Glasen vodovod pri pomivalnem stroju
Pozdravljeni, doma imamo zmontiran pomivalni stroj (Beko) s katerim sem sicer zelo zadovoljen (šopa že eno leto brez vsakršnih težav) imam pa težavo, ki je nisem še zasledil na forumih. Ko pomivalni stroj odčrpava vodo ven iz stroja v odtok (zvezano je v sifon od pomivalnega korita – manjši priklop s strani – kar je povsem običajno) se zelo glasno sliši GLUGLUGLU – se pravi kot če steklenico obrnemo na glavo pa ne teče lepo ampak “brbota”. Menim, da je problem v odzračevanju hišne kanalizacije- v kuhinji seveda nimamo oddušnika, ki se po mojem vedenju uporablja bolj pri WC-jih. Dejansko se zadeva odzrači skozi luknjo od pomivalnega korita (2 luknji na dvojnem koritu + še ena luknja višje v koritu). Zadeva se isto sliši če katero od teh zamašim – sem malo sprobaval pa ni bilo bistvene razlike. Ali ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo pametno narediti (pa po možnosti, da ni treba pol hiše preštemat). 😉 Hvala za odgovore
Težava je v sifonu (plastiki pod koritom), ki je narejen tako, da z neke “višine” priteka vanj voda iz pomivalca pri čemer se sliši šum vode, ki ga pri vrhu korita prazna cev še ojača (resonanca).
Rešitev je da zamenjaš sifon s takim pri katerem bo odtok pomivalca pritekal pod bolj položnim kotom in voda ne bo padala v sifon ali da dodaš nekaj pvc kolen tako, da se bo dvignil nivo vode v sifonu do višine priključka odtoka od pomivalca ali pa da zamašiš z viledo (ali kako drugo krpo) odtok in oddušek v koritu, ko pom. stroj pere, da zadušiš nadležno brbotanje.
Znamka pomivalca pri tej težavi nima veze.
Forum je zaprt za komentiranje.