Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice glamping in ostalo sranje

glamping in ostalo sranje

Pa kaj so zdaj moderne te svinjsko drage glamping in ostale hišice, ki so jih začeli postavljati tudi ob morju na Hrvaškem?
Izrinjajo prikolice in postavljajo ene nove bazene, ter noro navijajo cene. Bo ta biznis šel v Istri ali bodo vsi odpeketali nekam drugam, kjer je cenejše in predvsem čistejše morje, kaj mislite?

Kje bi pa bila ta famozna lokacija?

Mareda, Stella Maris, Krk, Pag, pa še kje…

Mareda, Stella Maris, Krk, Pag, pa še kje…
[/quote]

Sprašujem, kje je čistejše in cenejše morje. 🙂

A misliš lesene glamping hišice ali mobilne hišice? Osebno še nisem bil v takih hišicah, ker so drage in tudi ne znam si predstavljati kako ti je lahko fino v nekem dobesedno kontejnerju pa čeprav je res, da so opremljeni z vsem sodobnim sranjem, od kuhinje,klime,tv,hladilnika…

Od letos naprej je žal tudi kamp v Pomerju namenjen temu hipsterskemu sranju …

Glamping hišice 🙂 Hipsterska varianta mobilnih – neudobne, primerljive s šotori – le dražje. Par let bodo moderne, potem bodo šle v pozabo, ker bodo ljudje dojeli, da gled ena ceno, niso vredne tistega, kar naj bi predstavljale – luksuza.

V začetku sem mislila, da gre za neko ceneno varianto lesenih šotorov. Nekaj za tiste s plitvimi žepi. Potem pa zvem, da je to nekaj trendovskega, cene pa zelo zasoljene. Za ta denar imam v hotelu vso komoditeto.

V bistvu je zadeva res cenena, le cene niso “cenene” 🙂 Pač tržna niša za hipsterje.

No ja ampak lahko rečeš, smo bili na glampingu, tako moderno pa čeprav je zelo podobno, če ne enako, kot včasih ko so rekli grem spat kar v štalo, samo v štali je bilo na senu res udobno kar pa v glampingu ni, meni bolj deluje kot kakšen velik lesen zaboj 🙂

Gre za proces neustavljivega razvoja, ki teži k stalnim izboljšavam in ustvarjanju višjega prihodka. Podobno kot ta forum tu.

Jah, ne morete prisilit lastnika kampa, da bi tam vašo pavšalistično haciendo gledal celo leto za dva jurja, če lahko z glampingom toliko zasluži v desetih dneh. Hrvaški kampi imajo to srečo in smolo hkrati, da stojijo na krasnih parcelah, tik ob morju, v senci borovcev,… in lastniki so pogruntali, da se to zemljo da unovčit bolje, kot le s parcelacijo in pasivnim oddajanjem parcel zemlje.

Jaz sem bila enkrat v glampingu v Sloveniji. Mi ni bilo preveč všeč, ker hiška ni imela kopalnice, bili smo pa ravno najbolj oddaljeni od kopalnice, da smo imeli baje največ zasebnosti. Drugače je sama hiška bila zelo lepa, tudi lepo in udobno opremljena.

Jah, no – boljš, kot stara, sklumpana vroča prkola, brez airkondišna……

Jah, no – boljš, kot stara, sklumpana vroča prkola, brez airkondišna……
[/quote]

🙂 Možno da je bolje, no mi nikoli nismo bili pavšalisti, ampak za enak denar dobiš tudi recimo res zelo uredu apartma. Je pa odvisno, ljudje smo si različni, nekaterim je všeč hotel, drugim šotor, tretjim apartma, četrim prikolica itd…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close