Najdi forum

GE-FORCE ali ATI Radeon

IMAM PC PENTIUM 133MHZ,16 MB RAMA,800 MB HARDDISKA IN
ATI GRAFIČNO KARTICO 8MB-TV OUT.

IGRICE MI NE DELAJO HITRO,ZATO BI KUPIL NOVO GRAFIKO.ALI MI LAHKO SVETUJETE KATERA OD TEH DVEH JE BOLJŠA?

Ne kupi nobene od omenjenih.

Tvoj PC ima skoraj gotovo še vodilo z 1x AGP hitrostjo (če že sploh ima AGP), vse omembe vredne kartice pa na takem vodilu ne delujejo več. Sploh pa je grafika samo eden od členov, ki skrbijo za hitrost igric. Tvoji mašini šepa vse… prepočasen procesor, absolutno premalo RAMa, prepočasen disk, prepočasna grafika…

Nekako se ga znebi in kupi kaj novejšega….

Svetujem ti ,da za 10.000 SIT kupiš nekaj takega:
Dobil boš soliden računalnik ,ki je praktično podarjen…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Pero, tvoji nasveti me presenečajo. Za 10 čukov naj bi dobil soliden računalnik? 366 MHz proc naj bi bil solidna rešitev za igrice, medtem ko nekateri na istem forumu reklamirajo avstrijske računalnike z AMD 2000 po 50.000 SIT.

Računalnik za 10 čukov je primeren za tipkanje, počasno surfanje, e-pošto, kakšen 2d tetris in froggy. Še 3d pasjanse ne bo mogel igrati.

Če naletiš na koga, ki kupuje nov računalnik, lahko za pametno ceno dobiš rabljenega z malo boljšo plato in procesorjem > 700 MHz. Pa še to je lahko le začasna rešitev. Realna vrednost računalnika, ki ga priporočaš, je namreč čista nula. Prodajalci se seveda ne strinjajo, saj jim je do nakupa zmogljivejšega še povsem dobro služil in se kar ne morejo sprijazniti, da ni nič vreden.

Nimajo vsi 200 k ,da jih bi dali za comp ,ki je čez leto in pol zastarel.Ne boš verjel ,toda na 366 se da solidno gledat DivX-e ,surfat(za to so dovolj dobri tudi 486/66) itd.Če človek s tako konfiguracijo sprašuje za tak nasvet ,verjetno nima ravno viška denarja;ne?Vsekakor je moja varianta boljša od nakupa dobre grafične.Če pa misliš ,da bo na avstrijski(kitajski)škatli za 250 € igral najnovejše igre ,si pa precej naiven…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Nisem zasledil Murijeve želje po najnovejših igricah – čeprav si jih zagotovo ne bi branil. Smešen pa se mi je zdel tvoj predlog, naj si kupi rabljen mlinček za 10 prešernov.

O tem, kaj mislim, pa ne moreš vedeti nič. Tvoje bodice o naivnosti ne bom vzel resno, saj tudi ostali na forumu berejo tvoje odgovore, kjer ga večkrat pošteno pihneš. Pa nič hudega, saj vedno dodaš:

# Enaka mnenja so dovoljena…nasprotna tudi ;~) #

Zato ne bodi tako občutljiv. Saj veš, mi stari mačkoni se sedaj pomladi ženimo!

Moj odgovor je bil osnovan na ekonomskih temeljih;namreč .fant je očitno pripravljen dati le denar v vrednosti kakšnega Ge-force 4 ,to pa je cifra ,ki sem jo navedel.Ker bi z nakupom grafične pridobil manj kot s celim sistemom ,katerega link sem mu predlagal ,se mi še vedno zdi moja odločitev najbolj racionalna.Kaj pa se da igrati na takem računalniku ,mi je pa kristalno jasno(Moorhuhnjagd recimo lepo teče ,o katerem zdaj lahko le sanja).Mi pa lahko navedeš ,kje se za mali denar dobi 700 MHz škatla;sam namreč živim na območju ,kje ljudje gledajo na vsak tolar in ne tako kot v Ljubljani ,kjer si frocovje vsako leto zmisli imet nov računalnik.V očeh ljudi ,ki morajo družino preživet z 80 tisočaki ,moj predlog sploh ni smešen;nasprotno ,srečni so ,da lahko srednješolcu kupijo računalnik ,da ne rabi otrok ostajat v šoli in tam sestavljat seminarskih.

Mimogrede;tisti računalnik za 250 € sem pred dvemi dnevi imel v rokah…obup,vse integrirano,glasen (pa ne iz zvočnikov) ,igre izgledajo kot v starih nemih filmih…Igraš ColinMcRay-a pet minut in imaš oči kot angora zajec.

Za to ,da sem te malo piknu pa mi oprosti;me ja pač razkurilo tvoje razmišljanje ,kot da imajo vsi dovolj denarja.

No ja, Pero, rad malo obračaš in prilagajaš poste svojemu razmišljanju, npr… pišeš: “… me ja pač razkurilo tvoje razmišljanje ,kot da imajo vsi dovolj denarja…”

Kje pa si to prebral?

Rabljeni računalniki preprosto nimajo cene, pobrskaj po malih oglasih v Salomoncu ali na netu, pa boš videl, kaj vse se da kupiti za majhen denar.
Ob menjavi rač. opreme se marsikdo sprašuje, kaj s starim: nekateri jih podarijo družinam, ki si ne morejo privoščiti računalnika, drugi jih poceni prodajo, tretji pa tudi z njimi hočejo nategniti neuke uporabnike.

Lepo, da si ocenil avstrijsko škatlco, škoda le, da se nisi oglasil že tedaj, ko jo je nek tip nadvse hvalil. Skratka, denar ne laže: niti pri nas, niti v Avstriji.
To velja za vso šaro: od čarunalnikov, digitalcev, kamer, cd-jev, bele tehnike. Nategnejo nas sicer lahko povsod, a vseeno bolj uživam, če me kakšna mična trgovka pri nas kot pa v Avstriji. Potem vsaj vem, čemu sem nasedel.

Upam, da tudi ta forum nekoliko pripomore k osveščanju uporabnikov rač. opreme. Vsaj trudimo se v tej smeri, kajne?

HVALA FANTJE ZA RAZLIČNA MNENJA

JA RES JE, MOJ PC NIMA AGP VODILA
TAKO SEM SE ODLOČIL,DA SI KUPIM NOVEGA NA OBROKE

KATERI PRODAJALCI SO V REDU,DA TI NE PRODAJO MAČKA V ŽAKLJU?

V SALAMONCU JE VELIKO IZBIRE,TAKO DA ME ŠE BOLJ ZBEGA.

V KOLOSEJU IGRAJO NA PC-JIH NEKO IGRO PA ME ZANIMA,KAKO HITER PC

MORAŠ IMETI,DA NE CUKA SLIKA.

ALI PENTIUM ALI AMD

KATERO GRAFIČNO

KOLIKO RAMA

Najboljše bo ,da v Koloseju (a niso to kinodvorane?) vprašaš za konfiguracijo.Potem lahko dobiš odgovor ,koliko denarja to terja…

v kolosejo imajo mislim,da 2,4 pentiume, radeon 9800 pro in pa 512 mb rama.

Glej jaz imam amd 1800+, geforce 4 ti, 512 mb rama pa mi najnovejše igre delujejo čist zadovoljivo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close