Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev glasba v trgovinah

glasba v trgovinah

Sicer ne vem, če to sploh spada v to temo pa vseeno … zadnje čase opažam, da v trgovinah s tekstilom in obutvijo (moda za mlade) imajo full na glas glasbo (skoraj kot v diskoteki) … mene osebno to full moti, kot stranko in kot delavko (na žalost delam namreč v eni izmed takšnih trgovin).

Zanima me, če kdo ve, če je po zakonu sploh dovoljeno imeti glasno glasbo v trgovinah? Kdo sploh odloča o tem kako glasna je glasba v trgovini??

Načeloma lastnik. Jaz veliko hodim po trgovinah z oblačili pa še nikoli nisem zaznal tako glasne muzike da bi me motilo. Mladi imajo pač radi glasno musko. Če je samo tebe moti (ni pritožb strank), je mogoče najbolje da najdeš drugo službo.

Verjetno misliš, da sem stara kokla, ampak žal nisem (no, če spadamo 27 letnice med stare koklje potem sem res) … drugače me ne moti glasna glasba (v avtu mam kr dostikrat ornk na glas pa doma tud kdaj pa kdaj), ampak v trgovini pa me moti, zato ker se ne morem s stranko normalno pogovarjat – ne po telefonu in ne osebno.

Zanimalo me je samo to, če lastnik določa kako glasna in kakšna bo glasba ali je to kje s kakšnim zakonom določeno.

Pa še to … službo že iščem drugo, po dveh tednih dela v tej trgovini, pa ne zaradi glasne glasbe, ampak zaradi drugih razlogov.

Mene tudi moti taka muska v trgovinah, pa nisem stara. Moti me predvsem stil muzike – električna, rave, dance, trance… če bi bila kakšna umirjena, me ne bi motila, pra vtako me ne bi motila komercialna muzika, ki se vrti na radijskih postajah. Tako pa je tisto razbijanje meni prav nič ne paše. Na srečo sem med šopingi tako shipnotizirana, da jo uspem odmislit 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close