Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Glede ustavljanja v predorih

Glede ustavljanja v predorih

me zanima zakaj te bande, ki ustavlja v predorih policija ne kaznuje?
a nimajo nobenih kamer v predorih?

Dejstvo je da policija veliko premalo kaznuje voznike.

In če policija ne zmore tega nadzora zakaj to ne dela še DARS?

SLIKE JE DOVOLJENO SAMO HVALITI! __________________________________________________ Vsako pomlad posadi rože! RAZGLEDNICE UTRDBE NA SLOVENSKEM

Zato, ker mora DARS kontrolirati vinjete. Vsega pa res ne zmorejo:-)))))

Lani so kaznovali po kamerah pregledali kdo je stal v trojanskih predorih in baje tudi kaznovali. Saj imajo videonadzor.

Če imam pravo informacijo je kazen za ustavljenje 80 eur, v 15. dneh 40. Vseeno boljše kazen, kot pa stolčen avto. Ne vem, razmišljam samo:))))

zakaj jih pa ne dajo v zapor za kakšen mesec?

SLIKE JE DOVOLJENO SAMO HVALITI! __________________________________________________ Vsako pomlad posadi rože! RAZGLEDNICE UTRDBE NA SLOVENSKEM

Če v predoru ustaviš zato, ker je zaradi slabih voznih razmer nadaljevanje vožnje nevarno, ni nobene kazni.

če bi bilo to res ne bi dajali po radiu obvestil da naj ne ustavljajo v predorih

A če ustaviš v predoru zaradi gneče pa ni nevarno?

a pa Dars kaj stori, da bi preprečili tovrstno nevarnost?

prejšnji teden sem ustavil v predoru, pa nism slišal nobenega obvestila po radiju.

Kaj pa ti narediš, ko sredi tunela dohitiš stoječo kolono? A ustaviš?

ker imamo premalo prostora v zaporih. Glede na vse stvari, ki se dogajajo v naši državici, bi bila gradnja nujno potrebna….gneča pa velika:)))

Jaz bi za debilno obnašanje na avtocestah in obvoznicah uvedla samo eno
kazen (v to štejem ustavljanje v predorih in pod nadvozi, vzvratno vožnjo, obračanje, ustavljanje na voznem pasu pred izvozi, ker je na odstavnem kolona, itd)

in sicer ta kazen bi bila : na licu mesta kretenu vzameš vozniško in ključe od avta, pa naj gre naprej peš. Brez milosti.

Tako mislim od lani, ko sem trepetala sredi ljubljanjske obvoznice, na prehitevalnem pasu, v skrajno močnem nalivu ob vidljivosti nič, ali bo tovornjak priklopnik za mano pravočasno ustavil….ker smo pač obstali sredi avtoceste, da je par kretenov varovalo svoj pleh pod nadvozom.
Za tako obnašanje NI IZGOVORA, pa ne mi zdaj nabijat o varnih pogojih za vožnjo – vozim 22 let in še nikoli ni tako padalo, da se ne bi dalo (počasi) voziti naprej….zdaj je pa nova moda, da se ob vsakem nalivu ustavlja…meni je totalen čudež, da se še ni zgodila tragedija – me zanima, KAJ HUDIČA razmišljaš, da spraviš v direktno nevarnost toliko ljudi?

Jaz bi jim tud vzela vozniško, ključe, pa še zaprla bi jih za en teden, ključe pa dobi čez eno leto.

Megaboy, mislim, da je vsem jasno, da ne govorimo o kolonah.

In ja, čakamo na tragedijo, da eni idioti spregledajo, da tako se pač ne da.

Se strinjam. Moraš biti res pravi slovencelj (in totalen bukselj), da zaradi pleha tvegaš varnost sebe in vseh ostalih udeležencev v prometu. Kako nihče od teh genialcev ne pomisli, da je bolje par luknjic na avtu kot verižno trčenje?! Vzeti vozniško, ključe, pa še enih 500 evrov kazni za take.
In sama vozim že 20 let, pa se mi še nikoli ni zgodilo, da se ne bi dalo vozit, četudi počasi, zaradi dežja ali toče.

Koliko je pa priporočena hitrost v vidljivosti nič?

Pa ti ne užge, da je nekdo pri vidljivosti NIČ ustavil zato, ker pri taki vidljivosti ni moč varno vozit? Tako od voznika zahteva zakon, pri vidljivosti nič mora bit tud hitrost nič. Hitrost je treba prilagodit razmeram na cesti.

A če bi peljala pri vidljivosti nič čisto počasi, pa nebi trepetala da te šleper zgazi? Kaj pa ko ustaviš pred rdečo, a tedaj pa ni šleperjev za tabo? Al pa ko se ustaviš v predoru zaradi gneče? A to je pa varno?

Kako da ne pomisliš, da do verižnega trčenja mnogo lažje pride ob neurju, toči, spolzki cesti in vidljivosti par metrov, kot pa v predoru, kjer je hitrost že itak omejena, vidljivost pa kolikor daleč ti seže pogled?

Megaboy, ni nujno, da je vidljivost na ničli, če je toča!!!
Potem pa, šleperja lažje zanese, če je splozko vozišče. Torej, ob normalnih pogojih, te ne bo strah, da te stlači.

In če ne vidiš nič, greš na odstavni pas in tam STOJIŠ!!!!!

No, tud ustavljanje na odstavnem pasu je prepovedano mimogrede.

Pa se ti ne zdi, da šleparja na mokri in od toče spolzki cesti, pa še slabi vidljivosti lažje zanese, kot pa v predoru pri dobri vidljivosti in suhi cesti?

tebi se pa dogaja megaboy

:))))))))))))

Koliko je pa priporočena hitrost v vidljivosti nič?

Pa ti ne užge, da je nekdo pri vidljivosti NIČ ustavil zato, ker pri taki vidljivosti ni moč varno vozit? Tako od voznika zahteva zakon, pri vidljivosti nič mora bit tud hitrost nič. Hitrost je treba prilagodit razmeram na cesti.

A če bi peljala pri vidljivosti nič čisto počasi, pa nebi trepetala da te šleper zgazi? Kaj pa ko ustaviš pred rdečo, a tedaj pa ni šleperjev za tabo? Al pa ko se ustaviš v predoru zaradi gneče? A to je pa varno?[/quote]

Dej no nehi nabijat izgovore…pred semaforjem ali križiščem človek pač
PRIČAKUJE, da bo moral morda ustaviti, sredi prehitevalnega pasu na avtocesti pa pač ne. Ne, mi ne užge, da ima nekdo lahko jajca ustaviti sredi prehitevalnega pasu na avtocesti, pa če sto let živim. Povrhu tega v tem konkretnem primeru še toče ni bilo, samo močan naliv. In ja, v takih
razmerah PRILAGODIŠ VOŽNJO VOZNIM RAZMERAM, ne pa ustaviš sredi avtoceste.
Ti bi gotovo našel izgovor tudi za kretene, ki so lani vozili v rikverc po avtocesti na razcepu Malence, ker je bila pač na vzodni obvoznici kolona in so se odločili, da gredo nazaj na razcep za južno.
Ziher je kakšen razlog dovolj močan, da reskiraš življenja popolnih neznancev, ki bodo za sekundo prepozno reagirali na nekaj, česar niti v sanjah ne pričakujejo…

Ustavim in pokličem policijo.

predori imajo na začetku tablo za omejitev hitrosti (v dežju sveti 60) in še semafor, in če ta utripa, lahko PRIČAKUJEŠ vse mogoče v predoru, tudi ustavljanje.

Sicer pa, da kdo stoji v predoru je vsakodneven pojav, tebe motijo samo tisti, ki niso imeli škode od toče.

A nisi ravno ti malo višje napisala, da si ustavila sredi prehitevalnega pasu? Veš prehitevalni pas je namenjen SAMO prehitevanju, pri čemer moraš že prej dobro preračunat, da se boš lahko vrnil na svoj pas, kot tudi sicer na vsaki navadni cesti.

Če je bil samo naliv, potem še toliko bolj drži, da je prvi ustavil zaradi nemogočih voznih razmer, in ne zaradi toče. Seveda pa ni prav, da je ustavil na prehitevalnem pasu, in tudi ti nisi imela na tem pasu kaj stat.

Ti bi verjetno našla tud izgovor za tega policaja http://www.youtube.com/watch?v=2G_qWGTW_dQ ki je vozil rikverc po avtocesti. Seveda, ko se gre za kasiranje €€€€ ni važna skrb za varnost ane?

V predoru so pa zajebali postavljalci signalizacije, kaj misliš, zakaj je toliko ljudi zgrešilo odcep?

predori imajo na začetku tablo za omejitev hitrosti (v dežju sveti 60) in še semafor, in če ta utripa, lahko PRIČAKUJEŠ vse mogoče v predoru, tudi ustavljanje.

Sicer pa, da kdo stoji v predoru je vsakodneven pojav, tebe motijo samo tisti, ki niso imeli škode od toče.

A nisi ravno ti malo višje napisala, da si ustavila sredi prehitevalnega pasu? Veš prehitevalni pas je namenjen SAMO prehitevanju, pri čemer moraš že prej dobro preračunat, da se boš lahko vrnil na svoj pas, kot tudi sicer na vsaki navadni cesti.

Če je bil samo naliv, potem še toliko bolj drži, da je prvi ustavil zaradi nemogočih voznih razmer, in ne zaradi toče. Seveda pa ni prav, da je ustavil na prehitevalnem pasu, in tudi ti nisi imela na tem pasu kaj stat.

Ti bi verjetno našla tud izgovor za tega policaja http://www.youtube.com/watch?v=2G_qWGTW_dQ ki je vozil rikverc po avtocesti. Seveda, ko se gre za kasiranje €€€€ ni važna skrb za varnost ane?

V predoru so pa zajebali postavljalci signalizacije, kaj misliš, zakaj je toliko ljudi zgrešilo odcep?[/quote]

Aja, zdej šele vidim, da se hecaš.
Ker noben človek pri zdravi pameti ne bi takihle klatil.

Podpišem.

Pa se ti ne zdi, da šleparja na mokri in od toče spolzki cesti, pa še slabi vidljivosti lažje zanese, kot pa v predoru pri dobri vidljivosti in suhi cesti?[/quote]

Zakaj pa pol je odstavni pas, če ne zato, da se tam ustaviš, če je nujno?

Priznam, pustim možnost, da se motim, a mi lahko zakon o tem prilepiš?

Zakaj bi šleparja zaneslo, če se jaz vozim? Saj mu ni treba ustavit se??

Odvisno kako dolg je tunel. Če je kratek, bo cel moker, sicer je pa cesta suha, to maš prav. Pa vseeno. Mal si oglej posnetke iz požarov v tunelih. A si predstavljaš, da si ti tam v tunelu not?????

Pa se ti ne zdi, da šleparja na mokri in od toče spolzki cesti, pa še slabi vidljivosti lažje zanese, kot pa v predoru pri dobri vidljivosti in suhi cesti?[/quote]

Zakaj pa pol je odstavni pas, če ne zato, da se tam ustaviš, če je nujno?

Priznam, pustim možnost, da se motim, a mi lahko zakon o tem prilepiš?

Zakaj bi šleparja zaneslo, če se jaz vozim? Saj mu ni treba ustavit se??

Odvisno kako dolg je tunel. Če je kratek, bo cel moker, sicer je pa cesta suha, to maš prav. Pa vseeno. Mal si oglej posnetke iz požarov v tunelih. A si predstavljaš, da si ti tam v tunelu not?????[/quote]

Odstavni pas je zato, da tam ustaviš v sili, npr v primeru okvare.
Tu si okol minute poglej kaj pravi policaj, o ustavljanju na odstavnem pasu. http://24ur.com/novice/slovenija/plocevina-pomembnejsa-od-zivljenj.html

Šlepar vozi lahko 100, ti pa 30, pa mora ustavit za tabo v slabi vidljivosti, spolski cesti… pa ga lahko zanese, prav enako, kot če bi ti stala.

Na vsak posnetek požara v tunelu ti jih lahko prilepim 1000 smrtnih zaradi neprilagojene hitrosti. Pa poznaš kak požar v tunelu, kjer je bil vzrok zaustavitev ZARADI TOČE?
Poudarjam TOČE, ker zastoji v tunelih in ustavljanja, se pač dogajajo vsakodnevno, zakaj bi bila samo toča tako nevarna?

New Report

Close