Gobe, lisičke – prosim za kakšen recept
Lisičke so super v zelenjavni juhi, za jed z jajci pa na olju prepražiš čebulo, dodaš oprane in narezane gobe ter posoliš. Dodaš stisnjen česen in sesekljan peteršilj in pražiš na malem ognju še toliko časa, da izpari večino vode, ki jo oddajo gobe, potem pa vmešaš razmešana jajca in mešaš, da zakrknejo.
Hranila pa jaz gob v hladilniku ne bi več kot dan ali dva, ampak bi jih raje blanširala in zamrznila. Če imaš sušilnik, jih lahko posušiš.
Vladka
Jaz sem ravno včeraj delala testenine z jurčki in bučkami, pa če bi imela lisičke (mmmm, jih obožujem), bi enako naredila z njimi.
Na malo masla podušiš gobice (prej jih popariš ali “skuhaš” toliko da zavrejo)), nato dodaš na kolobarje narezane bučke, malo premešaš, posoliš in dodaš še smetano za kuhanje. Edina začimba, ki paše v omako je malo timijana. Malo pokuhaš in to je to.
Jaz zraven vedno skuham špagete. Se mi pa ne zdi to omaka s katero bi testenine potem prelil, pač pa jih jaz premešam že v posodi.
Po vrhu paše malo naribanega sira.
Lahko jih še gratiniraš – v ogjevarno posodo vsuješ testenine pomešane z omako, potreseš z naribanim sirom in daš za nekaj minut v pečico, da se sir stopi.
Dober tek! 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.