GLASOVANJE
Na forumih potekajo tudi glasovanja, npr. kateri film vam je bil bolj všeč itd…
zadnjič sem na enem glasovala in kasneje (čez 1 uro)ko sem se vrnila ugotovila, da sem lahko ponovno glasovala.Potem sem postala na to pozorna in sem se vrnila čez 15 minut, pa to ni bilo več možno.Potem sem se vrnila čez cca. 2 uri, pa je bilo glasovanje zopet možno.Od česa je to odvisno.
Od tega, kako ima stvarnik ankete nastavljeno, na koliko časa čahko glasuješ. Po IP številki vidi kdaj si nazadnje glasovala (ali pa sploh še nisi) in potem pač nastavi nek čas, v katerem ne moreš ponovno glasovat.
To je narejeno zato, da ne bi kar s kakim programom v 1 minuti potalala 100 glasov svojemu favoritu.
No ja, razen če jih ne prelisičiš s proxiji 🙂
Najbolj enostavno je tako, da poiščeš listo free anonimnih proxijev, npr tale .
Nato si izbereš enega, ki ima Type high anonymity, npr tegale 24.232.95.6, port 8080.
Če uporabljaš IE, pojdi na menu Tools –> Internet Options, klikni na jeziček Connections, gumb Lan Settings (ali Settings, če imaš Dial Up) in pod Proxy serverpod Address vpiši IP proxija (24.232.95.6), pod Port pa port (8080).
Ponovno zaženi IE in odsurfaj na tvojo anketo. Ko glasuješ si nastavi drug proxi in ponovi vajo.
Aja, večina teh proxijev je precej počasna, tako da mogoče dobi kako listo z pingi in uporabi tiste z najmanjšimi časi.
Upam, da nisem kaj preveč napisal, saj so ti podatki normalno dostopni vsakomur, če pa sem, potem naj pa šefe pobriše tale post.
Forum je zaprt za komentiranje.