Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Gimnazija Litija

Gimnazija Litija

Zanima me kako je s to gimnazijo Litija.
Govori se,da je polno droge in učitelji ignorirajo vso stvar.

So ti učitelji-profesorji ok ali se pod preprogo pometa vse.

Živim v bližini Litije in poznam veliko otrok, ki obiskujejo litijsko gimnazijo. Na splošno prevladuje prepričanje, da velja na tej gimnaziji zelo strog režim in red discipline in da je šola na nadpovprečnem kvalitetnem nivoju.

pa profesorji,kaj veš o njih,ker baje so eni kar zahojeni .

bom pa vprašala še enga dijaka.

Pa kasnr droge a ste vi normalni.. ko smo iz osnovne prisli na srednjo so stalno pumpali da bodo prsli dilerji do nas in take stvari da si se bal okoli sole hodit.. na konncu srednje mi to ni vec smesno ampak mi gre na bruhanje to napihovanje od enga jointa trave pokajenega na petek med odmorom pred pocitnicami..

Upam, da ti s pisanjem pomagam.
Vsi se v casu srednje sole srecujemo s temi novimi substancami, zelo je odvisno v kaki druzbi si. Je pa res, da med odmori izhodi iz sole na tej gimnaziji niso dovoljeni. Vsak pa se kdaj sreča z drogo in od njega je odvisno ali bo želel poskusiti ali ne. Rajši vam povem, kako je na tej šoli z izobraževanjem. Veliko je učenja na pamet ( za moje pojme preveč), priprave na maturo pri mnogih predmetih niso ustrezne. (Je pa res, da na mnogih drugih gimnazijah niso nič boljše). Zelo je pomembno, kakšen vtis narediš v prvem letniku, saj so nekateri učitelji precej pristranski. Odličnjakinji ne bodo dodelili slabše ocene kot 4; seveda govorim za nekatere. Zelo odvisno je tudi, kateri učitelji te poučujejo glavne tri predmete. Pouk matematike je v glavnem ustrezen, z izjemo ravnateljice (včasih še sama ne ve, zakaj se gre, premalo se naredi med urami). Slovenščino poučujejo 3-4 profesorji, ki so si različni, vsak ima svoje finte. Na maturo najbolje pripravita Železnik in Piškova. Angleščina- za dijaka, ki mu ne gre prava žalost. Vse mora narediti sam, včasih med urami samo klepetanje. Vendar pa večina dijakov že ob vstopu v gimnazijo zna dovolj za zadostno, dobro oceno pri pouku in na maturi, zato njihovo delo ne pride do izraza. Imela sem obe profesorici in za delo te bolj motivira Črnetova. Ko sem dobila Prašnikarjevo prava katastrofa; v službo za denar in nič drugega. Geografija: obe profesorici učita primerno učnemu načrtu in njegovim zahtevam. Zgodovina: zahtevajo veliko (učbenik in še njihove finte), teste dajejo podobne maturitetnim. Psihologija: učenje na pamet, pogosto v testih kar nekaj. Sociologija: 3. letnik zelo lahka, le malo snovi, v 4. letniku več snovi in maturam podobni testi. Filozofija: 4. letnik, naučiš se 5 strani za vsak test. Fizika: kot vsaka fizika in matematika v srednjih šolah, povprečje, le malo abstraktnega mišljenja, še najbolj se preverja znanje enačb in krajšanje enot ter poznavanje definicij, ampak tako pač je. Kemija: pri pouku za marsikoga nejasna razlaga, testi ustrezni, čeprav priprave na maturo preslabe. Premalo rešenih primerov in načina razmišljanja, ki ga zahtevajo na maturi. Biologija: v prvih 3. letnikih se preverja zgolj naučeno iz zvezka. Ni uporabe, le učenje na pamet. Po 3. letniku zato dijaki ne znajo povezovati snovi. Profesor je stara šola, ne ravno pameten, precej samovšečen in vzvišen. Je pa dijakom težka, ker se morajo toliko strani naučiti na pamet za vsak test, tudi tiste, ki jih učni načrt več ne zahteva, ne jemlje se pa snov, ki jo po novem zahteva. Šele v 4. letniku prave priprave na maturo, malo vec preverjanja uporabe znanja, vendar se vedno ogromno nove, tudi nepotrebne snovi, ki ni v učnem načrtu. Nemščina: besedišče se ne nadgrajuje, nadgrajuje se le slovnica in v testih je nekaj besed dolocene lekcije in sama slovnica, isto sprasevanje. Dijaki se zato ne naucijo govoriti nemsko, nemsko znajo tisti, ki so ze znali prej, ostali le pasivno.

Vseeno se mi zdi izbira te gimnazije smiselna, če ste z območja Litije ali kje od blizu.

Ekskurzije so dobro organizirane, malica solidna, precej prireditev. Če vas kaj zanima pa vprašajte. Lp.

Gimnazija je zlo uredu. Dijake se dobro pripravi na maturo, letos so jo naredili vsi, kar 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} z odlicnim in prav dobrim. Profesorji učinkoviti, na voljo. Na šoli je prijetno vzdušje in eliko dejavnosti, kar nekaj izletov. Šola je kvalitetna in jo priporočam.

Tale gimnazija je res poden od podna. Solaca se tista ura na dan da se otrok pele v Ljubljano, ker bo u lajfu dejansko lahko kej dosegel. Tuki so pa sfukani profesorji in use. Nc ne naucijo sam zajebavajo dijake in se znasajo nad njimi.

Predvidevam, da so komentarji v veliki večini od dijakov, ki te gimnazije niso obiskovali. Sama sem gimnazijo obiskovala in imam o njej zelo pozitivno mnenje. V večini so profesorji razumevajoči, velika večina ima kvalitetne ure. Res je, da znanje angleščine temelji predvsem na znanju iz OŠ. Za maturo je priprava predvsem pri slovenščini in matematiki zelo dobra. Prednost gimnazije je predvsem napovedano ocenjevanje in pa veliko ekskurzij, prireditev. Če se sam odločiš za to lahko sodeluješ pri ogromno projektih… Sama bi gimnazijo res priporočala vsem, ki se želite vpisati na tak program.

Po tvojem znanju sodeč, nisi hodil v gimnazijo

Dijak136285 zate

Jeba

Zakaj bi se sploh vpisali, če se boste zaradi Mateje Logar in njenih PCT pogojev itak – izpisali?

Litija pa res ne more biti na nivoju…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close