Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Glavobol pri kimanju

Glavobol pri kimanju

Pozdravljeni,

Če sunkovito premikam glavo naprej in nazaj, kot bi prikimaval, čutim oster glavobol na vrhu glave.

Če pa glavo sunkovito potresem levo in desno, kot da bi odkimaval, tega glavobola ne čutim. Prav tako ga ne čutim v mirovanju.

Enako se mi je zgodilo pred cc enim letom. Obiskal sem zdravnik in opravil MR glave. Pri pregledu niso opazili ničesar, glavobol je sam izginil po približno dveh mesecih trajanja.

Tokrat traja že 10 dni, pojavil pa se je nenadoma neko jutro po velikem fizičnem naporu in delni dehidraciji prejšnji dan. Sedaj sem pozoren, da sem stalno dovolj hidriran, vendar glavobol ne izgine.

Protibolečinske tablete, ki mi ponavadi ob glavobolu pomagajo, pri tem glavobolu ne učinkujejo. Tudi pri zaužitju dvojne doze ni popolnoma nobebega učinka.

Prosim za nasvet, kaj lahko storim, glede na to, da so pri prejšnjem pojavu bili izvidi negativni.

Lep pozdrav

No dohtarji monovski, razpišite vaše trditve in ugotovitve. ;))

Tenzijski glavobol, napete vratne misice, mocno hladno klimatiziran prostor(??), sinusi.

Vratna hrbtenica.

Če si opravil MR GLAVE, ti radiolog hrbtenice ni pregledal.  Boš moral na MR VRATNE HRBTENICE.

Ne delaj sunkovitih gibov!   Ko pride do bolečine pri premikanju z določenimi gibi to pomeni, da imaš stisnjeno medulo na določenem mestu, zato pride do bolečine le ob določenih gibih, pri tebi pri upogibu naprej-nazaj.

Odgovor na objavo uporabnika
pritisk na živec, 01.08.2021 ob 19:11

Vratna hrbtenica.

Če si opravil MR GLAVE, ti radiolog hrbtenice ni pregledal.  Boš moral na MR VRATNE HRBTENICE.

Ne delaj sunkovitih gibov!   Ko pride do bolečine pri premikanju z določenimi gibi to pomeni, da imaš stisnjeno medulo na določenem mestu, zato pride do bolečine le ob določenih gibih, pri tebi pri upogibu naprej-nazaj.

A ves morda zakaj se pri meni podobno zgodi. Le da ob premiku glave( dol proti prsim), ko pomivam posodo( roke proti vodni pipi), ko vstanem ali se usedem med zaniha, gunca naprej nazaj. Je to bppv, stenoza, hernija ali vse to? Kaj menis? Hvala.

Šnelca_783, 01.08.2021 ob 19:19

A ves morda zakaj se pri meni podobno zgodi. Le da ob premiku glave( dol proti prsim), ko pomivam posodo( roke proti vodni pipi), ko vstanem ali se usedem med zaniha, gunca naprej nazaj. Je to bppv, stenoza, hernija ali vse to? Kaj menis? Hvala.

Stenoza je zožanje spinalnega kanala, ni nujno da zaradi hernije, lahko so degenerativne spremembe, nastajajo dalj časa (leta) in so posledica kifoze.

Vertigo pri tebi bi lahko bil posledica pritiska na vestibulokohlearni živec, to je VIII živec, pri draženju korenine tega živca rado pride tudi do občasnega “zamašenega ušesa” ali občutka, da je potrebno izenačiti pritisk v ušesu, zato večina ljudi misli, da ima probleme z notranjim ušesom in ne s hrbtenico.. 

Ob premikanju glave oz. rok v položaju naprej bi lahko bilo poškodovano živčevje vretenca C5-C6.  Težko je pisati na pamet, brez MR.

pritisk na živec, 01.08.2021 ob 21:20

Stenoza je zožanje spinalnega kanala, ni nujno da zaradi hernije, lahko so degenerativne spremembe, nastajajo dalj časa (leta) in so posledica kifoze.

Vertigo pri tebi bi lahko bil posledica pritiska na vestibulokohlearni živec, to je VIII živec, pri draženju korenine tega živca rado pride tudi do občasnega “zamašenega ušesa” ali občutka, da je potrebno izenačiti pritisk v ušesu, zato večina ljudi misli, da ima probleme z notranjim ušesom in ne s hrbtenico.. 

Ob premikanju glave oz. rok v položaju naprej bi lahko bilo poškodovano živčevje vretenca C5-C6.  Težko je pisati na pamet, brez MR.

Hvala, res hvalezna iz srca.

Kaj tukaj kar navajas pride v postev, kaksna terapija ali operacija??

Ta 8 zivec je del “nervusa vagusa”

Te tezave imam od velike noci. Imam tudi vsakodnevne slabosti, mucnine. Zelo motece mi je to zibanje. Med hojo zanasanje bolj v levo. Po hoji pa razbolele noge, enkrat deluje misicno, spet drugic skeletno. Enkrat spodnji del noge, drugic zgornji. Samo desna noga.

Zaradi pritiska sem hodila zadnja leta 15km na dan poleg terapije Prenessa. Zdaj pa ne zmorem toliko hoje. Imam pa ze 20 let kronicno utrujenost, a sem s trudom in vztrajnostjo vse to zmogla.

Tezave mi tudi dela branje po netu, mobitelu, pisanje. Slabost in se vecji obcutek nihanja telesa.

Edini simptom ki je izvenel od aprila do zdaj je ta: prej sem imela obcutek ko sem se zvecer odpravila spat in ulegla v posteljo da lezim na barki ki me niha in gunca ter da lezim na posevni strehi kake hise in bom se skotalila dol. To je trajalo vse do zacetka julija zdaj ne vec.

Obcutek zamasenosti uses sem imela 3x v juliju. Tudi kot neko piskanje in polna usesa. Skusala sem izenacit pritisk v usesi pa ni slo, trajalo je 1 teden. Potem nekaj dni ok, potem se je spet ponovilo ob premiku glave postrani desno navzdol, je zacelo piskat v usesu in obcutek polnosti. Tokrat je minilo v treh dneh. V tem obdobju sem imela neprijeten obcutek zategovanja kosti glave okrog uses do senc in proti licnici, trovejni zivec.

Bila sem pri fiziatrinji, nevroloski pregled imam na pozno jesen.

Kako si lahko vmes pomagam, razen tega da delam vestibularne vaje in jemljem od aprila betaserc.

Koliko je to stanje nevarno?

Me res skrbi, je neprijetno in nadlezno za oceno 9-10.

Hvala za odgovor in pomoc! ?

Šnelca_783, 01.08.2021 ob 21:43

Hvala, res hvalezna iz srca.

Kaj tukaj kar navajas pride v postev, kaksna terapija ali operacija??

Ta 8 zivec je del “nervusa vagusa”

Te tezave imam od velike noci. Imam tudi vsakodnevne slabosti, mucnine. Zelo motece mi je to zibanje. Med hojo zanasanje bolj v levo. Po hoji pa razbolele noge, enkrat deluje misicno, spet drugic skeletno. Enkrat spodnji del noge, drugic zgornji. Samo desna noga.

Zaradi pritiska sem hodila zadnja leta 15km na dan poleg terapije Prenessa. Zdaj pa ne zmorem toliko hoje. Imam pa ze 20 let kronicno utrujenost, a sem s trudom in vztrajnostjo vse to zmogla.

Tezave mi tudi dela branje po netu, mobitelu, pisanje. Slabost in se vecji obcutek nihanja telesa.

Edini simptom ki je izvenel od aprila do zdaj je ta: prej sem imela obcutek ko sem se zvecer odpravila spat in ulegla v posteljo da lezim na barki ki me niha in gunca ter da lezim na posevni strehi kake hise in bom se skotalila dol. To je trajalo vse do zacetka julija zdaj ne vec.

Obcutek zamasenosti uses sem imela 3x v juliju. Tudi kot neko piskanje in polna usesa. Skusala sem izenacit pritisk v usesi pa ni slo, trajalo je 1 teden. Potem nekaj dni ok, potem se je spet ponovilo ob premiku glave postrani desno navzdol, je zacelo piskat v usesu in obcutek polnosti. Tokrat je minilo v treh dneh. V tem obdobju sem imela neprijeten obcutek zategovanja kosti glave okrog uses do senc in proti licnici, trovejni zivec.

Bila sem pri fiziatrinji, nevroloski pregled imam na pozno jesen.

Kako si lahko vmes pomagam, razen tega da delam vestibularne vaje in jemljem od aprila betaserc.

Koliko je to stanje nevarno?

Me res skrbi, je neprijetno in nadlezno za oceno 9-10.

Hvala za odgovor in pomoc! ?

Vse našteto je lahko posledica obolenja hrbtenice zaradi napačne drže in v manjši (zelo redki) opciji tudi posledici neenakomernega delovanja možganskih polovic, kar se kaže v oslabelosti ene strani telesa (dednih, ob rojstvu – kar je ZELO REDKO).  Več možnosti je, da imaš probleme s celotno hrbtenico, tako z vratno, kot z ledveno.  Najbrž imaš kifozo tudi na ledvenem delu, pa se je sploh ne zavedaš.

Vsekakor pa ti svetujem, da najprej opraviš slikanje hrbtenice, ki bodo izključile to možnost, ki je najbolj verjetna.   Šele nato obisk nevrologa.

Ne delaj nobenih gibov, ki povzročajo nelagodje, mravljinčenje, bolečino.  Za hrbtenico v takem stanju je najbolj priporočljiva hoja – zaradi prekrvavitve medule, ne da bi bi jo z vajami obračanja (pritiska na živce) in teže obremenil.

Poskusi držati pravilno lego – postavi se ob zid, glavo in ramena poravnaj k steni in stoj za začetek 5 min.  Mravljinci, ki jih boš začutila v rokah, bodo po nekaj dneh vaje izginili.  Potem podaljšaj na 10 min.  S tem boš vrat postavila v pravilno držo in zdravila vratno grbo, ki jo (najbrž) imaš.

Tvoje stanje zaenkrat ni nevarno, je pa nadležno.  Operacija zaenkrat ni opcija niti ne bo rešila problemov čez noč.  Se da še vse popraviti.

pritisk na živec, 01.08.2021 ob 22:16

Vse našteto je lahko posledica obolenja hrbtenice zaradi napačne drže in v manjši (zelo redki) opciji tudi posledici neenakomernega delovanja možganskih polovic, kar se kaže v oslabelosti ene strani telesa (dednih, ob rojstvu – kar je ZELO REDKO).  Več možnosti je, da imaš probleme s celotno hrbtenico, tako z vratno, kot z ledveno.  Najbrž imaš kifozo tudi na ledvenem delu, pa se je sploh ne zavedaš.

Vsekakor pa ti svetujem, da najprej opraviš slikanje hrbtenice, ki bodo izključile to možnost, ki je najbolj verjetna.   Šele nato obisk nevrologa.

Ne delaj nobenih gibov, ki povzročajo nelagodje, mravljinčenje, bolečino.  Za hrbtenico v takem stanju je najbolj priporočljiva hoja – zaradi prekrvavitve medule, ne da bi bi jo z vajami obračanja (pritiska na živce) in teže obremenil.

Poskusi držati pravilno lego – postavi se ob zid, glavo in ramena poravnaj k steni in stoj za začetek 5 min.  Mravljinci, ki jih boš začutila v rokah, bodo po nekaj dneh vaje izginili.  Potem podaljšaj na 10 min.  S tem boš vrat postavila v pravilno držo in zdravila vratno grbo, ki jo (najbrž) imaš.

Tvoje stanje zaenkrat ni nevarno, je pa nadležno.  Operacija zaenkrat ni opcija niti ne bo rešila problemov čez noč.  Se da še vse popraviti.

Hvala, ker mi kdo na forumu strokovno pomaga, ko v realnosti se ni pomoci.

Ja, drza je bolj zgoraj kifoticna, v spodnjem delu se “kompenzira z lordozo.”

Ce razumem so tu pomembne vaje v tem primeru?

Kaj se skodi in kaj koristi?

Vaje za vrat in vratno hrbtenico tudi delam, ali se je kateri vaji potrebno izrecno izogibati.

Moja starost 40

Podatek, ki morda vpliva na to stanje ali tudi ne: v aprilu sem pomivala tla na roke. Okno sem imela na stezaj odprto. Okno se je vmes delno priprlo, ko sem s tal vstala hitro gor sem z vso silo z glavo butnila po sredini glave( kjer imamo precko). Naslednji dan se je zacelo mi s slabostjo, zibanjem,…problem je da se nisem ves teden sploh spomnila udarca. Sele ob dotiku glave pri cesanju las sem cutila bolecino in se takrat spomnila na udarec v okno. Isti dan pred udarcem sem vozila vzvratno enim 100m in sem pri premiku glave desno zacutila mocno bolecino in kot bi mi nekaj zastrcalo v vratu, vrat je bil trd in napete misice.

Preteklost: 2 udarca v glavo in vrat s strani nasilne osebe leta 2015. Simptomi malo podobni tem sedaj le v blagi obliki in trajali 2-3 mesece.

Ter mocan udarec po levem usesu, bolj proti licni kosti. Takrat nisem nekaj ur videla oz videla sivo. Naprej se ne spomnem dogajanja.

Ali je kaj povezano?

Hvala!!!!!

Udarec pred leti, po katerem sem takoj videla vse sivo je bil v tem predelu kot na sliki obarvano zeleno:

220px-Temporal-bone-lateral5

Imam iste težave, izhajajo iz vratne hrbtenice, pojdi na Mr hrbtenice in na dobro fizioterapijo.

Mene še špika v glavi in me trga po levi in desni strani kot krči, res neprijetno in predvsem strašljivo.

Hrbtenica, 01.08.2021 ob 23:48

Imam iste težave, izhajajo iz vratne hrbtenice, pojdi na Mr hrbtenice in na dobro fizioterapijo.

Mene še špika v glavi in me trga po levi in desni strani kot krči, res neprijetno in predvsem strašljivo.

Tudi sama imam take krce in zategovanja po kosteh glave ob robu vse od vrha okrog uses. Ter zategovanje v celjustni sklep. Strasljivo, ja.

V levem usesu mi pa ko jem poka. Tisto pa delam vaje za celjustni sklep.

Pred dnevi sem imela ct vratne, je trajalo dokler mi fiziatrinja ni dala napotnice za ct. Sam ct pa cakalna 1 mesec. Zdaj cakam izvide…ni tako natancen kot mr, ampak nek pokazatelj bo.

Iskreno kar sem preklicala glede fth pri nas, je cakalna doba 1 leto. Cetudi gres privat, pa se jim ne sanja kaj bi bil vzrok za moje tezave, prvic slisijo za to simptomatiko.

Tako da ??????????‍♀️?‍♀️?‍♀️

Ko sem ob narocanju omenila kaj sama ze delam od vaj, in ce naj nadaljujem ali kako. Pa me je vprasala naj pokazem te vaje ji ki jih delam. Sem naredila vsako posebej za primer cervikalne stenoze, in lumbalne( spodaj). Mislila sem da bo kaj komentirala. V smislu cetudi nimas stenoze ti ne morejo skodit. Ne ona gleda cudno in sem opazila da jih sploh ne pozna. Potem mi se rece ” joj vi ste zahtevna, ne vem ce bom taki kos, prvic vidim te vaje”.

In kako naj si pomagas ko naletis na tako osebje, namesto da puhti od znanja in volje ti pomagat, zal nic od nic.

Iskreno, ne vem kako bi taka resevala pri sebi moj primer.

Zdaj za nevrofizioterapijo pa te moznosti ni. One imajo tu bolj za otroke. Nevrofth se bolj spoznajo na zivcevje.

Zalostno.

Šnelca_783, 01.08.2021 ob 23:27

Udarec pred leti, po katerem sem takoj videla vse sivo je bil v tem predelu kot na sliki obarvano zeleno:

220px-Temporal-bone-lateral5

Pa udarec je bil s strani osebe, ki je imela prepoved treniranja “Tajlandski boks”, zaradi tezkih udarcev. Tako da udarci so bili res mocni. Oseba ni bila nikoli ne kaznovana, ne obravnavana s strani policije, ki so zraven molce stali in na mojo prosnjo in pomoc da me peljejo v bolnico, ali poklicejo zdravnika ali gredo po led ko sem jih prosila so se naredili Angleze, gluhoneme. Jaz pa sem bila slabotna da bi se z njimi takrat ukvarjala.

Mimogrede.

Pa to je vendarle Covid!! Nujno na respirator!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close