Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Gesla in prodaja računalnika

Gesla in prodaja računalnika

Slišala sem za prevare, da hekerji kupujejo stare računalnike, ker naj bi vsi podatki ostali nekje zapisani, celo po formatiranju.
Sicer gesel nikoli ne shranjujem, vedno jih vpisujem sproti, zgodovino, piškotke brišem redno, pa me zanima, ali se potem to res lahko kje vidi? Kaj pa stare datoteke ali zgodovina internetnih strani in podobno? Bančni certifikati? Gasla za klik, maile?
Je dovolj, da samo pobrišem, kar imam pač na disku datotek, v košu, temp datoteke, gesel pa itak ne shranjujem?
Saj če ga podarim znanim osebam, se mi zdi nesmiselno, da jim pobrišem kompleten disk, če ga bodo oni dali naprej pa res ne vem?

Ali imate kaj slabo vesti? : ) Mnoge zadeve o vas so lahko shranjene nekje na spletu in ne le na vašem računalniku.

Že formatiranje diska vas reši večine skrbi in le zelo spretni (in zainteresirani) hudobneži zmorejo v celoti in popolnoma obnoviti podatke. Če želite biti zares popolnoma varni in ne zaupate (ne)znancem, potem odstranite diske in jih fizično uničite (zdrobite, zažgite, raztopite v kislini), nato za majhno ceno pa lahko vi ali oni kupite rabljene diske in problem bo (zadovoljivo) rešen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close