Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika glede velikosti torte ter števila”jedcev”le te?

glede velikosti torte ter števila”jedcev”le te?

Pozdravljene po dolgem času,

ker se bliža neko večje praznovanje me zanima ali bi bila torta za katero bi spekla biskvit v pekaču premera 28 cm, dovolj za približno 20 ljudi?

Hvala

Če je torta visoka in nabasana, dovolj, pač režeš manjše kose, če je pa nizka in malo filana, pa skoraj, da ne.

Pa ful suho napravi – da si ne bi kdo slučajno zaželel še en kos 😉

No, zdaj pa resno. Pomoje bi bila “glih za glih”. Jaz ti priporočam, da poleg velike narediš še eno manjšo (in enostavno za naredit, da ti ne bo vzelo preveč časa – recimo po sistemu 1. oblat, gor pa krema do roba) – za vsak slučaj, da ne bi torte zmanjkalo … Če bo velika npr. čokoladna, narediš manjšo sadno, ali obratno …

ja grajena bo v stilu biskvit- krema-biskvit krema-biskvit+ okraski. pa sadna je boljša:). A je katera že delala s tistimi slikami ki jih daš na vrhu torte ? So kakšni problemi s tem?

Ne sam suhe ne smem nardit, mora bit dobra njami njami.:) Sicer bojo pa prej šniclne jedl, kje bo plac za več kosov torte:)

Ste me pa pomirile, ker sem kr malj živčna bila ker nisem bila ziher. Jaz sicer zmeri več kot 16 kosov naredim iz mojih tort, ker delam “uhrne” kose.:)

Po moje premalo. Ko jo naredim z njo nahranim le cca 12 ljudi.

lp

Meni se zdi premajhna. Včeraj je mojo 28 cm čokoladno (skoraj) zmazalo 12 otrok. (je pa imela eno plast manj, torej; biskvit, krema, biskvit)

Za naše podobno praznovanje sem naredila torto v pekaču od pečice. Zaporedoma sem spekla 3 rolade, samo da jih potem nisem zvijala, ampak pustila oblate. Sestavljala sem klasično: biskvit-krema-biskvit-krema-biskvit. Postaviš na nek raven pladenj, podložiš papirnate izrezljane prtičke za torto, enako se da lepo okrasiti.
Istočasno z nami so imeli v isti gostilni 80-letnico, tudi približno toliko ljudi, seveda sem imela oči na pecljih, kakšna bo torta. Bila je približno tako velika, pravokotna, okrašena v knjigo.

Mene je bilo ful strah, da bi naredila premajhno torto. Na koncu sploh niso vsi prišli, tako da je torta še ostala. Naredila sem zelo kompaktno orehovo torto, na koncu sem jo razdelila med prisotne za domov. S sadno smetanovo bi bilo to težje (se je pa več poje na mestu, ker je lažja). In moram se pohvaliti, da so potem kar klicali in spraševali, kako sem naredila tako dobro torto :-)). Sin me je zatožil, da “iz interneta”.

Kolikor sem brala, s slikami na vrh torte ni noben problem.
LP Mimi

joj pa ne me zdej strašit:( Jaz pa že tko fajn pomirjena, že vse v glavi naredila. Sicer sem mnenja da bi ji naredila kar dve amoak ni za, ker pravi da bo za vse zadosti;) Bom še malo preračunala

Če bo od peciva samo torta, je bo vsekakor premalo. Če pa narediš še par peciv zraven, pa si potem s torto lahko tudi malo “uhrna”.

no da vam odgovorim.

Ker sem zagnala paniko da pa samo moja torta ne bo zadosti , se je naročila še ena v slaščičarni. Preživeli bi sicer samo z eno torto in skromnejšemi koščki, tako pa je obeh nekaj ostalo..Škode ni nobene, ker smo bili vsi polnih trebuščkov, torta je bila pa itak še dobra naslednji dan.:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close