Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Getz?

Getz?

Če kdo ima tega malčka, ga lepo prosim, da mi napiše, kako je z njim zadovoljen – predvsem za 1,1 motor.

Jaz ga imam že 5 let in sem zelo zadovoljen.

Če bi mi kdo šenkal kakšen drug avto, ki je še enkrat dražji, bi dražjega prodal in kupil Getza ali Accenta.

Kar se kvalitete tiče se pa trenutno le Lexus in Toyota primerjata…ostalo je vse slabše

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Mi smo super zadovoljni! Imamo tudi 20-letnega Accenta in tudi tega ne bomo menjali, dokler bo delal (ker še vedno dela kot urica).

Sem pa lani brala v neki avtomobilski reviji, da je Getz med VSEMI avtomobili (ne samo malčki) zasedel prvo mesto (v dveh letih ni bilo treba nobenemu kupcu zamenjati niti žarnice ali brisalca).

Edina pomanjkljivost je majhen prtljažnik, ampak se pač navadiš racionalizirati prtljago, pa gre:-)

ps. Smo 3-članska družina s psom.

Se strinjam s predhodnikom, da je morda le Toyota boljša, ampak tudi seveda ustrezno dražja:-)

Ne morem se strinjati s prejšnjima komentarjema glede superiornosti hyundai-ev. “V rokah” sem imel dosti avtomobilov (z izjemo najprestižnejših
in redkih avtomobilov) in v povprečju se mi zdi, da je kar velika razlika med vožnjo mercedesa,BMW-ja, lexusa, pa recimo še audija na eni strani in ostalo solato na drugi. Enostavno ni primerjave.

Glede pokvarljivosti pa menim, da moraš imeti tudi nekaj sreče. Nekateri še danes, po 20 in več letih vozijo jugece, a ne.

Od majhnih in low-budget avtekov bi se osebno odločil za toyoto yaris. Mogoče tudi za novga fičota. Lušna zadevca.

lexus je res zakon, ostali avtomobili, ki jih omenjaš pa na žalost padejo v razred slabih avtomobilov kar se tiče kvalitete delovanja

nekaj je narediti lep in udoben avto, nekaj drugega je pa delovanje tega avtomobla

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Vsak berač svojo malho hvali.

Pa ne moreš korejčka enačit z japončkom, no. :))))))

Jaz sem šla pred nekaj leti na poskusno vožnjo, pa nisem bila zadovoljna. Je sicer dovolj živahen, ampak v njem sem se počutila tako utesnjeno, kot v konzervi sardin. Pa nimam 100 kg, daleč od tega. je pač majhen.

a zdaj sem pa jaz kriv če imajo razvojni oddelek na Japonskem?

no no mavrični ti z Getzom maš pa res pojma o delovanju vozil višjega cenovnega razreda sploh si strokovnjak za Mercedese sama ga namreč vozim pa že nekaj let vse brezhibno deluje. Getza ne poznam, zato ne bom komentirala kakšen avto je. Ti pa prosim ne komentiraj ostalih o katerih lahko le sanjaš.

Jaz sem na splošno s Hyundai bila zadovoljna, imela sem Pony-ja, potem Lantro karavan.
Razen rednih servisov (relativno poceni) z njimi nisem imela nobenega drugega dela. Oba sem kupila rabljena.
OK, kaka žarnica, kaka metlica na brisalcu je bila kdaj za zamenjat, kaj posebnega pa res ne.

Zdaj sicer vozim Opla, a le, ker med Hyundai nisem našla modela, ki bi mi bil všeč in ki bi ustrezal mojim željam in potrebam.

Po pričakovanju le nekaj uporabnih odgovorov. Tem se zahvaljujem. O getzu pa razmišljam zato, ker za slabih 9 jurjev dobim avto s klimo, dvema airbagoma, abs-om pa seveda 3 letno garancijo – pa zdaj do konca meseca zastonj obvezno in kasko zavarovanje. In pa po pravici povedano, noben od teh, ki ga imajo mi še ni pojamral, da kaj ne bi bilo v redu.

Ostali, ki bi mi bili všeč so cca 3 jurje (pa tudi npr. 50 jurjev:))dražji, plus zavarovanje. Je pa stvar v tem, da bo ta avto drugi, zato ni nobene potrebe po prostoru – rabim ga za parkrat na mesec da pridem do Ljubljane, pa po Kranju da pridem do štacun, kadar ne gremo skupaj. Z zdajšnjim sem na primer v enem letu naredila celih 5000 km. Rabim ga pa, ker nikoli ne vem, kdaj me moj ne bo mogel peljat v službo.

No ja, kakorkoli, hvala še enkrat.

No, res ne vem, kako sploh lahko primerjate Hyunday z BMW-jem?
Jasno, da če imaš denar za BMW-ja (in se ti ga ne zdi škoda), ne boš šel Getza tudi na daleč ne pogledat. Tako kot si ne boš kupil garsonjere, če imaš denar za bajto.

Je pa tako, kot si napisala Ida – za ta denar je to zagotovo najboljši avto, kar ga dobiš na trgu. Saj pravim, mi se vozimo trije notri plus pes, pa se ne počutimo utesnjeni. Všeč pa mi je tdui, ker sediš visoko in imaš odličen pregled. za servisiranje pa doslej nismo porabili še niti centa.

Ja res se ne da primerjati.

Vsekakor je za ta denar najboljši, sploh pa zakaj bi dajal več denarja za neki BMW, ki po raziskavah revije Which? Car pade v razred Slabih avtomobilov, kar se tiče okvar, medtem ko Hyundai, Honda, Lexus, Mazda, Suzuki in Toyota padejo v razred Najboljših avtomobilov

link kot dokaz?

Ja in to raziskavo so finančno podprle omenjene firme. Redkokdaj zaslediš reklamo na TV za BMW, Mercedes itd. Dobro blago se samo hvali.
Mavrični za BmW ne boš imel ti nikoli dovolj denarja, zato res bolje, da ostaneš na Hyundajih. No, saj jaz tudi ne bom imela nikoli za Ferrarija, ampak zaradi tega pa avta sigurno ne bom kritizirala.
Pa pusti ocenjevanje avtomobilov strokovnjakom ti pa opravlji svoj posel.

Število okvar po znamkah (da se nehate pričkat he he):

Peugeot 86.900

Opel 68.680

Fiat/Alfa/Lancia 63.107

Suzuki 32.243

Toyota/Lexus 28.440

Hyundai 21.500

Audi 21.000

VW 19.200

Volvo 17.900

Ford 17.298

Mazda 17.028

Citroën 13.646

Nissan 12.121

BMW/Mini 7.400

Mitsubishi 3.669

Honda 2.797

Jaguar 2.496

Daihatsu 2.000

Chevrolet 1.531

Renault 1.464

Chrysler/Dodge/Jeep 1.200

Kia 500

Mercedes 243

Porsche 128

Bentley 61

Če bi pisali o posameznih modelih določene znamke potem se pa lestvica močno spremeni.

hej,

Huo chaowin (to je avtomobilska znamka) je najboljša: imela je točno 0 okvar do sedaj.

Je pa res, da imajo izdelan le en avto (prototip), ki še ne deluje.

Kaj, če bi zgornji statistiki dodala še podatek, med koliko proizvedenemi avtomobili so šteli pokvarjene? Če en Bentley naredi 5000 avto letno, se jih bo pač težko pokvarilo 80.000, kot se jih je pri Peugeotu, ki jih pač naredi recimo kakšen milijon.

Iz posredno prve roke (v širši družini je kar nekaj Hyundajev, tudi Getz): zelo dober nakup glede na razmerje cena/vrednost.
Motor 1,1 je dokaj šibak, še 1,4 se ob treh potnikih kar malce muči, še posebno če vključiš še klimo.
Poraba, še posebno po mestu, je dokaj visoka, preko 8l.
Pa po nekaj letih se tudi kar nekaj manjših napak pojavlja – sicer (še)ni nobena kritična, da bi avti obstali, vseeno pa je pohajanje po servisih moteče.No, pa garancij je kar dolga, tako da ni panike

Ampak, ker poznam tudi nekaj izkušenj z drugimi malčki (clio, Corsa, Punto, Fiesta..) vem, da je Getz v primerjavi z njimi med zanesljivejšimi in tudi “best value for money”

Mislim, da se ne sme gledat samo na ceno ampak tudi na udobje in varnost, pokvarljivost. In take primerjave med BMw-ji in Hyundai so res smešne. Sploh ta, da med njima ni velike razlike.Ja pa ja. Potem bi se jaki biznismeni okrog vozil z Getzi ne pa z ostalo elito. Tudi jaz imam samo Opla pa ne bom zdaj govorila, da je skoraj tako dober kot Audi. Mal muske za mal denarja. Če bi bil tako kvaliteten potem bi bil tud dražji saj bi bili tudi deli za izdelavo avtomobila dražji in ne glejmo zdaj delovno silo. Ne rečem, da je slab, ker se z nim še nisem nikoli peljala in tudi poznam ne nikogar, da bi ga imel ampak ne delajte takih smešnih primerjav in ga ne kujte v zvezde samo zato ker imate takega jeklenega konjička doma oz v žlahti. Pišite raje kakšna je poraba in njegove hibe, ki pa jih ima vsako vozilo, in ostalo, da se bo kupec lažje odločil za ali ne, ker BMW-ja si na žalost ne more kupit saj drugače tega nebi spraševal na forumu.

Ma naj bo Getz avto z nula okvarami, zastonj ga ne maram . In kot je že Vanči pisal-a, malo eurotov, malo muzike. Pa da ne govorimo o varnosti. Tisti airbagi nič ne pomagajo če ima pol metra kljuna in gume 155 .širine. Za enako ceno kot je nov Getz, dobiš že OLALA nekaj let star BMW ali Audi, ki sta pojem avtomobilske industrije. In ko sem že pri novem avtu…tipičen SLO stereotip, ki ga ni nikjer drugje v Evropi.

Ma naj bo Getz avto z nula okvarami, zastonj ga ne maram . In kot je že Vanči pisal-a, malo eurotov, malo muzike. Pa da ne govorimo o varnosti. Tisti airbagi nič ne pomagajo če ima pol metra kljuna in gume 155 .širine. Za enako ceno kot je nov Getz, dobiš že OLALA nekaj let star BMW ali Audi, ki sta pojem avtomobilske industrije. In ko sem že pri novem avtu…tipičen SLO stereotip, ki ga ni nikjer drugje v Evropi.

Stereotip gor ali dol – kaj mi bo rabljen bmv, če bom dala pol plače za eno žarnico. In kaj mi bo rabljen audi, če se bo pri prvem servisu izkazalo, da ima 150.000 km več, kot je na števcu? Samo zato, ker je znamka, me avto ne potegne. Poleg tega pa pri teh firmah ni malčka ki bi mi bil všeč.
V poštev bi prišli še jaris, modus, mogoče corsa, ampak vsi ti so s tako opremo vsaj ene 3 jurje dražji.

Sem razmišljala o rabljenem, ampak glede na to, da ga ne kupujem za dve leti ampak (če bom imela srečo) za precej dlje, se mi zdi bolje kupiti novega, vedeti, kaj sem kupila in imeti za hrbtom 3 letno garancijo. V končni fazi ne zaslužim toliko, da bi bila vsak mesec na servisu. Če mi bo v treh letih prevečkrat nagajal, bo šel še vedno lahko od hiše, ko bo konec garancije.

Kakorkoli – Getz je že naročen – sprememba je edino v tem, da je motor 1,4 – ga pa precej težko čakam.

Kar se pa tiče polmeterskega kljuna – Toše se je (na žalost) ubil v touaregu..

Hvala še enkrat vsem za odgovore.

Se ne čudim da večina slovenceljnov tko razmišlja in se zapufavajo do amena. Zakaj? Da imajo 3 leta garancije, da niso vsak mesec na servisu, da ne ostanejo na cesti, da bodo imeli avto 10 let in podobno. Nič od tega ni res!
Ja, za tiste ki ne znajo mislit s svojo glavo, ostane stereotip! Ne glede na ceno.

Ker mislim s svojo glavo, sem vzela kredit v okviru mojih zmožnosti, bom 3 leta brez skrbi in bo ostalo od plače toliko, da bo življenje normalno.

Imaš prav, sedanji avto nisem imela 10 let, ampak 11. Na servisu sem bila na vsakih 10.000 km, na cesti me ni pustil nikoli.

In, hvala bogu, lahko mislim s svojo glavo, da mi ni treba s tvojo.

Samo odgovor DRRR-ju. Za tvoj olala avto iz tujine dobiš zraven še olala kilometre in olala ceno servisiranja zaradi napak, ki pač pridejo skladno s kilometri. S tega stališča pa je že dobro malo pomisliti, ali kupiš malo manj olala avto, s katerim se lahko kam pripelješ, ali pa obratno in imaš doma avto s kvaliteto bivše Zastave. Saj vsi vemo, da sta omenjeni znamki avta višjega razreda in da jih po treh letih uporabe zamenjajo zaradi prevoženih km. In potem jih prepeljejo v SLO, zbijejo km in imaš olala avto za malo denarja in potem olala postanke na servisih. Seveda to pišem samo zato, ker poznam kar nekaj oseb, ki kaj takega za živo glavo več ne ponovijo. Raje kupijo razred nižje pa novo. Je sigurno bolj zdravo tako za denarnico, kot tudi za živčke. Priznam pa, da se poitem s takim avtom potem ne moreš bahati pred sosedi.

Lep pozdrav vsem!

New Report

Close