Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek GDO – Dost vas imam

GDO – Dost vas imam

Tako zdaj pa vas imam dost, ker mi razjedate živce, ko stalno popravljate ljudi, ki pišejo GDO. Zdaj pa izgovorite naglas GDO in boste videli, da rečete GGGDO ne pa KKKDO, saj KDO sploh ne moreš izgovoriti. Pravilno je GDO in to bo enkrat tako tudi uradno določeno, ko o slovenskem jeziku ne bodo več odločali neprištevni ljudje, ki želijo slovenski jezik izmaličit in ga oddaljit od navadnih ljudi, da bi slovenski jezik govorile le elite. Ampak prihaja čas, ko se bo to spremenilo in takrat se boste vsi tisti, ki popravljate pravilno misleče ljudi, ki pišejo GDO znašli na njihovem mestu, ko bodo vas popravljali in boste vi nezaželjen člen družbe. Pa nasvidenje do takrat.

kere mamile si jedla?

ja, pa ja de… potem pa še gdaj al kaj?
ne ga lomit…

Ja, in na Valu 202 izgovarjajo ‘mejni prehod Jeušane’, namesto Jelšane. Prišel bo čas, ko se bo tudi to uradno spremenilo in bo na tabli pisalo Jeušane. :-))

Ne bi bilo nič čudnega, če bi se res spremenila pravila.

Se kdo spomni časov, ko so nas popravljali, če smo rekli Ureme ali Ulada? Smo morali lepo govoriti Vreme…. Vlada….

Ampak danes je že knjižno pravilno, da se lahko govori UREME, ULADA,…

Meni to ni všeč.

Aja, gremo na piši kao što govoriš?
Prav zanimivo je, koliko imate po eni strani proti priseljencem, ki ne znajo slovensko, a po drugi strani sami ne spoštujete slovenskega jezika. Ista fora kot negativa proti tujcem v Sloveniji, a po drugi strani je pa čisto OK, ko Slovenci rinete v tujino. Prav privoščim vam, da bi se vam tam godilo isto :p

JAMAIS … Francozi izgovarjajo “žame”,
ENOUGH … Britanci izgovarjajo “inaf”,
pa po vseh stoletjih še nihče ni prišel na idejo, da bi to tako zapisal. Torej: nekaj več samozavesti in spoštljivosti.

Nikoli. Dovolj.

Mene tudi ta dva najbolj motita, pri nas že pogovorno rečemo vreme in vlada.

A potem bomo tudi pisali: nebom, sedeu, mgla, auto, domou,…

Ampak oprosti, to ni slovenski jezik za elite, saj se tega naučiš že v osnovni šoli (če prilezeš do četrtega razreda, seveda).

Pri nas se narečno govori “sma šle”, “boma vidla”, “bota vedela … pa smo nehali pisat tako skoraj takoj, ko smo se naučili pisati 🙂

Briana – domov pa ne bo “domou”, ampak “domol” :((((

Škoda se razburjat – domačini itak rečemo Jšane.

kdo * xD bi blo treba malo vec v OSNOVNO SOLO hodit, ves

Ne vem, kako naj ti to povem, ampak točno to pravilo se pa še lep čas ne bo spremenilo. Zakaj? Zato, ker ga ni norca, ki bi ukazal, da se beseda v 1. sklonu začne na drugo črko, kot v vseh drugih. Lahko pa začneš seveda govoriti še goga, gomu, gom. Če se bo to dovolj razširilo, imaš pa šanse. Do takrat pa KDO. Deal with it.

Ja pa saj Slovenci tudi rečemo “pisker”, napišemo pa “lonec” 🙂

ja pa “iz kje si” je tudi lažje napisat kot od kod si, pa bo zato nekoč pravilno!!!

toda nismo srbi, da bi pisali kako govoriš, čeprav bi bilo tudi meni bolj všeč. Pomisli šele na angleščino in napiši horibol

Gdo ???. Tableta spustila?

Spet ta tema odprta o meni leta 2012. Že pred destimi leti sem jih motil ker sem pisal GDO. In kje so zdaj tisti ki sem jih motil? Nikjer na forumu jih ne več. ?

Kmalu tudi ne bo več te psice, ki mi teži z besedo GDO. No tudi iDESI/matjazko mi je stalno pod vzdevkom BTDT težil z besedo GDO pred enim letom in mi popravljal slovnico. Je še komu to sumljivo?

Ampak ni hudega, še malo pa bom to multivzdevek govno sfukal dol s foruma tako kot je Vagabunt Barco. ?

v enem koncu Slovenije rečejo kdo… keedu

Take probleme imate z kdo in pišete gdo, ker tako izgovarjate, prav zanimivo, da vam potem ne gresta s in z, kjer ju pa napačno zapusujete, čeprav je izgovorjava popolnoma nemogoča.

Ja gvišn, da mi bo gdo gavoru, kaku nej švasam klelele. ☺☺☺

Se eden pacient, ki bogu krade dneve.

Gdoga ali ćega?

Neki tadzga, k ni z vsadzga.

Oče je delav na vrtu, potem smo odšli domol.

Vsak človk ma loh govorno napačo al pa se gdaj zmoč.

Je kriza? Ni novih tem. Pa vlecemo po deset let stare teme ven iz naftalina.

Odgovor na objavo uporabnika
Covid 2021LE, 03.01.2022 ob 10:58

Gdoga ali ćega?

Neki tadzga, k ni z vsadzga.

Oče je delav na vrtu, potem smo odšli domol.

Vsak človk ma loh govorno napačo al pa se gdaj zmoč.

Knede ☺

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close