Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ginekolog in stare mame

Ginekolog in stare mame

Jz nisem se nikol vidla pri gineku da pridejo in cakajo stare mame. Recimo 65 gor. Kaj pa ve. Kolk dolg najdalj niste ble pri gin. Jz 21let.

Jaz sem spremljala 93 letno sorodnico( sicer težave z mehurjem), ampak ji je delala gin pregled z UZ. Sama grem pa na 2-3 leta ZORA( 60+).

Sem 40+ in od nekdaj hodim na kontrole vsaj na dve leti…

Nazadnje okoli leta 2003. 67 let. Me je pa ena okoli 75 enkrat nagovarjala, naj grem na pap test. Za hec sem ji rekla, naj mi kaj vec pove o njem. Ni imela pojma, zakaj se ga dela.

Bolj vas pregledujemo in jemljemo brise, slabše je.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 10688, 06.08.2024 ob 16:39

Bolj vas pregledujemo in jemljemo brise, slabše je.

Ne bo držalo. Bolj kot se dol dajete, več je škode. Tista, ki drži noge skupaj, nima težav ne z glivicami, ne z drugimi vnetji, ne s HPV virusi in rakom, ne spolnimi boleznimi, si ne uničuje zdravja s kontracepcijo, ni bojazni za nosečnost, porod, poškodbe zaradi poroda in tako dalje. Pregled in bris ne povzročata nobene od teh težav. Seks pa ja.

Zlo me moti da sem ze parkrat prebrala in slisala da je mamografija tudi zelo skodljiva oz pritisk na dojko da se potrgajo zadeve not. No neki takega.

Pa da so benigni ttumorji ubistvu nasi prijatli. Ker to je skupek toksinov. Telo jih daje na eno mesto da ne plavajo po celem telesu. A kdo kaj vec ve.

Zanimiv da o zdravju pa ni tem.

Vsaka naj kaj napise kaj je super za zdravje.

Jz prisegam na sodo bikarbono

Za Lora 601

Ker vprasas, jaz prisegam na zdravo in umirjeno zivljenje. Tudi dobra genetika ne skodi.

Redovnice nimajo teh težav. Dvomim, da bi npr. s. Ana Šuštar, moja simpatija, kadarkoli potrebovala t.i. fukokukca.

Tudi redovnice imajo takšne težave in tudi one lahko dobijo raka.

Če si noseč, pač 9 mesecev ne moreš dobiti raka. Zakaj? Nimam pojma. Tako sem slišala. Bi pa bilo zanimivo slišati razlago. Kao vedno govorijo, da imaš manj možnosti za raka, če imaš otroke. Ja, ok, tisti čas, ko si noseč. Zakaj?

Uh, lubca avtorica twentyone:

Vsa moja leta obiskovanja dosedaj ginekologa v Leonišču v Ljubljani -vedno v čakalnici in pred menoj tudi gospe pri 60+ pri mojem ginekologu porodničarju….

Tiste, ki jim je mar in so zavedne – gredo vedno najmanj na vsake 3 leta na odvzem  PAP brisa…

Tudi redovnice hodijo na redne ginekološke preglede – ker jim genetika lahko nikakor ne prizanese glede rakavih obolenj rodil, čeprav so  ( morda še ) device…

Vesel oče, 06.08.2024 ob 18:29

Redovnice nimajo teh težav. Dvomim, da bi npr. s. Ana Šuštar, moja simpatija, kadarkoli potrebovala t.i. fukokukca.

Menda  bo kmalu odšla v Bosno…

OMG, 07.08.2024 ob 12:49

Menda  bo kmalu odšla v Bosno…

🙂

A tako kot tole, ko je bilo v razočaranih gospodinjah, ko je Gaby (aka.  žena Veselega očeta)  “poslala” s finančno donacijo sestro Mary ( aka s. Šuštar)  v Botswano, ker se je njen Carlos ( aka Veseli oče) preveč metal po njej :

http://www.youtube.com/watch?v=8rZXWp33VRs

http://www.youtube.com/watch?v=6sGhNpGL13Y

Ženskam je že pri ~ 40 letih fukalna doba adijo, tako da ne vem, kaj sploh iščejo pri ginek.? Iz nostalgije?

Vesel oče, 07.08.2024 ob 13:11

Ženskam je že pri ~ 40 letih fukalna doba adijo, tako da ne vem, kaj sploh iščejo pri ginek.? Iz nostalgije?

Dej ne bluzi “Carlos”.

Upam, da ti tvoja žena “Gaby”   izpraši rit tvoji  virtualni nafuk želji po redovnici “Mary”, kljub temu, da si poročen. 😀

Veseli je večkrat napisal, da ni poročen. Potem v neki drugi temi razlaga, da je njegova žena članica uprave NLB. Ampak tudi sina ima. Zdaj pa se sprašujem ali je za hardcore katolika primerno, da ima izvenuakonskega otroka, ker je Veseli v preteklosti pisal, da ima sina na Škofijski gimnaziji.

Ta vesela zgodbica nima ne glave ne repa.

Pa tega Veselega najdemo tudi v izbrisanih temah v stilu Zanič ženske po 30., Smrdeče vagine in podobno.

veseli ni kredibilen., 07.08.2024 ob 15:06

Veseli je večkrat napisal, da ni poročen. Potem v neki drugi temi razlaga, da je njegova žena članica uprave NLB. Ampak tudi sina ima. Zdaj pa se sprašujem ali je za hardcore katolika primerno, da ima izvenuakonskega otroka, ker je Veseli v preteklosti pisal, da ima sina na Škofijski gimnaziji.

Ta vesela zgodbica nima ne glave ne repa.

Pa tega Veselega najdemo tudi v izbrisanih temah v stilu Zanič ženske po 30., Smrdeče vagine in podobno.

Gospa Hedvika Usenik je edina članica uprave NLB d.d od 2018 dalje.

Njen mož Gregor, če se ne motim,  je pa na inštitutu za disleksijo…

Hmm…

Nisem bila več kot 15 let. Kar precej mojih vrstnic pa je pred leti šlo na poseg zaradi sprememb na materičnem vratu. Aja, pa ne uporabljam nobenih KT.

Do bolezenskih sprememb na rodilih, predvsem težjih, prihaja tudi v letih po 65. Ne vem, zakaj bi potem nehala hoditi na redne preglede. Imam nekaj prijateljic 65+ in kot vem, redno hodijo. Enako je hodila tudi moja mama. Niso tako redki primeri, ko so ženske prišle prepozno.

Ena stara2, 07.08.2024 ob 19:06

Do bolezenskih sprememb na rodilih, predvsem težjih, prihaja tudi v letih po 65. Ne vem, zakaj bi potem nehala hoditi na redne preglede. Imam nekaj prijateljic 65+ in kot vem, redno hodijo. Enako je hodila tudi moja mama. Niso tako redki primeri, ko so ženske prišle prepozno.

Zelo držo.

Pa ne glede na to, ali ženska ni spolno aktivna že 15, 20,  ali pa več let pri niži ali pri  tisti starosti 60+. Ker zmotno je prepričanje,  v stilu: ah saj ne seksam več, nimam partnerja, mi ni torej treba več hodit h ginekologu, ker sem svoje že ” in odslužila”oddelala in ker sem v “meni”.

Dostikrat je  genetika tista, ki kroji usodo tudi ženskih rodil; in v tej starosti po 60em se celice  v telesu tudi začnejo bolj nenormalno deliti in hitro pride lahko tudi do rakavih obolenj rodil. Zato je pametno, da tudi ženske v meni hodijo  na redne preglede najkasneje  na vsake  3 leta.

Alaria, 07.08.2024 ob 19:50

Zelo držo.

Pa ne glede na to, ali ženska ni spolno aktivna že 15, 20,  ali pa več let pri niži ali pri  tisti starosti 60+. Ker zmotno je prepričanje,  v stilu: ah saj ne seksam več, nimam partnerja, mi ni torej treba več hodit h ginekologu, ker sem svoje že ” in odslužila”oddelala in ker sem v “meni”.

Dostikrat je  genetika tista, ki kroji usodo tudi ženskih rodil; in v tej starosti po 60em se celice  v telesu tudi začnejo bolj nenormalno deliti in hitro pride lahko tudi do rakavih obolenj rodil. Zato je pametno, da tudi ženske v meni hodijo  na redne preglede najkasneje  na vsake  3 leta.

Preventiva je boljsa kot kurativa. Soseda malo nad 70. je bila operirana. Prav tako, ko gre za rak dojke, starejse zenske nikakor niso izjema.

Program  ZORA (preventivno odkrovanje raka na materničnem vratu) aktivno vabi vse ženske do 64. leta na pap bris, ki ji v primeru normalnih izvidov pripada vsake 3 leta. Po 64. letu se več ne vabi, so pa ženske vseeno vsake 3 leta upravičene do brisa. Samo naročiti in spomniti se morajo same.

Se zelo strinjam.  Ženske, če razen svojega moža nimate nobenega drugega partnerja, imate pa pogosto bakterijske okužbe (spolno prenosljive) – povprašajte vendar svoje (ne)zveste može, od kod vam nenehno prinašajo te bakterije!!!!  Katera ljubica (ali pa prodajalka svojega telesa) mu jih tako širokogrudno poklanja? Ko vam ginekolog/inja predpiše zdravilo, malo obotavljajoče reče, da se mora zdraviti tudi vaš partner oz. mož, nikoli pa ne razloži, da vam bakterije ˝prinaša˝ prav on. Tako zveste ženske živijo v prepričanju, da spolno prenosljive bakterije kar same pridejo od nekod. Halo? Zbudite se!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close