Najdi forum

Pozdravljeni

Začela se je sezona gob. Pri nas nabiramo šampijone, golobice, jurčke, lisičke in dežnike. Prosim svetujte mi, kako naj gobe shranim za pozneje. Ali zamrznem, vložim in posušim? Katere so primerne za določeno shranjevanje in sam postopek shranjevanja.
Vsak predlog bo dobrodošel, ker o gobah vem zelo malo.
Že vnaprej vsem prisrčna hvala. senka

Mi jih sicer ne shranjujemo za pozneje, sem pa slisala, da se deznike shrani tako, da se jih spanira (moka, jajce, drobtine) in se jih zamrzne. Nato jih vrzes samo na olje (se zamrznjene).
Jurcke nekateri vlagajo, moja teta pa jih prevre in jih po paketkih zamrzne. VErjetno lahko isto naredis tudi z lisicki.
Za ostale pa ne vem!
Veliko ti nisem pomagala!

lp, Jessy

Za dežnike ne vem. Šampinjone večina ljudi vlaga, najbrž pa ni nič narobe, če jih daš sveže v skrinjo.
Jurčke tudi lahko vložiš, ampak samo tiste, ki so čisto zdravi. Lahko pa jih daš zmrzniti – sveže ali poparjene. Prav tako lisičke in golobice.
Tu nekje se pa tudi moje znanje o gobah neha. 🙂

jessy in kleopatra imata prav: marele spaniraj, jurčke in lisičke lahko zamrzneš, vložiš ali pa posusiš.

Dodala bi še to, da golobice rajši mešaj z drugimi gobami, spadajo namreč med še težje prebavljive gobe, pa so gobe že tako težko prebavljive. Itak pa jih imaš samo za dodatek;-)
Dober tek!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close