glivice na nohtu
Pozdravljene!
Prosila bi vas za kakšen nasvet in izkušnjo, kako odpraviti glivice na nohtu na nogi.
Zgodilo se je, da sem si že lani jeseni fizično (padec težje stvari) poškodovala noht na sredincu na stopalu. Najprej sem predvidevala, da je noht rahlo valovit zaradi tega, zdaj pa je postal belo/rumen in zadebeljen.
Vglavnem: prepričana sem, da gre za glivice. V lekarni sem kupila Lamisil spray, ki ga uporabljam po navodilih že 2 tedna. Vem, da je to prekratek čas za kakšne rezultate, vendar imam pomisleke glede učinkovanja.
K zdravniku tudi ne vem, če ima smisel, da grem, saj mi verjetno zaradi enega nohta ne bo predpisal tablet…
Imate ve kakšen nasvet kako to nadlogo odpravit?
Sem prav žalostna: ravno zdaj, ko bo kmalu čas za odprte sandalce obut…
Hvala za odgovore.
Hvala za odgovore.
Bom še naprej vztrajala z Lamisil sprajem in če ne bo efekta bom stopila do os. zdravnika.
Namig farmacevtke v lekarni je bil, da je tisto pisalo bolj tako – tako (beri brez učinka), pa še precej drago je.
Na enem forumu sem prebrala, da naj bi pomagalo olje čajevca.
Ima katera izkušnje s tem?
Tisto pisalo za glivice je bolj tako – tako. Spreja ne poznam, uporabljali smo pa Lamisil tablete.
Zadeva je sledeča 🙂 Noht mora zrasti na novo, kar pomeni da zdajšnji poškodovani noht ne bo nikoli lep, ampak namesto njega zraste nov. Na rokah rastejo nohti 1 mm/teden, na nogi pa 1 mm/2 tedna. Torej rabiš na nogi 8 do 12 tednev da prideš do lepih nohtov. Vmes pa nič prekinjati s tableti ali sprejem, ker se drugače zadeva spet ponovi. In – Jovo na novo 🙂
Če si že začela, boš do poletja ravno zrihtala nohte u nulo.
lp, ela s
Lahko jst svetujem in res sem 100% da ti bo to zohr pomagalo in sicer koloidno srebro,moja mami je glivice pozdravla tako hitro da nemoreš verjet je pa 6 let imela glivice,ki so se ji širile po stopalu.Z koloidnim ubiješ vse enoceličarje,seveda pa je res da moraš počakat da ti pol zdrav noht zraste.
Ti bom dala kontakt pa probaj se zmenit 031353347, zelo so prijazni in ti povem da ti ne bo žal.
čao
Forum je zaprt za komentiranje.