Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika gobe – marele

gobe – marele

Kaj mogoče kdo ve, kako je najbolje spraviti marele v zamrzovalnik. Vem, da so najboljše sveže ocvrte, ampak če jih imaš toliko, da jih ne moreš vseh pojest ( no pa tud zdravo ni…).

Spaniraš in lepo zložiš na pladenj, ki ga daš v zamrzovalnik. Ko so gobe zmrznjene, jih lepo zložiš v vrečko in po potrebi (po kosih) jemlješ ven…

Oj! Jaz jih najprej rahko stisnem med dve krpi. S tem rešim dva problema: če so mokre zaradi dežja popivnam vodo in pa malo se stanjšajo, če so zelo mesnate. Potem jih spaniram in v zamrzovalnik naložim v plasti ena na drugo na alu folije. Ko zamrznejo, pa jih preselim v vrečke. LP Daša

Roža zlata, hitro povej, kje rastejo marele, jih prideno nabirat. Na dolenjskem koncu nič, zero, niente. Je zato pa travniških kukmakov na tone. Mi že iz ušes gledajo. Pranje, rezanje, blanširanje, in ponovi vajo vsako popoldne. Saj so dobri, ampak čez marele jih pa ni.
Sicer pa jaz delam kot Daša. Se super obnese. Pazi pa, da jih boš pravočasno porabila. Gobe so v skrinji lahko do 6 mesecev.

Lep dan vsem, tudi tistim, ki nimamo kje nabirat marel.
deka

Ja na Gorenjskem rasejo marele, baje je tud jurčkov nekaj samo jaz nič ne najdem. Lansko leto sem imela obdobje jurčkov, letos pa marel. Pa bi raje jurčke, jih lahko pripravim na več načinov…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close