Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Glasbena izobraženost

Glasbena izobraženost

Živjo!

Vse bolj opažam da je folk po pubih in diskotekah premalo “glasbeno izobražen”. Komu bi to krivdo lahko pripisali? Men se zdi da bi tisti, ki je zadolžen za glasbo oz. DJ (marsikje ne zasluži tega imena, eni so pa res za pohvalt, a so ZELO redki) moral “iti v korak s časom”. Ne da bi zdele folk posiljeval z enimi bednimi novitetami, ampak se mi vseeno zdi da se da narest bolje. Ful je dobrih novih pesmi, poslušamo pa bolj ali manj “zlajnane” melodije. Kaj pa vi mislite o tem?

Žorž

Ja pa kaj, jaz poslušam tud dvajset let stare komade, če mi tako paše, če jih že dolgo nisem slišala, pa če so mi všeč. Marsikaj se najde boljšega med starimi, kot med novimi. Glasbena izobrazba men pomeni nekaj drugega, kot to, da poznaš novosti, OK to tudi, med drugimi (če smo pri DJjih…)

Maš čisto prav. Sej z “novostmi” nism mislu le premierno predvajanih pesmi. Novost je po svoje vsaka pesem ki že dalj časa ni bla predvajana. Če pa vsak večer že skoraj leto ob isti uri slišim isto pesem, folk pa najbolj uživa pol se mi pa zdi da je z njimi nekaj narobe.

Žorž

jaz se pa nikakor ne najdem v taksni muziki.
zadnjic sem saltala po kanalih in pristala na mtvju, ker sem slisala priredbo
nekega boybanda od stare skladbe mandy…pa od limp bizkit behind blue eyes…madona, se kar sprasujem,ce ne znajo nic novega naredit.
ne vem kako je sicer klubska scena, ker me to ne zanima…

drugace se pa meni osebno moja mati smeje, ker poslusam isto musko kot je ona…torej stvari iz sedemdesetih:)
torej gremo na zeppeline, floyde, purple in podobno:)

Ja to pa itak. Se jaz tud včasih sprašujem, če DJ nima domišljije, al pozna pa sam en komad….

“iti v korak s časom”.. Hja, mnogo je starih pesmi, ki jih bom vedno poslušala, še več pa je novih, ki gredo v uho, ampak tako, kot hitro pridejo, še hitreje grejo..
Veliko je dobre glasbe, še več pa glasbe, ki to NI v pravem pomenu besede… Diskotek že par let sploh ne obiskujem, ker se v taki glasbi ne najdem najbolje, čeprav sem v cvetu mladosti, pravijo 🙂

New Report

Close