Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Glede ustavljanja v predorih

Glede ustavljanja v predorih

Poudarjam TOČE, ker zastoji v tunelih in ustavljanja, se pač dogajajo vsakodnevno, zakaj bi bila samo toča tako nevarna?[/quote]

Zastoji so res vsakodnevni. Gosta kolona vozil vozi počasi in vsake toliko se čisto ustavi. Tudi v tunelu, ja, res je.
USTAVLJANJA v tunelu, ko pred tabo ni nobene kolone in je cesta prosta, pa niti od daleč ni vsakdanje. Vsak dan naredim cca 100 km, od tega 70 po avtocestah, pa ti lahko mirno zatrdim, da poljubno ustavljanje na avtocesti NI VSAKODNEVNO, še manj normalno. Nikjer na svetu.

Torej, a ti ločiš skrajno gost promet, zastoj, ko se kolona pomika 20, 30na uro in se občasno ustavi – ali pa prosto pretočno cesto , kjer so
hitrosti med 80 in 150, pa se nekdo nenadoma odloči, da se bo ustavil, ker se mu zazdi, da vožnja ni varna (predvsem in v glavnem za njegov pleh)?

Ne bi rekel, da je v tem primeru šlo za nenadno ustavljanje. Saj tud tadrugi je vedel, da je zunaj toča pa mu je paslalo ustavit, pa tatretji tudi. no kasnejši – je pa isto kot da prideš do kolone v tunelu. (vsakodneven pojav).

A ko pa zunaj v slabi vidljivosti in dežju, toči, spolzki cesti moraš ustavit zaradi rdečega semaforja na AC (kot lani na trojanah) je pa vse v redu? te nič ne skrbi, da ti bo kdo priletel v rit?

Ne bi rekel, da je v tem primeru šlo za nenadno ustavljanje. Saj tud tadrugi je vedel, da je zunaj toča pa mu je paslalo ustavit, pa tatretji tudi. no kasnejši – je pa isto kot da prideš do kolone v tunelu. (vsakodneven pojav).

A ko pa zunaj v slabi vidljivosti in dežju, toči, spolzki cesti moraš ustavit zaradi rdečega semaforja na AC (kot lani na trojanah) je pa vse v redu? te nič ne skrbi, da ti bo kdo priletel v rit?[/quote]

Ok, lahko bi samo povedal “ne, ne ločim”, pa bi mi odgovoril.

Nima smisla, izguba cajta se s tabo kregat itak, mi je pa vsaj malo
pomagalo se mentalno pripraviti na norce na cesti, ki so jim totalne
nelogičnosti na cesti tudi čisto logične.
Verjetno bi tudi tista ženska predlani na dolenjki znala čisto logično
utemeljiti, zakaj je obračala avto sredi avtoceste, pa je na na smolo
pri tem umrla. In z njo še 5 totalno nič krivih ljudi.

Priče trdijo drugače, kot je zapisano v zapisniku policije.
Po zapisniku policije je dars opran vsake krivde, po izjavah prič pa romun ni obračal, ampak povozil tist količek pa ga je zaneslo, krivdo pa bi v tem primeru plačal dars.

No, tud tist francoz, ki je pred leti naletel na stoječo kolono vozil (3mrtvi) pri koncu gorenjske avtoceste ni ločil te razlike.
Da te spomnim, na akoncu avtoceste so postavili znak 40km/h, v bližino pa radar, ki je veselo kasiral, pa so ljudje vozili počasi. No ta pretirana omejitev je povzročala ob gostem prometu zastoje, in na eno teh kolon je naletel francoz.
No sej so potem, to omejitev popravili na 60, krivdo pa naprtili francozu.

Priče trdijo drugače, kot je zapisano v zapisniku policije.
Po zapisniku policije je dars opran vsake krivde, po izjavah prič pa romun ni obračal, ampak povozil tist količek pa ga je zaneslo, krivdo pa bi v tem primeru plačal dars.

No, tud tist francoz, ki je pred leti naletel na stoječo kolono vozil (3mrtvi) pri koncu gorenjske avtoceste ni ločil te razlike.
Da te spomnim, na akoncu avtoceste so postavili znak 40km/h, v bližino pa radar, ki je veselo kasiral, pa so ljudje vozili počasi. No ta pretirana omejitev je povzročala ob gostem prometu zastoje, in na eno teh kolon je naletel francoz.
No sej so potem, to omejitev popravili na 60, krivdo pa naprtili francozu.[/quote]

V tvoji informacijo, ne govorim o Romunu, to je bilo lani.
Predlani je pa ženska falila izvoz za hotel Grosuplje (v smeri LJ)
in je šla mirno OBRAČAT sredi avtoceste, prvi, ki je priletel se ji je
še nekako izognil, drugi pa ni imel te sreče. 5 ali 6 mrtvih, sem bila
med tistimi, ki smo 6 ur stali v koloni po tej nesreči.

Aja, ziher je bil spet Dars kriv. Ali pa policaji.
Pa še nekaj – po 22 letih vožnje se mi še ni zgodilo, da bi bila v
nevarnosti zaradi signalizacije ali policajev.
Vedno, čisto vedno so bili taki vozniki kot si ti, ki ve vse bolje od
vseh. Kaj bodo tebi predpisi, ti veš bolje.
Kaj bodo omejitve, ti bi to čisto drugače, oni pojma nimajo.
Tale signalizacija je čist brez veze, bom jaz kontra vozil, da jim bom
dokazal, da se motijo.
Tile znaki so tukaj samo za idiote, ki ne mislijo s svojo glavo, ko je
vednar LOGIČNO, da je treva voziti čisto drugače…

Res upam, da se na cesti nikoli ne srečava.

če bi tisti francoz vozil toliko, kot so dopuščali predpisi in če bi se ostali udeleženci držali pravil (če stojiš v koloni, vklopi vse 4 smernike), tudi nesreče ne bi bilo, ali pa izid nesreče ne bi bil tako hud.

Če pred sabo nič ne vidiš, je tudi to v ustavljanje v sili. AMpak dvomim, da si kaj takega sploh kdaj doživel. Ker ne gre za videti samo nekaj metrov, ampak gre za to, da imaš belo zaveso pred sabo. In takrat ne moreš voziti naprej, ker niti ne veš, kje in kam voziš. In to traja le minuto ali največ nekaj miut, potem se pa ponavadi sprosti in lahko nadaljuješ, ker spet vidiš naprej.

Dvomim, da bo šlepar šel 100, jaz pa le 30. In, ja možnost obstaja, ampak vsaj vem, da nisem jaz kriva, ker sem se stavila.

In požar v tunelu, mene sploh ne zanima, zakaj je do tega prišlo. Dejstvo je, v tunelu pokne in si lahko izredno hitro v infernu, pa naj bo zaradi toče ali kaj drugega. Mene to bega. Sploh, ker vidim, da so na cesti idioti, kot si ti, ki se mirno ustavijo na voznem ali prehitevalnem pasu, sam zato, ker NIMAJO JAJC SE PELJAT NAPREJ!!! Reva si! Nič več, nič manj!

Za vse tiste, ki se izgovarjajo, da so “morali ustaviti, ker se ni nič videlo”…je stvar resnično enostavna. Zakaj se pa niso ustavili na odstavnem pasu PRED tunelom, ali pa na odstavnem pasu, ko zapelješ ven iz tunela, ko ne bi ogrožali nikogar????
A??? A, to pa ne. Ker oni bodo pod streho, pa če vsi ostali pocrkajo. Ne ti meni, da se je ravno tisti hip, ko si zapeljal pod nadvoz na obvoznici vidljivost v momentu tako drastično zmanjšala, da si pod mus moral takoj ustaviti. In to, da si ustavil pod nadvozom, je bil zgolj slučaj, a ne?

Gre čisto lepo in simpl samo in zgolj za čuvanje vam dragocenih par kvadratov pleha. Vsa ostala govorancija je samo zato, da lažete samo sebi in se opravičujete sami pred sabo…..kaj boste pa v primeru, da bo par avtomobilov za vami, ki so bili zaradi vas prisiljeni ustaviti, res prišlo do nesreče? Da bo mrtvih nekaj ljudi? Otrok? Boste še tako arogantno in nesramno zagovarjali čuvanje svojega pleha?

Zakaj bi pa moral ustavit pred predorom na odstavnem pasu, če je tam prepovedano ustavljat? je varneje zapeljat v tunel in ustavit v dobri vidljivosti.
In kaj potem, če se gre za čuvanje pleha? Je kaj narobe, če te skrbi škoda na tvojem avtu?

Gre čisto simpl za škodoželjnost, vsa govorancija pa je v smeri, kako voznika spravit ob denar in ga kaznovat. Nekateri prav privoščijo drugim, da jim toča razbije avto. Če so pa že ušli na varno v tunel, naj pa vsaj kazen plačajo ane, tako je tvoje razmišljanje.

Še vedno pa ni nihče nič povedal o redečem semaforju PRED tunelom, ki je povzročal zastoj ob slabi vidljivosti, spolski cesti, toči….. Zanimivo da te varnost otrok v tem primeru ne zanima, pa je možnost naleta v slabi vidljivosti na AC, kjer ni omejitve hitrosti, precej bolj verjetna, kot pa v tunelu.

kr neki

SLIKE JE DOVOLJENO SAMO HVALITI! __________________________________________________ Vsako pomlad posadi rože! RAZGLEDNICE UTRDBE NA SLOVENSKEM

Zakaj bi pa moral ustavit pred predorom na odstavnem pasu, če je tam prepovedano ustavljat? je varneje zapeljat v tunel in ustavit v dobri vidljivosti.
In kaj potem, če se gre za čuvanje pleha? Je kaj narobe, če te skrbi škoda na tvojem avtu?

Gre čisto simpl za škodoželjnost, vsa govorancija pa je v smeri, kako voznika spravit ob denar in ga kaznovat. Nekateri prav privoščijo drugim, da jim toča razbije avto. Če so pa že ušli na varno v tunel, naj pa vsaj kazen plačajo ane, tako je tvoje razmišljanje.

Še vedno pa ni nihče nič povedal o redečem semaforju PRED tunelom, ki je povzročal zastoj ob slabi vidljivosti, spolski cesti, toči….. Zanimivo da te varnost otrok v tem primeru ne zanima, pa je možnost naleta v slabi vidljivosti na AC, kjer ni omejitve hitrosti, precej bolj verjetna, kot pa v tunelu.[/quote]

No, pa si po vsem palamudrenju in iskanju šivanke v senu priznal.
TVOJ pleh je dragocen in noben predpis, še manj življenja tistih, ki
jih s takim ustavljanjem spravljaš v smrtno nevarnost, ti ne bodo
preprečili, da ga ne obvaruješ.
Ja, je narobe, če te škoda na tvojem avtu skrbi bolj, kot varnost.
In kot sem že rekla, denarna kazen za take kot si ti ni dovolj.
Jaz bi takim namreč na licu mesta vzela vozniško in ključe od avta,
pa naj hodijo peš. Po možnosti kar za vedno.

Moj pleh je dragocen, priznam, dolgo sem moral delat zanj.
Ampak daleč od tega, da bi zaradi njega spravljal koga v smrtno nevarnost.

Ustavljanje v tunelu zaradi toče je ravno toliko nevarno kot ustavljanje v tunelu zaradi gneče – to slednje je pa vsakodneven pojav. In koliko se jih je že pobilo zaradi tega? Ustavljanje na odstavnem pasu je ravno toliko nevarno ali kvečjemu manj kot takrat, ko te tam ustavi policaj, ali kadar tam parkira policaj z radarjem. Tudi pogost pojav. Vožnja v rikverc – mislim na golovec – je ravno toliko nevarna, kot vožnja v rikverc tistega policaja iz zgornjega linka.

Tisto tvoje (in policajevo) nakladanje o smrtnih nevarnostih, je zgolj škodoželjnost, in pa kako pokasirat …. Naj tist policaj, ki je govoril o ogrožanju na odstavnem pasu raje najprej počisti v svojih vrstah.

Edino kar je blo ob lanski toči na Trojanah zares skrajno nevarno, pa nočeš komentirat.
Namreč rdeč semafor PRED tunelom, ki je povzročal zastoj na voznem pasu na AC v izredno slabi vidljivosti. Tisti, ki je tisto rdečo luč prižgal, bi si res zaslužil strogo kazen. Kaj misliš?

katastrofa. vzet izpit pa v zapor, banda!

New Report

Close