Gnusi se mi razvajena družba okrog mene!!!
Jaz čutim, da je avtorica tega članka skromna in zelo lepo vzgojena in da je postala odrasla, ti ljudje, s katerimi se druži oziroma se je družila pa še niso odrasli. Postaja samostojna. Mislim pa, da taki “razvajeni” ljudje kot jih ona opisuje živijo povsod, ne samo v mestu. Norčevanje, režanje in besede kot so “spizdi domov” so zelo nesramne. Jaz se s temi ljudmi ne bi več družil.
Žal so stvari kot pišeš, za to so krivi tudi starši. Zato pa gre svet v maloro. Eni res mislijo, da jim vse to pripada. Na drugi strani je še veliko skromnih in pridnih, v glavnem po sili prilike, ampak so. Tako družbo si poišči, vse ostalo nima smisla. Tako pač je. Svoji k svojim. Življenje je prekratko, da bi ga zabijali s tistimi, s katerimi se ne počutimo na isti valovni dolžini. Ni vredno. Oz. niso vredni. Taki vedno nekoga ponižujejo. Samo zato, ker so prazni, leni, prevzetni in nesposobni. Kdo si bo pa to priznal? Raje nekoga ponižujejo, ker tako sami sebe povzdignejo. Redki od teh se spremenijo. Tudi zato, ker so v glavnem reve in izbirajo krajšnice.
Na srečo poznam normalne ljudi, ki bi se lahko bahali, ampak se ne. Ostajajo prizemljeni ìn spoštujejo druge. Na koncu je od nas samih odvisno kakšno družbo si izberemo.
Se strinjam z napisanim, pogumno naprej,
sem pa imela obrnjeno situacijo s fantom iz podeželja,
kjer sem talno poslušala žaljivke, da sem krava s teletom, pa ločena in mu bom vse pobrala,
pa da sem čefurka itd ni bilo konca žaljivk tudi po 9 letih, ko sem končno naredila konec temu.
Nikoli se ni postavil zame, prej narediš konec, bolje je za oba 🙂 Zdaj sem srečna♥
Ista zgodba, 10.08.2020 ob 10:43
Saj avtorica ne govori o meščanih, ampak prav o Ljubljančanih. Kar poznam Mariborčanov, Celjanov, Kranjčanov, je to čisto druga scena, odprt folk z neko globino, osebnostjo.
Hahaha…resno? Sem original z obale pa ti povem, da so Mariborčani najbolj zoprni ljudje ever. Nihče jih ne mara. Polni sami sebe, pridejo na obalo se nekaj kurčit, so pa ene same seljačine. Sedaj ko laufajo boni sem jih imel priliko precej poznati.
Pozdravljeni. Ko sem prvotno sporočilo prebrala prvič se mi je mladenka nemalo zasmilila. Zelo delovno dekle, ki bi rada nekaj privarčevala. Kot da bi sebe gledala v študentskih časih. Ta del same pohvale. In sploh ne bom komentirala obnašanja njenega žrebca in družbe.
Ko sem post prebrala drugič, me je zmotilo njeno obnašanje na dopustu. Ko so prisli v apartma je bilo treba počistiti, skuhati in urediti postelje. Res je bilo to potrebno? Če se nikomur drugemu ni zdelo potrebno, zakaj se je to avtorici. Pa dobro. Je bilo to res nujno potrebno takoj prvi moment. Sem si zamislila sebe, ko pridem na dopust. Prva briga je, da se dam v kopalke in spijem kako pijačo, da dam takoj možgane na off. Da uživam v trenutku. Dopust traja koliko? Teden, dva? In da bi ves ta čas samo nekaj garala zase in za druge? Ne hvala. In nihče ne pričakuje tega od mene, vsi hočemo samo odklop. Vsak počne kar mu paše. To je bistvo.
Ta del se mi zdi, kot da je avtorica klasična cankarjevska mati, ki se žrtvuje za druge in nihče tega ne ceni. Ma daj je potrebno odrasti tudi v duši. Ni vse samo v delu. Je treba imeti balans.
Namenoma se nisem spuščala v krdelo, ker ne vemo kaj je res ali ne( če je res je vredno vsega obsojanja) Lahko izhajamo samo iz avtorice.
Sem Ljubljančan! Vcasih smo take mal pretepli, da so jokali. Res si padla v tako druzbo, ki sencijo mojo Ljubljano, kjer bi morali biti dedci normalni. To so jokice, k morjo z druzbo na morje, punco pa zapostavijo. In to ni samo v Lj. Ker smo taki tipi iskani, sem pac ze zaseden, drugace te peljal jaz.
Lp
Ljubljancan!
Forum je zaprt za komentiranje.