garsonjera – najemnina
Na http://www.nepremicnine.net boš našla cene.
…naša družina, recimo, prodaja enosobno stanovanje. Od začetne cene smo že morali odstopiti, ker enostavno starejša stanovanja nimajo cene oz. je precej nižja kot včasih. Pa je st. v Ljubljani, blizu BTC in prenovljeno,..a enostavno ni zanimanja! Sploh klicev ne, ogledov.Upam, da boš imela več sreče, če jo boš prodala.Kje pa je?kateri del? Pa oprosti, če je bilo tisto kot napadanje.
Moja mama oddaja garsonjero za 270, Enosobno pa za 290 Eur/mesec. Starejše stanovanje v lepem koncu Ljubljane.
Drugače pa izračun 100.000 na banko pa potem 5% obresti ne drži čisto tako kot praviš, ker pri nepremičnini grejo tudi cene nepremičnin gor. Če je stanovanje vredno letos 100.000, bo po vsej verjetnosti (vsaj do sedaj je bilo tako) drugo leto vredno recimo vsaj 105.000 Eur pa še najemnina recimo toliko kot praviš 250 eur na mesec = 3.000, torej imaš več kot na banki!!!! Potem pa moraš jasno računati še davke na obresti in na oddajanje!
Garsonjera,
daj za foro oglas s to ceno in, če ti uspe dobiti kupca v naslednjih nekaj mesecih, si zmagala. Ja, a misliš da je oglaševana cena enaka realni????
Po tvojem je 100.000€ / 30m2 = 3.333€ kar je že blizu oglaševanim cenam za nove ali skoraj nove garsonjere na res super lokacijah. Ne verjemi vsega agencijam, ki cene navijajo do neba, samo zaradi interesov svojih provizij. Za 420€ kolikor bi želela da si na istem kot z denarjem na banki, dobim jaz že prostornejše 1 do 1,5 sobno stanovanje – tudi na super lokaciji v Ljubljani.
Oglaševane cene stanovanj seveda niso realne.
So pa take, da ne bomo mešali megle:
http://www.slonep.net/subareas.html?lev0=1&lev1=4&lang=&lev2=45&lev3=2130
Torej je bila marca povprečna oglaševana cena cca. 3400 €.
Moja garsonjera vsekakor vsaj nadpovprečna, tako da se nimam kaj sekirati, ti pa se drugič prej raje pozanimaj, preden otresaš jezik v prazno.
po koliko se prodajajo je eno, za koliko jo pa prodaš je pa drugo. ljudje, ki iščejo vedo povedat kaki sekreti se prodajajo za veliko denarja – in seveda ne prodajo.
stare nepremičnine so potrebne vzdrževanja in ko kupiš star flat in se potem začnejo po bloku adaptacije je katastrofa.
osebno raje manjše, pa novo
Forum je zaprt za komentiranje.