GHD Ilirska
Jaz bi v tem primeru predvsem pohvalil zvezo AŠ 2005, da se je kaj takšnega lotila. S tem je pokazala, da nima mačehovskega odnosa do pomembnih dirk v Sloveniji. Bravo.
Neuradna lista prijavljenih: http://ghd-ilirskabistrica.com/wp-content/uploads/2013/07/NEURADNI-PREGLED-LISTE-PRIJAVLJENIH-ILIRSKA-BISTRICA-Z-DNE-14.8.2013.pdf
GHD Ilirska Bistrica se že nekaj let vrti v začaranem krogu… Sploh zadnjih nekajh let, ko ne pride več tiste bande iz avstrije s tistimi najhujšimi gabati in podobnim. Posledično je tudi gledalcev vse manj, kar je tudi razumljivo. V času, ko vsak dan na cestah redno srečuješ 200 in več konjske avtomobile, je potem dolgočasno iti na dirko in tam gledati jugote. Dodaten problem je tudi vstopnina, ker nismo več leta 2008, čeprav je očitno miselnost organizatorjev ostala tam. 10 in več evrov tudi ni kar tako, sploh če upoštevaš dejstvo, da če te pritisne na sekret in nočeš scat za grmom, moraš pešačit tudi po 500m do prvega sekreta.
Zlata leta Ilirske so bile tam okrog leta 2000, ko je folk hodil gledat borbe med tastarim deklevo, zupančičem in draganovičem v bmw-jih 320 ST. Potem je šlo bolj ali manj vse navzdol… Dogajalo se je še okoli 2007, ko sta se dajala bubnič in valant in je bilo veliko obračunavanja na progah, še več pa po dirkah za zeleno mizo.
Tudi Gabat ima stare avte… Gorske dirke so itak na splošno slabše zastopane kot KHD. LEMA ma tako gledano najnovejši vozni park… clio cup po tri leta star, 2 čisto nova, puntiči so praktično aktualni modeli… Škoda da ni dirk v SLO.
Kar se pa Ilirske tiče pa je res ena lepših dirk za obiskovalce. Kot proga je bila pa dobra tista v Sevnici.
Lista prijavljenih: http://ghd-ilirskabistrica.com/wp-content/uploads/2013/07/URADNA-LISTA-PRIJAV-ILIRSKA-BISTRICA-22.8.2013.pdf%5B/b%5D
Ilirska ima številna tudi hitre odseke kjer se pokaže pogum, ko moraš v visokih prestavah skozi zavoj. Vsekakor je to bolj zahtevno, kot ostri, skoraj 180 stopinjski zavoji kjer je do njih polni plin, zaviranje in ponovno polno pospeševanje.
Ilirska ima številna tudi hitre odseke kjer se pokaže pogum, ko moraš v visokih prestavah skozi zavoj. Vsekakor je to bolj zahtevno, kot ostri, skoraj 180 stopinjski zavoji kjer je do njih polni plin, zaviranje in ponovno polno pospeševanje.[/quote]
vem kakšna trasa je tam od šembij do bistrce in pol proge so samo 180 stopinjski zavoji ( če bi zvrha gledal v dolino bi videl avto ki vozi levo desno, iz ene strani do druge )
vsekakor so tudi odseki kjer se pokaže pogum voznika, a le teh je veliko manj kot na planinskih ridah. zame osebno je bolj vznemirljivo iskati idealno linijo na ridah kot pa vožnja proti bistrici, kjer se idealne linije praktično ne potrebuje in odločajo le pravilne odločitve kdaj zavirati, kako zaviti in koliko gasa dodati na posameznem ovinku.
sem, pa ti?
si se že peljal po trasi kjer poteka GHD bistrca? meni sede reli kot reli (wrc ali wrc 2), f1 kot f1, moto gp kot moto gp, mi pa pač hitra vožnja od enega 180 stopinjskega ovinka do drugega ne sede.
če tebi, lepo zate, meni pač ne. sem pa že šel velikokrat tam čez in nič posebnega… bi se našlo takoj 100 drugih bolj zanimivih in zahtevnih lokacij.
drug del zgodbe je pa tudi slab organizator, kar je že eden zgoraj omenil.
pač napisal sem svoje mnenje, če pa imate ostali s tem kake težave pa vam predlagam da si poiščete strokovno pomoč.
meni dirka tam ni dinamična, še zdaleč pa tudi ne zanimiva. očitno nekateri od vas niti približno ne veste kako zgleda trasa od šembij dalje. Vam je pač dirkanje čez slovenske dolomite super zanimivo in neverjetno zahtevno…. meni pač ni. sprijazni se.
lepo da si dovolj poučen da proga ustreza karakteristikam, vidim da si se poglobil in celo naklon preveril.
tudi Slovenija ustreza karakteristkam za članstvo EU, pa to ustreza tudi državljanom?
p.s, če so bile lahko včasih dirke na ridah, zakaj ne bi mogle bit še zdaj?
že mogoče, a vse se da če se želi. recimo GHD bistrca tudi ni do maximuma izkoristla svojih možnosti na področju zaslužka. to da pride avstrijec in postavi stojnico sredi “tribune” poslika avte, še kaj posname ter nato zapeče na CD/DVD in proda za 5 ali 10 eurou. velik folka se je ustavl in verjamem da ni malo pokasiral. zakaj se naši organizatorji kaj takega ne zmislijo?
če pustimo mnenje o sami dirki, sama organizacija ni kaj prida. se mi zdi da je previsoka vstopnina, ponudbe pa premalo. kljub temu, da je na voljo marsikaj za ponuditi na taki prireditvi, preprosto ni interesa ta to.
nevem pa kako je na ostalih GHD dirkah.
Tile fotografi ponavadi hodijo na vse dirke in fotografije prodajajo predvsem ekipam, ki jih odkupijo.
V teh “rožnatih” časih je moje mnenje, da kapo dol da se je AŠ2005 odločil izvesti dirko. Morda jim ni vse uspelo najbolje, a so kljub temu precej napora vanjo vložili. Organizirati takšno zadevo ni mačji kašelj.