Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Glasen vodovod pri pomivalnem stroju

Glasen vodovod pri pomivalnem stroju

Pozdravljeni, doma imamo zmontiran pomivalni stroj (Beko) s katerim sem sicer zelo zadovoljen (šopa že eno leto brez vsakršnih težav) imam pa težavo, ki je nisem še zasledil na forumih. Ko pomivalni stroj odčrpava vodo ven iz stroja v odtok (zvezano je v sifon od pomivalnega korita – manjši priklop s strani – kar je povsem običajno) se zelo glasno sliši GLUGLUGLU – se pravi kot če steklenico obrnemo na glavo pa ne teče lepo ampak “brbota”. Menim, da je problem v odzračevanju hišne kanalizacije- v kuhinji seveda nimamo oddušnika, ki se po mojem vedenju uporablja bolj pri WC-jih. Dejansko se zadeva odzrači skozi luknjo od pomivalnega korita (2 luknji na dvojnem koritu + še ena luknja višje v koritu). Zadeva se isto sliši če katero od teh zamašim – sem malo sprobaval pa ni bilo bistvene razlike. Ali ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo pametno narediti (pa po možnosti, da ni treba pol hiše preštemat). 😉 Hvala za odgovore

No, pri meni je tako že deset let, kolikor pač imam pomivalni stroj, vendar na to sploh ne gledam kot na problem, saj tisti glu glu traja koliko – deset, 20 sekund?

Težava je v sifonu (plastiki pod koritom), ki je narejen tako, da z neke “višine” priteka vanj voda iz pomivalca pri čemer se sliši šum vode, ki ga pri vrhu korita prazna cev še ojača (resonanca).
Rešitev je da zamenjaš sifon s takim pri katerem bo odtok pomivalca pritekal pod bolj položnim kotom in voda ne bo padala v sifon ali da dodaš nekaj pvc kolen tako, da se bo dvignil nivo vode v sifonu do višine priključka odtoka od pomivalca ali pa da zamašiš z viledo (ali kako drugo krpo) odtok in oddušek v koritu, ko pom. stroj pere, da zadušiš nadležno brbotanje.
Znamka pomivalca pri tej težavi nima veze.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close