozdarav vsem
Če ima kdo recept #gobova juha s krompirjem#

Na malo maščobe stresem sesekljano čebulo, popražim samo toliko, da postekleni, dodam razrezane gobe ali odcejene suhe gobe (ki sem jih prej namočila v malo tople vode) in pražim toliko časa, da gobe oddajo tekočino in le ta izpari (pri suhih gobah tega časa ni), dodam na kocke razrezan krompir, stisnjen česen in sesekljan peteršilj, popražim le še toliko, da česen zadiši in zalijem z vodo. Solim in kuham do mehkega. Po okusu lahko na koncu dodaš žlico kisle smetane.
Dober tek.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Apolonija napisal:

> Pozdarav vsem
> Če ima kdo recept #gobova juha s krompirjem#
Najlepša vam hvala

Vladka, točno tako jo delam tudi jaz, dodam le še lovor, ko pa je juha že na mizi, pa še malo svežega peteršiljčka potrosim. Kisla smetana pa je al je pa ni. Mi imamo skoraj rajši brez, je okus gob bolj intenziven.

Moja se dela podobno kot Vladkina vendar na čebuli in česnu tudi prepražim čisto malo krompirja nato dodam gobe. Če so sveže ali zamrznjene malo počakam, da izpustijo vodo nato zalijem. Začinim pa z timijanom, poprom, soljo in lovorjem. Čisto na koncu dodam peteršilj.
Posebaj pa skuham krompir, ki ga pretlačim kot pire, vendar skupaj z vodo v kateri se je kuhal. Vse skupaj stresem v juho, malo pokuham in postrežem. Je malo bolj gosta-krema in mi obožujemo tako. Postrežem jo v doma pečenih kruhovih skledah.
Dober tek

Jaz v gobovo juham dodam tudi nekaj korenja, in kocko za govejo juho.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close