Ginekolog Mišo Rajić
No pa se eno mnenje z moje strani. Dr. Rajic je super ginekolog. Pri njem sem bila ze veckrat. Vzame si cas. Ti vse razlozi. Na vsake tri leta leta ob normalem pregledu res vse pregleda natancno. Tudi dojke kar je ok in ti zravn razlaga kako to delat sama in kok je to pomembno in vecina zensk to sploh ne ve. Pa tolk smo o tem ze prebrali.
Najprej me je sicer vprasal ce si pregledujem sama in sem rekla da ja po menstruaciji in je bil presenecen da to vem ker redko katera se pregleduje. Tako da je kr ok da vsake tri leta to temeljito naredi se kdo drug, ki se na te zadeve spozna.
Vsakic mi noznico tudi “razkuzi” z neko tekocino (vonj po zeliscih) in ostane nek prijeten obcutek cistosti.
Kar me moti to, da v casu nosecnosti pri pregledih ne dovoli da je partner zraven. Sicer sem res jaz njegova pacientka, ampak so partnerji res ze tko prikrajsani in moj moz je vsakic zelo jezen in razocaran ker ni del vsakega ultrazvoka.
Sicer pa super ginekolog in ga se zdalec ne bom zamenjala.
Ce pa katera isce ginekologa mislim da ji ne bo zal in se vedno sprejema nove pacientke.
Toliko od mene. Lep pozdrav!
Pa še z moje strani…
Sem prebrala vaša dobra mnenja in lepe izkušnje. Jaz sem imela pa na žalost zelo slabo izkušnjo z njim, ko sem bila pri njemu na zadnjem Zora pregledu. Ko sem bila še študentka sem tudi imela Kirar Fazarinc (pri tej je bil pregled vedno ok) in potem še eno za njo in nazadnje enkrat dr. Rajića. Zdaj sem že čez 30, ampak ni še ni bilo potrebe po menjavi, razmišljam pa o tem do naslednjega pregleda, ker prvi vtis res ni bil prijeten. Ko me je pregledal je bilo ok, tudi za prsi me je vprašal, če si jih pregledujem in naredil še to. Potem me je spraševal par stvari. Na vprašanje, kako močno menstruacijo imam, sem odgovorila, da zdaj že kar šibko. Na vsak način mi je hotel vsiliti kontracepcijske tablete, da bi imela manj močno menstruacijo, čeprav sem mu že povedala, da je dosti šibka in jih ne rabim, prav vztrajati sem mogla, da jih ne rabim. In je bil kar tak nespoštljiv, ker nisem hotela teh tablet on je pa doktoriral (ali nekaj takega) iz kontracepcije. In se mi je zdelo, zakaj mi vsiljuje ene tablete, ki jih sploh ne rabim (sem se vprašala, če dobi kake ugodnosti od farmacije). Vprašal me je tudi, kakšne imam načrte glede otrok. Odgovorila sem mu, da trenutno nobenih, ker nimam partnerja. In je bil kar neprijazen, obnašal se je skoraj nesramno, in rekel še nekaj v smislu “kaj pa čakaš?” Ne bi še rekla, če bi lepo normalno vprašal po mojih načrtih glede družine, tako se je pa obnašal, kot da sem ena smrklja, ki nima pojma in ne odrasla ženska. Zdelo se mi je prav poniževalno in neprofesionalno. Mislim, saj nisem prišla k njemu, da me bo “silil” v nekaj, v eno partnersko zvezo, samo da bom imela otroke! Halo!?? Iz ordinacije sem odšla prav šokirana, kasneje sem še razmišljala, kaj bi mu lahko odgovorila. Še par dni po tem in še zdaj, ko se spomnim na ta pregled, je zelo neprijeten spomin.
Ima katera še kakšno meni podobno izkušnjo? In če je imela še katera samo izkušnjo Zora pregleda pri njemu (da ni bila nosečnica in ni potrebovala kontr. tablet)?
Razmišljam ali naj počakam in grem še enkrat k njemu pa potem zamenjam, če bo spet enako…
Jaz na zalost nisem imela dobre izkusnje.
Pred obiskom g. Mišota sem imela iskusnje z dvema ginekologoma, moskim in zensko in obe izkusnje sta bile prijetne.
Pred obiskom ginekologa sem dobila bakterijsko vnetje noznice in je bilo treba vstavitavljati tablete tam doli da se stvar izboljsa. Ker je bila tazadnja tableta pred pregledom sem raje poklicala da pregled preprosto prelozim. Klicala sem uro preden so zaprli, najmanj petkrat vendar se ni nobeden oglasil. Poskusila sem klicati zjutraj pa se spet nobeden ni oglasil. Cas se je iztekal in odlocila sem se da odidem na pregled. Ker so bili problemi z prevozom sem seveda zamudila 10-15min. Vmes sem cel cas klicala da bom zamudila vendar se spet nihce ni oglasil. Ko sem prisla me je sestra lepo sprejela, opravicila sem se za zamudo in povedala da jih nisem mogla dobiti na telefon. Sestra je rekla da razume in da se zgodi. Tu mi je malo odleglo, vendar pa ko sem stopila v ordinacijo g. Mišota se je situacija poslabsala. Tudi njemu sem se opravicila. Razumem da je bil jezen ker sem zamudila, kateri dohtor pa ni, vendar so bili njegovi komentarji precej nesramni. Pogovor je potekal bolj na grobo in pospeseno. Na hitro mi je vsilil tudi tablete, brez casa za razmislek. Hitro mi je pokazal kako si pregledati prsi, ces kako tega se neznam, kar nikakor nisem mogla slediti saj mi je bilo tu ze precej neprijetno. Nato je prisel pregled tam doli in odvzem brisa… Omenila sem mu da sem zadnjo tableto dala notri noc pred tem. Ker se tableta ni raztopila popolnoma je seveda prilezla ven. Tu se je zacelo… “Morali bi se stusirati pred pregledom (vedno se stusiram ce grem h dohtorju), neznate vstavit tablete (tudi ce jo potisnem do konca notri se mi nikoli ne raztopi popolnoma), zej morm js to pucat”. Na grobo je seveda naredil to kar mora, ker mi je bilo neprijetno me je seveda vse bolelo saj nisem bila sproscena. Prinesla sem se neka potrdila od zdravnika, kjer so sklepali da gre za ginekolosko tezavo. Pri omembi tega je samo zanikal da ni ginekolosko, vstrajala sem da se mora pogledati kar je tudi naredil vendar zelo zanicujoce. Spet na grobo z tistim “dildotom” not da je ja vse bolelo, in zraven nesramno govoril kako ima prav in da nicesar ni. Nato me je na hitro napotil iz ordinacije, zabical da ce naslednjic zamudim me ne bo sprejel in bom morala cakati spet 3 mesce . Na hitro sem pobegnila ven saj nisem mogla vec zadrzovati solz. Po vsem tem sm se pocutila neumno, umazano in nicvredno in bilo mi je slabo. Na poti domov sem se fantu v avtu tresla in jokala kot se nikoli in grabila me je panika. Nisem se mogla umiriti.
Tako da ja… Vsakic ko pomislim na to me spreleti srh kot da imam traume.
Prvi vtis ne ravno najboljši.
Imela sem stik z njim kot z nadomestnim zdravnikom v nosečnosti. Dajal je vtis, da se mu mudi. Ni izmeril utripa srca ploda, ker ga ni našel, ko sem se še oblačila je že povabil naslednjega zdravnika in pacientko (uz soba je deljena še z eno ordinacijo), češ da sva opravila in lahko vstopita – seveda je bil sosednji ginekolog toliko uvideven, da je počakal da se oblečem.
Glede kontracepcije: Sem v drugem trimesečju pa me je takoj vprašal kakšno kontracepcijo bom imela potem? Tako, da sem tudi jaz imela občutek, da mi želi vsiliti nekaj kar ne želim…
Jaz sem zadovoljna z njim. Pred tem sem bila pri več ginekologinjah (skos so se menjale), sedaj pa je g. Rajić. Meni se kar smeje, ko odidem s pregleda. Meni se je posvetil tako, kot je treba. Ne vem, zakaj imate ene težave z njim? Je pa res, da še nisem bila noseča. Drugače pa ga lahko samo pohvalim.
Jaz sem zdaj že 3 leta pri dr. Rajiću in moram reč, da so izkušnje precej pozitivne. Pred njim nisem imela nobenega ginekologa, sem pa slišala mnoge grozljive zgodbe od kolegic, tako da sem bila pred pregledom precej živčna. Takrat sem prišla zaradi lastnega suma na glivično okužbo in spoštljivo me je poslušal, rekel, da glede na moj opis simptomov res kaže na glivice, vendar bova seveda pogledala. Med pregledom je bil prijeten, sproti razlagal kaj ¸bo naredil naslednje, spraševal, itd. Ko sem povedala, da me razteg spekuluma (tiste račke) boli, je vprašal če me tudi sicer med spolnimi odnosi pogosto boli, in sva imela potem še dolg pogovor o tem, in kako naj fanta naučim, da si vzame čas, itd. Zelo dobra prva izkušnja.
Zdaj so mimo tri leta in še vedno z zadovoljstvom obiskujem njegovo ordinacijo. Sicer je res, da je sestro včasih težko dobiti na telefon, zato jaz rada pridem kar osebno in se zmenim za datum, ker je tako lažje. Dr. Rajić je nagnjen k hecom, kar me vedno sprosti in nasmeje, o težavah in skrbeh pa je vedno pripravljen poslušati in se pogovoriti.
Veliko vas je pisalo o tem, da zelo rad ponuja kontracepcijo, s čemer se strinjam, vendar se meni ne zdi, da je s tem vsiljiv. Če mu lepo poveš, da si zadovoljen s kondomom, ne teži naprej. Malo sem dobila vtis iz nekaterih teh mnenj, da ene od vas nimate nobene hrbtenice, da bi se malo postavile zase in se pogovorile z zdravnikom. Jaz imam res samo pozitivne izkušnje.
No jst mam pa o g. Rajiču drugačno mnenje. Vse so ga hvalile, da je neomejeno carski, pa sem se k njemu naročila na prvi pregled, prej sem imela drugo ginekologinjo pri kateri mi ni blo dobro, da si mogu iz nje vlečt vse informacije glede tega kaj se s tabo dogaja. Sem mislila, da je pač taka malo bolj zadržana ginekologinja, ampak vidim, da so vsi nekak isti. Tud Rajič ti ne bo neki na dolgo in široko razlagal kaj in kako. Jaz sem velikokrat dobila občutek, da komaj čaka, da grem, ker sem namreč tud iz zdravstvene stroke in imam nekaj znanja glede vsega skupaj in ker imam določene ginekološke težave se pač še malo bolj pozanimam preden grem k njemu. Seveda mu gre to v nos in mi reče “no, malo manj berite”. No mislim, da se o mojem zdravju ne bo noben drug bolj brigal kot jaz sama, tako, da če mi ne bodo zadoščale informacije, ki jih dobim s strani zdravnika, jih bom pa še drugje pridobila. Mislim, tko bom rekla, ni nesramen, je precej prijazen zdravnik, ampak se mi zdi, da pacientk ne obravnava celostno, pač, samo to za kar si prišel tja, če ga pa vprašaš še o čem drugem ali pa omeniš, da maš kakršnokoli drugo ginekološko težavo, pa lahko slišiš v tonu njegovega glasu, da mu je mal odveč se s tem ukvarjat.
Poleg tega so dobili neko novo medicinsko sestro (mislim, da je šla prejšnja “ta boljša” na porodniško al neki) in je tko dobesedno “pain in the ass”, take tečnobe pa že dolgo ne. Ne vem, kako jim rata zaposlit take ljudi. Vsakič ko grem na pregled držim pesti, da je ni več tam.
Pozdrav,
tudi jaz sem imela slabo izkušnjo z njim. Pri prejšnji Fazarinc mi je bilo vse ok, korekten odnos. Prvi pregled pri Mišotu pa neprijeten: najprej njegov odnos, ki se mi ni zdel preveč spoštljiv pač pa vzvišen. Pri samem pregledu materničnega vratu je bil dokaj ok, vendar brez občutka empatije, da je to za žensko neprijetna izkušnja. Potem pri pregledu dojk: sem povedala, da si jih ne pregledujem in je spet odgovoril vzvišeno nič kaj prijazno, jaz mislim, da se da vse povedati prijazno in spoštljivo (sama vem, da ni najbolje,da si jih ne). Najslabše je pa bilo, ko me je vprašal glede kontracepcije in sem rekla da je ne jemljem, to mu seveda ni bilo všeč in mi je rekle, da če ne jemljem kontracepcije, da lahko zanosim. Počutila sem se res kakor, da name gleda kot na neko neumno smrkljo (stara sem bila 27 let). Po tem mi je pa še nujno hotel dati vsaj folno klislino… kar silil je stemi tabletami.
Moja izkusnja je tudi malo cudna.
Naceloma je bil Dr. Rajic okej, nic me ni bolelo, cel pregled je tekel hitro in profesionalno, nic nerodnosti.
Potem na koncu se je pa hotel se nekaj pogovarjat, o kontracepciji ipd, ki jo itak jemljem; potem je pa presaltal na spolne odnose in ce imam redne spolne odnose, ce imam stalnega partnerja ipd – okej, potem pa kar, ce redno dozivljam orgazme?! To pa ja ni vprasanje, ki se ga zastavlja pacientkam? Kaj ma pa to veze z mojim zdravjem? Potem, ko je videl da mi je neprijetno, je zacel se bolj vrtat v to temo, sem se pobrala iz ordinacije nahitreje kot je bilo mozno. Saj vprasanja niso bila zastavljena na neprimeren nacin, ampak malo bolj obziren bi pa vseen lahko bil pri takih osebnih temah.
Aja, pa enkrat mi je zdravil okuzbo z tabletami, pa mi je priblizno 10x ponovil, “da v casu zdravljenja (3 dni) ne smem imet spolnih odnosov z penetracijo.” Sem se pocutila tudi malo butasto, saj nisem otrok, sem si zapomnila ze prvic. In potem je se nekako namigoval, da lahko seksam na vse druge nacine, ki ne vkljucujejo penetracije, uglavnem precej neprijetno.
Drugace se mi zdi pa sposoben zdravnik.
Meni najboljši ginekolog. Prej sem imela ene 3 ženske ginekologinje. Za dol past, kako me je vse bolelo od brisa. Še cel dan ali še drugi dan. Rajić pa vedno naredi tako kot treba, nič me ne boli (že ta prvi dan) in niti kapljice krvi ni po pregledu.
Ne vem, od kje ve to pobirate?
Meni je odličen in mi je všeč, da se s tabo pogovori. Prejšnje se niso tako pogovarjale. Meni se mi zdi strokoven in sposoben.
Osoren, brez občutka za ljudi. Meni je rekel pri 30 letih (citiram) “Vaša plodna leta so mimo” in da kaj čakam, če mislim imet otroke. Zelo neprimerno vedenje, tudi meni je bila njegova konzultacija glede kontracepcije vsiljena, pogosto neka provokativna, osebna in neprimerna vprašanja glede otrok in seksa. Kar se tiče samega dela – bi rekla da je strokoven. Kar ze tiče glede njegovega odnosa: se ima še marsikaj naučiti. Mogoče se bo kdaj spremenil, če bo delal v privat sektorju, kjer je odnos do stranke/klientele pomemben. lp
Poden od podna je ta dr. Ko sem bila v 9 mesecu nosečnosti z Uz ni znal otroku najti glave. Otrok je ležal prečno. Njemu se ni zdelo logično, da sledi hrbtenici in najde glavo. Vprašal me je, če mu je moja dr. najdla glavo. Sem mu odgovorila, da me je pregledalo kar nekaj dr in noben ni komentiral karkoli čudnega v zvezi z glavo. Sem zaradi predhodnih krvavitev kar nekaj časa ležala v porodnišnici in so redno spremljali rast otroka. Kaj je res mislil, da bi prišla tako daleč z nosečnostjo pri otroku brez glave. Idijot. V porodnišnico sem prišlaob 3h zjutraj, ker sem močno krvavela pri predležeči posteljici. Krvavitev se je zgodila tretjič v nosečnosti in je bila res obilna. Prej je bilo 2x res malo. To je situacija za urgentni CR to so mi povedali že, ko sem drugič zakrvavela v 34 tednu. Očitno so iz sprejemne klicali gor, ker anestezist je prišel in vprašal o vi ste pa moja. Je prišel butasti rajić in rekel, da on ne bo operiral se bodo zjutaj odločili kaj bodo z menoj.
Bi moral narediti urgentni Cr sredi noči pa se mu ni dalo. Je prišla jutranja izmena in takoj so me odpeljali v operacijsko. Po besedah zdravnice je bil otrok ven vzeti v zadnjem trenutku. Če bi čakali še par minut bi imel okvaro možganov zaradi pomanjkanja kisika.
Tako, da rajić ( namerno z malo in brez nazivov) je po moji izkušnji slab zdravnik in bi bil zadnji, ki bi ga želela za svojega ginekologa.
Moji cimri potem na oddelku je naredil Cr pa ji je tkiva malo zasukano zašil nazaj. Je potem skoz hodil kontrolirat in jo spraševat, če je ok. Malo jo je zategovalo v eno stran. Tkiva ni sešil skupaj kot je treba ampak je vse vlelo v levo ali desno be spominjam se več.
Mesar ne zdravnik.
Forum je zaprt za komentiranje.