Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Geforce MX400 premajhna ločljivost

Geforce MX400 premajhna ločljivost

Imam grafično kartico Nvidia Geforce 2 MX400 64Mb, na računalniku P4 1,5 512Mb z XP Pro. Naložene imam najnovejše driverje.

Problem pa je sledeč : nikakor ne morem nastaviti ločljivosti večje od 1024x 768 ( na 17″ monitorju Hyundai Deluxscan 7770) – enostavno ni na razpolago večje ločljivosti.
Poizkusil dati kartico v drug računalnik, kjer je bilo mogoče nastaviti 1280 x 1024. Ponovno sem tudi naložil cel sistem pa ni razlike.
Je mogoče ločlivost nastaviti še kje drugje kot pod Lastnosti zalona, ima mogoče kaj BIOS veze z tem ?

Ali je problem v monitorju, da pač ne zna prikazovati večje ločljivosti (verjetno)

ali je pa problem v gonilnikih na tvojem računalu. Poizkusi si posneti novejše gonilnike iz net’a

Meni je kolega enkrat razlagal za to kartico. Problem je bil, da so mu novejši gonilniki delali probleme. Šele, ko je dobil starejše gonilnike mu je grafična delala b.p.

Jaz imam Nvidia Geforce 4, pa na starem monitorju ravno tako ni šlo več kot 1024 x 768, na novem pa gre brez problema 1280 x 1024.
Imam pa samo (stare) originalne driverje, novejši so mi delali ogromne preglavice. Ni vedno vse v novejših ali najnovejših driverjih…

Ampak kolikor sem na brzino prebrala, se tale monitor najlepše obnaša pri 1024 x 768.

Višja resolucija pride morda v poštev pri 19 in 21 colskih zaslonih. Škoda tvojih oči. Počasi bo treba razmišljat o zamenjavi za LCD, razen če si s sliko še vedno zadovoljen.

js mam na crt17 resolucijo 1152*…
pa je čist ql.

teb verjetn monitor bremza

______________________________ Zgubiš pri kartah, dobiš v ljubezni, eni so srečni, drugi pa trezni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close