GHB na zabavah – Dušan Smolej
Jaz sem svoje mnenje napisala. Vi vaša mnenja pišete 24/7 pa se noben z vami ne strinja in vas za to prav malo briga. Ne bi več zapadala v provokatorske debate, ki nimajo epiloga. Smo v dekadentni predatorski družbi in previdnost mora biti toliko večja. Jaz sem na prvi koncert šla pri 23. V spremstvu bratranca. Res je, da so bili časi drugačni, tole kar se pa zdaj dogaja, dobro da ni več tega in SPB. Lep dan vsem in ne se preveč jezit …
upam, da je policija že obiskala ali na zaslišanje povabila razvpito novinarko Ano Jud. Če se že hvali s tem, kako je poznala Uranjeka in zatrjuje, da je njegova smrt povezana z Dušanom. tudi da se malo preveri, če res ni vedela ničesar o teh drogah.
Ne samo žrtve, tudi ostale poznavalce okoliščin, je treba temeljito izprašat o tem. Vsak indic je lahko v pomoč.
Anonimnež, 24.08.2022 ob 12:51
Jaz sem svoje mnenje napisala. Vi vaša mnenja pišete 24/7 pa se noben z vami ne strinja in vas za to prav malo briga. Ne bi več zapadala v provokatorske debate, ki nimajo epiloga. Smo v dekadentni predatorski družbi in previdnost mora biti toliko večja. Jaz sem na prvi koncert šla pri 23. V spremstvu bratranca. Res je, da so bili časi drugačni, tole kar se pa zdaj dogaja, dobro da ni več tega in SPB. Lep dan vsem in ne se preveč jezit …
Pišeš o dekadentni predatorski družbi, obenem pa kriviš mladoletnice za to, kar se jim je zgodilo. Škoda, da se sploh oglašaš v tej temi, ker nimaš niti potrebnega razumevanja in niti osnov empatije.
Moja bivša je bila večkrat na takih zabavah. Ne pri temu modelu ampak je tega že 10 let. Povedala mi je tudi da je vzela GHB, poleg seveda lajnic, MDMA in ostalega sranja. Bejba je izgledala dobro in očitno ji je pasalo, da je bila fino zadeta. No meni je nekaj časa sedlo, da sem jo jahal. Jaz drog ne uporabljam, nobenih, je pa mene škoda za kaj takega. Njej se je tudi sicer v pogovoru vidlo, da ima skurjene možgane. No, sej veste, ko imaš nekoga pač za fuk, te to ščasoma mine in tako je tudi mene.
Htel sem pa samo povedat, da takšne punco to prav iščejo in niso nobene žrtve. Ona recimo je vedno imela slabo plačano službo in si takšne zabave pač ni morala privoščiti. Da bo morala to nekako vrniti je pa tudi bilo jasno kot beli dan
veš kaj403, 24.08.2022 ob 12:57
Pišeš o dekadentni predatorski družbi, obenem pa kriviš mladoletnice za to, kar se jim je zgodilo. Škoda, da se sploh oglašaš v tej temi, ker nimaš niti potrebnega razumevanja in niti osnov empatije.
Hvala za tvoje mnenje, moje je tako kot sem napisala. Še preveč imam empatije v življenju, a za te zadeve NE. Ženske ki hodijo na takšne zabave, morajo vedet, kaj se tam dogaja, kdo hodi tja, sigurno se tam ne učijo pisati in brati. Samo kontrirate in žalite nekaj brez osnov. Ne zagovarjam posiljevalcev, le da so ženske same hodile na te partije in so odgovorne toliko kot tisti bebo. Še več. Zaključujem svoj komentar, vi pa veselo dalje. Lp
veš kaj403, 24.08.2022 ob 12:21
Anonimnež, 24.08.2022 ob 12:03
daisycutter, 24.08.2022 ob 11:23
Anonimnež, 24.08.2022 ob 11:17
Lepo prosim, 24.08.2022 ob 10:39
Lahko vas je sram za taksne komentarje. Upam samo, da se vasim hceram ne bo zgodilo podobno.
same so si krive? Za bruhat ste – kot osebnosti!
???
Naši otroci iz normalnih družin ne gredo na takšne stvari, ker jih starši podučimo, opozorimo, se z njimi pogovarjamo. Zakaj nas bi bilo sram?? V našem okolju so punce njihovih starosti pridne v šoli, hodijo na faks, v hribe, se ukvarjajo s športom, imamo doma piknike in ne potrebujejo zabave kjer se točno ve, kaj se tam počne. Sram je lahko vas, da te orgije zagovarjate, potem pa so krivi taki izrodki, ki jih ni prisilil, da pridejo k njemu. Same so tja hodile. Se razumemo prav?
100% provociraš, ker tolk neumen v reali se ne da biti.
Zakaj se tu takoj žali, če se nekdo z nekom ne strinja? In kaj je tu provokacija? Kdo hodi na take zabave? Kdo? Otroci in problematični mladoletni, ki niso prav vzgojeni, zaidejo v slabo družbo itd. Če se je govorilo, kaj se tam dogaja, ti pa greš direkt sam tja? Kdo je kriv za nadlegovanja, tip ki je usekan ali punčara ki ji je to izziv? To je enako kot če bi skupino otrok poslali k pedofilu domov. Enaka stvar, če veš da nekdo zlorablja zakone, ljudi ali sistem, se temu izogneš na kilometre, ker posiljevalci pedofili kriminalci imajo druge filme v glavi kot normalni ljudje. Pač ti imaš svoje mnenje, jaz svoje, je pa dejstvo da je tudi možakarja treba obsoditi. Samo punce so zame bolj krive. Pika. Tudi sama sem bila stara 20 let, pa moja mami nikoli ni skrbela zame, da bi se mi to zgodilo. Druga okoliščina je, če se v temi skrivajo posiljevalci in ženske nimajo možnosti pobegniti. Droga partiji pa se ve, kaj se tam počne, sigurno še tam ne učijo peči peciva.
Ne daj bog da ti pride hči domov dan po tem, ko je šla na koncert in ima blackout spomina in razbolelo telo, ker ji je nekdo nasul ghb v pijačo. Ali pa mogoče daj bog, ker očitno rabiš šolo, da se zaveš, da se to ne dogaja samo “ta lahkim”, kot jih ocenjujete vaške čenče.
ona očitno nima svojih otrok. Zato tako čustveno apatično razmišlja.
Anonimnež, 24.08.2022 ob 13:08
Hvala za tvoje mnenje, moje je tako kot sem napisala. Še preveč imam empatije v življenju, a za te zadeve NE. Ženske ki hodijo na takšne zabave, morajo vedet, kaj se tam dogaja, kdo hodi tja, sigurno se tam ne učijo pisati in brati. Samo kontrirate in žalite nekaj brez osnov. Ne zagovarjam posiljevalcev, le da so ženske same hodile na te partije in so odgovorne toliko kot tisti bebo. Še več. Zaključujem svoj komentar, vi pa veselo dalje. Lp
To, da pišeš o 16-letnih otrocih kot o ženskah, ki da so oziroma da bi morale vedeti, v kaj se spuščajo, in ki so po tvojem mnenju celo “bolj odgovorne kot tisti bebo”, kaže edinole, da si globoko zafrustrirana in gnevna do mladih.
Prav ji je, zakaj pa je imela oblečeno minico.
Ravno zaradi takih ovenelih gladiol kot si ti, si osramočene in prizadete punce niso upale prijavljati. Ker bi jih ti in tebi podobne z veseljem pribile na križ.
naj se opogumijo in naj prijavljajo, 24.08.2022 ob 12:43
RESNICA, 24.08.2022 ob 12:30
V takem primeru čimprej podaš prijavo na policijo, ne pa da čakaš par let, če bo morda kakšna korist od tega. Potem je pa ni in po parih letih napišeš svojo zgodbico na Instagram…??
pa da te vidijo herojko, ko npr. to doživiš, pa prijaviš sama takole storilce, če se ti takole zgodi, potem pa boš dobila lahko grozilnosporočilo v obliki cipresine vejice za šajbenbriser ? Pozikus utiševanja in pritiski, na posameznice. Če je pa množično prijavljanje, pa tega ne bo.
Zato je dobro, da so odprli Instagram profil. Odlično. Smo pač novejši časi, ko je tudi tak medij odličen dokazni material. Zdaj bodo začele pa verjetno še prijave padat. Ker vedo, da jih nima nič bit kaj strah. Kot je to bilo včasih.
Pritiski leve politične scene in politične opcije so ogromni. Samo ena izmed mnogih. Se še spomnite Aleksandre Pivec? Sosedi, ki je imela enak avto kot ona so razbili avto, ker je šla v vlado z JJ. V normalni državi se kaj takšnega ne dogaja!
In ja verjamem, da bodo žrtve hoteli utišati na vse možne načine.
malo bolj nazorno zate, 24.08.2022 ob 11:35
Ime ali vzdevek, 24.08.2022 ob 10:34
Ja, se strinjam. Nihče jih ni silil iti na zabavo oz. jih tam zadrževal proti svoji volji, polnoletne so pa tudi verjetno.
Kaj ti ne razumeš?
dejmo ta scenarij:
tvoja hči je povabljena na performance razstavo. Dobronamernpo – ajde, študira umetnost, arhitekturo, karkoli v tej smeri, kar bi jo lahko zanimalo, zato gre na eno tako razstavo. Ni drugače ponočnjakarica, cesta je ni polna, da se razumemo. Ne hodi na zabave , kjer se tala droga, se izogiba te scene.
OK, tam na razstavi hodijo nakoli tudi postrežniki s kozarci – en spolni predator vsipava skrivoma robo v te kozarce za izbranke, ki si jih načrsno plenilsko izbere. Ko so omamljene imajo black out v spominu, znajdejo se čez ene 4 ure v stanovanju tega tipa ali kleti razstavnega prostora oz. galerije, priklenjene npr. na radiator s spodnjicami potegnjenimi dol… Ne ni SF; je reala, še kako kruta očitno tudi v Sloveniji
A bo šlo?
Že v osnovni šoli smo bili opozorjeni in seznanjeni, kaj je droga, da se ne jemlje točene pijače kar tako od neznancev itd. To bi pa ja lahko že vedele. In šle so drugič, tretjič, ker so si želele …
Levi podmladek, 24.08.2022 ob 12:54
Taki kurčeki nimajo kaj v MB delat, navadni brezjajčniki in vi dolenci tudi samo kimate in ste tiho isto lj, drekači navadni. Ne znate pi mizi udarit, in kaj bo tako revše naredlo ga en foter take hčerke na kol nabije pa ostalo kvazi elito zraven. Navadni seronje ste vsi skup….
Nisem pristaš maščevanja in grobosti, ampak ko sem brala zapise, vam povem, da mi je šlo resnično na bruhanje. Pa kaj je s temi ljudmi?! Nage privezati za en dan na radiatorje pod milim nebom sredi Ljubljane, pa ljudem dat možnost, da se s pestmi, palicami … izživljajo nad njimi tako kot so se oni nad dekleti. Pa seveda snemati. Da bi videli kako je to “fajn” … Se takšne stvari ne bi ponavljale.
In ne dekleta niti slučajno niso bila kriva ničesar, če so bila zavedena in zadrogirana!!
hgegh, 24.08.2022 ob 14:51
Nisem pristaš maščevanja in grobosti, ampak ko sem brala zapise, vam povem, da mi je šlo resnično na bruhanje. Pa kaj je s temi ljudmi?! Nage privezati za en dan na radiatorje pod milim nebom sredi Ljubljane, pa ljudem dat možnost, da se s pestmi, palicami … izživljajo nad njimi tako kot so se oni nad dekleti. Pa seveda snemati. Da bi videli kako je to “fajn” … Se takšne stvari ne bi ponavljale.
In ne dekleta niti slučajno niso bila kriva ničesar, če so bila zavedena in zadrogirana!!
Daj povej mi, kako si zaveden, ko greš večkrat na isto zadevo? Aja, vse te, ki so zapisale na Instagramu, so med tistimi 60 %, ki grejo samo 1 x.
veš kaj403, 24.08.2022 ob 13:29
To, da pišeš o 16-letnih otrocih kot o ženskah, ki da so oziroma da bi morale vedeti, v kaj se spuščajo, in ki so po tvojem mnenju celo “bolj odgovorne kot tisti bebo”, kaže edinole, da si globoko zafrustrirana in gnevna do mladih.
Prav ji je, zakaj pa je imela oblečeno minico.
Ravno zaradi takih ovenelih gladiol kot si ti, si osramočene in prizadete punce niso upale prijavljati. Ker bi jih ti in tebi podobne z veseljem pribile na križ.
Kaj imajo 16 in 17-letnice za poceti na takih zabavah? Kje ste njihovi starsi, ki naj bi jih vodili, usmerjali? S tem, ko to podpirate, ste sami soudelezenci in sokrivi.
povej746, 24.08.2022 ob 15:26
Kaj imajo 16 in 17-letnice za poceti na takih zabavah? Kje ste njihovi starsi, ki naj bi jih vodili, usmerjali? S tem, ko to podpirate, ste sami soudelezenci in sokrivi.
Da ne bo pomote. Naj sodijo vsem, ki so drogo razpecavali, posiljevali in novacili nove zrtve. Zaradi mene jih lahko vrzejo v arest do konca zivljenja. Vendar starsi, zavedati se morate, da brez vasega sodelovanja do marsikatere zrtve ne bi prislo. Kolikokrat se na forumu bere, da se morajo mladi izziveti, dokler so mladi. Torej imajo mladi vso vaso podporo. Zato se globoko zamislite nad vaso vlogo pri vsem tem.
Na sreco, vecina starsev se vedno razmislja s trezno glavo.
ne samo žrtve, 24.08.2022 ob 12:55
upam, da je policija že obiskala ali na zaslišanje povabila razvpito novinarko Ano Jud. Če se že hvali s tem, kako je poznala Uranjeka in zatrjuje, da je njegova smrt povezana z Dušanom. tudi da se malo preveri, če res ni vedela ničesar o teh drogah.
Ne samo žrtve, tudi ostale poznavalce okoliščin, je treba temeljito izprašat o tem. Vsak indic je lahko v pomoč.
Ona se itak na vse spozna in vse pozna in je z vsemi velika frendica … samo, da včasih ni vse točno tako, kot si ona predstavlja oz. domišlja 🙂
V temah se večkrat pojavi neodgovorjeno vprašanje, za katerega bi človek pomotoma pomislil, da je retorično. In sicer zakaj, zakaj so dekleta prihajala na zabave znova… in znova?
Tekom zapisov sta večkrat omenjeni vloga in vpliv staršev na otroka, oziroma recimo raje mladostnika. Pa vendar, je morda kdo pomislil, da so zabave, na katerih bi sodeč po zapisih v medijih, lahko dekle spoznalo koga vplivnega, mladostnicam lažno prikazale nekakšno luč na koncu tunela. Za le-to namreč lahko trdimo, da je bila le privid in je pravzaprav dekleta vodila v labirint destruktivnih čustev, obupa,… Se je kdo vprašal ali so nemara te izprijene zabave dekletom nudile upanje, katerega plod je bilo hrepenenje po uspehu?
Morda je to eden izmed razlogov, morda tudi ne. Preden pa sodite o dekletih, se postavite v njihove čevlje in poglejte na svet z njihove perspektive.
Sam povem, 24.08.2022 ob 14:45
Že v osnovni šoli smo bili opozorjeni in seznanjeni, kaj je droga, da se ne jemlje točene pijače kar tako od neznancev itd. To bi pa ja lahko že vedele. In šle so drugič, tretjič, ker so si želele …
40% ja, jih je hodilo verjetno redno, ker so si želele, ker so bile že vpeljane v sistem – 60% so bile pa plen teh, ker so jim naročili, da morajo teh 60% novih pripeljat za novačenje sveže robe -v zameno za zase teh 40% zastonjski fiks/snif….
Ja, smo podučili svoje hčerke, tudi to, da ne smejo pit vsiljenih pijač in pijač takole, ki niso odprte pred njihovimi očmi. Ne hodijo na take zabave, se izogibajo te scene. Še kaj?
Trilliann, 24.08.2022 ob 16:07
Zelo malo je v medijih o tem skandalu objavljenega, zakaj?
kaj provociraš… zato, ker je še zadeva v fazi preiskave in jasno, da ti ne bodo na kroćniku kriminalisti in tožilstvo servirali, kar ti hošeč prebrat trenutno. Počaki, preiskava še poteka, je še frišna.
Forum je zaprt za komentiranje.