GIMNAZIJA BEŽIGRAD ALI POLJANE?
Rabim eno mnenje oz. nasvet. Hčerka se vpisuje v srednjo šolo. Odloča se med Poljanami in Bežigradom. Ima pogoje za vpis saj ima vse točke. Je bolj naravoslovka, čeprav ji ležijo vsi predmeti. Bila je na informativnih na obeh šolah vendar je rekla da je bilo na Poljanski bolj pestro in zabavno na Bežigrajski pa bolj monotono. Informativni dnevi so potekali po zoomu zato je težko pridobiti celotno podobo o šoli. Zanima me, če je kdo, ki ima kakšne izkušnje s temi gimnazijami oz. če jih je obiskoval sam ali njihov otrok. Vaše mnenje… Hvala!
Prvo, katera od sol ji je blizja, lazje dostopna, logisticno enostavno dostopna, meni se to zdi zelo pomembno.
Drugo, vzemita si en dan po soli in pojdita obe soli pogledat od znotraj, ce vama uspe, ce ne, pa vsaj od zunaj.
Imela sem dva na Poljanah in enega na Bezigrajski, vsi trije so bili zadovoljni, ce pa jaz kot stars primerjam, so mi bile bolj vsec Poljane, boljse vzdusje.
Z mozem sva jaz Bezigrajska, moz Poljane, se mi zdi, da Poljane so vzdrzevale ta nek solskih duh, pripadnost, Bezigrajski je pa to uslo v teh 30ih letih, ceprav imas tudi na Bezigrajski super razrede, ki so povezani.
Mi stanujemo 3 minute stran od Bežigrajske gimnazije in sploh nismo šli na informativne nikamor, ker je bilo nekako normalno, da gresta na najbližjo gimnazijo. Tudi midva sva oba hodila na to gimnazijo.
Imamo samo pozitivne izkušnje. No, jaz sem Trkota sanjala še nekaj let, ampak zdaj je vse napovedano, znanja dobijo ogromno, odnosi so super. Nimam pa izkušenj iz drugih gimnazij.
Se strinjam s predhodnico. Moja je bila na Poljanah. Takrat so bili informativni še v živo.
Ona je takoj, ko je stopila noter v šolo vedela, da je to, to. Še preden so se začele predstavitve in vse kar paše k informativnemu dnevu zraven.
Meni se zdi, da je na poljanah dijak bolj v ospredju, kot mlad človek, vodstvu je dejansko pomembno, kako se dijaki na njihovi šoli počutijo in delajo na pripadnosti.
Na Bežigradu pa so bolj v ospredju dosežki, to tam največ šteje.
Klemen45, 13.02.2022 ob 13:58
Rabim eno mnenje oz. nasvet. Hčerka se vpisuje v srednjo šolo. Odloča se med Poljanami in Bežigradom. Ima pogoje za vpis saj ima vse točke. Je bolj naravoslovka, čeprav ji ležijo vsi predmeti. Bila je na informativnih na obeh šolah vendar je rekla da je bilo na Poljanski bolj pestro in zabavno na Bežigrajski pa bolj monotono. Informativni dnevi so potekali po zoomu zato je težko pridobiti celotno podobo o šoli. Zanima me, če je kdo, ki ima kakšne izkušnje s temi gimnazijami oz. če jih je obiskoval sam ali njihov otrok. Vaše mnenje… Hvala!
Enako naša, ko se je odločala – – je rekla takoj, ko je stopila v prostore poljanske gimnazije, je začutila tisti dober občutek, že sama stvaba ji je bila všeč, je rekla, ko bi v kakšen muizej prišla ( je tudi arhitekturno precej usmerjenea); , pa nasmejani so bili tako dijaki, kot učitelji na tistem prvem stiku; ko je bila na informativnem na bežigrajski, je rekla, da ni začutila, ni imela tistega dobrega feelinga, vse zadrgnjeno, utrujeni obrazi, vonjala je “piflarijo” in tekmovalnost, že na informativnem.
In je na Poljanski gimnaziji med najboljšimi že vsa leta, letos bo maturantka – dela z levo roko, brez problema, je pa dosledna, z delovnimi navadami že iz OŠ, nobena ocena ji tudi nikoli ni bila šenkana; ima tudi zic leder in dober spomin.
Forum je zaprt za komentiranje.