Garmin
Iz spletne strani sem prekopiral nadgradnjo z imenom AdriaROUTE_2.10_SD_update.exe
Potem sem se najprej prepričal, na kateri črki je spominska kartica in
sicer tako:
1. S pomočjo USB kabla sem povezal Gamina z računalnikom
Pri meni sta to črki: J in L, z raziskovalcem sem pogledal datoteke na
črki J in črki L (traja kar kako minutko, da se Garmin zažene)
2. Izključil sem garmina iz računalnika in ga ugasnil
3. Iz Garmina sem izvlekel spominsko kartico
4. Ponovno sem vključil Garmina v računalnik in se s pomočjo raziskovalca
prepričal, na kateri črki je spominska kartica (ni podatkov gor)
(traja kar kako minutko, da se Garmin zažene)
5. Izključil sem garmina iz računalnika in ga ugasnil, ter nazaj vstavil
spominsko kartico – sedaj vem, da je to črka L
(traja kar kako minutko, da se Garmin zažene)
[img]http://www.softraja.com/garmin/1.jpg[/img]
6. Vključil sem garmina in startal program za nadgradnjo Adriaroute karte
[img]http://www.softraja.com/garmin/2.jpg[/img]
7. Malce sem gledal modri trak, medtem, ko se je karta “razpihnila” nekam
na disk
[img]http://www.softraja.com/garmin/3.jpg[/img]
8. Program mi je ponudil točni dve črki (J in L), v mojem primeru
sem si izbral črko L, ter kliknil Instaliraj
[img]http://www.softraja.com/garmin/4.jpg[/img]
9. Program prične z instalacijo karte na spominsko kartico
[img]http://www.softraja.com/garmin/5.jpg[/img]
Sama instalacija traja kar nekaj minutk, medtem časom grem v kuhinjo
pa v hladilniku ni:
– mrzlega soka
– lučke/korneta/sladoleda/anything
– sam mrzel pir (katerega pa ne smem več piti – bivši alkoholik :)))
– potem pa pač na balkon prav nemoralno modre dime kreirat 🙂
10. Instalacija je končana – sledi pregled kart in razočaranje – en
cel kup pokopališč in nič drugega
11. Klemenxx gre ves vesel k Homanu na sladoled :)))
Klemenxx, res si se ful ful potrudil!! Hvala ti 100x!
inštalacija usela, vse dela….
Razočarana pa sem nad najnovejšo verzijo (nadgradnjo), saj ne prepozna nekih določenih krajev (npr. Trčova pri MB) in me še vodi po starih ulicah…ampak ok, morda bomo kmalu dočakali, da bo tudi karta Slovenije tako izpopolnjena kot je Z Evropa.
Še enkrat hvala in upam, da ti je sladoled teknil:)))
Včeraj sem tudi jaz dobil naročen Garmin Nuvi250 s priloženo SD kartico Adria Route. Klemenxx, ves postopek sem želel napraviti točno tako, kot si zapisal, ampak jaz imam že kar na začetku problem.
Prekopiral sem si nadgradnjo…
Ko sem s pomočjo USB kabla (vzel sem kar USB kabel od digitalca) povezal Garmina na računalnik in v Raziskovalcu čakal, čakal…da bi se pri Naparave s shrambami za izmenljive medije (Moj računalnik) pojavil še kak pogon, kot ti opisuješ, ga ni in ni…..(čakal sem več kot minuto:).
Garmin pa se je takoj sam vklopil in na zaslonu se je pojavila skica povezave z računalnikom. Nič mi ni jasno….?!!!
To pomeni, da računanik niti ni prepoznal Garmina ali kako?
Če si na Garminu videl sliko povezave z računalnikom, potem nadaljuj po postopku opisanem tukaj: http://www.navigo-sistem.hr/proizvod/370/3
______
Prebacivanje karte sa računala u GPS:
U izborniku MapSource-a pod Tools odaberite Maps alat, te pomoću njega označite cijelu kartu (odzumirajte kartu da vidite sve njene rubove npr. na 200 km, zatim kliknite lijevom tipkom miša izvan lijevog gornjeg kuta karte i povucite miš dijegonalno desno dolje, dok povlačite miš obavezno držite lijevu tipku miša, kada označite kartu pustite lijevu tipku miša). Nakon što ste označili sve karte odaberite u izborniku TRANSFER – SEND TO DEVICE. Nakon što MapSource pronađe vaš uređaj pritisnite tipku SEND pričekajte da transfer završi, pritisnite FINISH te odspojite GPS uređaj od računala. Vaš uređaj je sada spreman za navigaciju s najnovijom verzijom AdriaROUTE karte.
_______
Ne vem, kaj se sploh zezaš z raziskovalcem 🙂
Ker ste nekateri v tej temi omenjali navigacije TomTom, bi izpostavil, da jih lahko kupite tudi prek MON-ove spletne trgovine: http://trgovina.over.net/home.php?cat=385
Cene zgledajo kar ugodne, je pa to seveda subjektivna ocena 🙂
Zdravo.
Pred časom sem se oglasil okrog garmina na n95. Mam 2 kartici,eno z adria route,drugo evropa,tko da ju uporabljam ločeno, obe pa imam itak posodobljeni na najnovejše verzije. Evropo sem preizkusil nekaj malega nemčije, potem tenerife po dolgem in počez ter italijo-toscana. V glavnem, precej dobro mi je deloval,sploh,ker je na telefonu. Je pa res,da nekatere cilje včasih zgreši od 50 do 100m. A meni to ni moteče,saj me je po marsikaterih cestah brezhibno vodil,kjer bi se brez izgubil ko toča. Ko pa sem se bližal cilju pa sem malo bolj pogledal okrog,pa je šlo. Sploh pa zanimivosti,ki jih ima notr že vpisane,pa ni zgrešil nikoli. Tud preračunavanje ni predolgo,če zaideš razen če gre za par 100 km ruto.
Glede slo je pa tako,da folk dostikrat ne ve,da slo karta na evropski kartografiji niti približno ni to kot pa je adria route posebej. Z najnovejšo adrio imam dokaj dobre izkušnje, sploh ker je toliko ciljev že noter,da še samo skreti manjkajo.. 🙂
Pa tud z nastavitvami se je treba mal poukvarjat,ker privzete niso vedno idealne.
Ene parim sem ga tud dal na n95,pa vsi tarnajo,kk ne deluje. Nastavitev se itak niso niti dotaknli,pa še telefon dajo kr na sedež, pol pa tarnajo,da jim ne najde satelitov.
V glavnem,čist ok je, ma kake fore in verjamem,da je kdo tud boljši,a žal kolikor vem za n95 ni drugega. Pod črto me je pri cca 100 navigacijah v 90 pripeljal pred vrata… Za telefon verjetn čist v redu.
Pa še to. A je kdo tukaj uspešno prepričal samsung G810,da bi poganjal garmina? Instalacija je ok,mape delujejo,le notranji gps noče sodelovat z njim. Ga pokaže,a potem zateži,da je gps receiver izklopljen.
No,pa lep pozdrav vsem gps-ovcem.
Evo nadgradnja nove verzije Adria Route 2.20 je na voljo na
http://www.navigo-sistem.hr/katalog/lin92
SLOVENIJA
– kategorizacija cesta prilagođena vinjetama
– nove dionice autocesta
o A5 Beltinci – Lendava
o A5 Lendava – Pince
o A5 Maribor – Lenart
o A5 Lenart – Vučja vas
o A2 Šentvid – Koseze
o A2 Lešnica – Kronovo
o A2 Vrba – Peračica
– unesene nove dionice cesta, novi kružni tokovi, novi kućni brojevi i POI točke…
– ispravljene pogreške prijavljene od korisnika
🙂 🙂 ja to pa res.
Ko sem se peljal od MB proti Murski in še naprej, sem Garmina raje kar
izključil, ker mi je ženska skozi težila naj na polju obrnem desno in
levo, v resnici sem pa bil na AC..
Pa še kaj – je pa cel kup novih krožnih narisanih in ostalo, napak je
pa itaq cel kup novih 🙂
Problem je v tem, ko se tisti njihov avto za dokumentiranje vozi po naši ljubi Sloveniji(nazadnje sem videl, da je to delala ena poljska firma), ne zaključuje poti na vseh izvozih v nekem krožišču ali križišču. In potem pot tam ni sklenjena.
Jaz imam recimo na pomnilniški kartici le (sedaj na novo posodobljeno) City Navigator EU 2009 NT in mi na Garminu dela.
V mapsource imam mapo odklenjeno, ko pa hočem iz pomnilniške kartice v mapsource prenesti zemljevide, najprej napiše da do bili podatki uspešno prejeti, potem pa sledi obvestilo o napaki – slika spodaj. Kje je keč, ali je kaj narobe, ali bo vseeno špilalo ?
Menda bo v nekaj dneh (kak teden) izšla nova verzija Adria Route 2.3
Po napovedi Garmina, ki v sodelovanju z NAVTEQ-om pripravlja kartografsko podporo za sprejem prometnih informacij v Sloveniji, bodo prometne informacije na Garmin navigacijskih napravah v Sloveniji predvidoma na voljo delno že poleti 2009, popolnoma funkcionalne pa jeseni 2009.
Predvidoma jeseni bo podporo za sprejem prometnih informacij omogočala tudi kartografija AdriaRoute.
Na voljo je nova verzija Adria Route – 2.30
http://www.navigo-sistem.hr/katalog/lin92
Novosti u odnosu na verziju 2.20:
HRVATSKA
– dodani kućni brojevi za 127 gradova, te 104 nova grada s imenima ulica
– terenska mjerenja: Istra, Dalmacija, Slavonija, Lika…
– unesene nove dionice autocesta: Šestanovac-Zagvozd, Zagvozd-Ravča, Đakovo-Osijek, Velika Gorica-Buševec
– napravljene korekcije u rutiranju i ucrtane nove dionice cesta
– tlocrti zgrada u većim gradovima dignuti u 3D prikaz (vidljivo na uređajima Nuvi 7×5 i Nuvi 8×5)
SLOVENIJA
– kategorizacija cesta prilagođena vinjetama
– nove dionice cesta
– povećana točnosti kućnih brojeva u manjim naseljima
– nove POI točke
– dodani novi površinski objekti (aerodromi, groblja, industrijski kompleksi, parkovi, sportski kompleksi)
BOSNA I HERCEGOVINA
– dodana 3 nova grada s imenima ulica
– napravljene korekcije u rutiranju i unesene nove POI točke
MAKEDONIJA
– dodana 2 nova grada s imenima ulica u Makedoniji (Tetovo i Negotino)
– napravljene korekcije u rutiranju i unesene nove POI točke
ALBANIJA
– po prvi puta u karti se nalazi i detaljna cestovna mreža Albanije
– 5 najvećih gradova detaljno obrađeno s imenima ulica i POI točkama
Karta je izrađena s novom Garminovom NT tehnologijom koja omogućava nove funkcije (3d zgrada, praćenje ceste u tunelima..), a karta je memorijski manja. Neki stariji modeli GPS uređaja ne podržavaju NT format (eTrex Legend, eTrex Vista, eTrex LegendC, eTrex VistaC, GPSMAP 60C, GPSMAP 60CS, CPSMAP 76C, GPSMAP 76CS).
Zahvaljujemo se korisnicima koji su nas upozorili na nedostatke koje su uočili na prethodnoj verziji karte, a preporučamo se i ubuduće. Molimo Vas da nedostatke javite na prijava@navigo-sistem.hr
Tri leta imam Garmin nuvi 250 in sem z njim zelo zadovoljen – razen z iskanjem poti v Adria Route.
Plusi
– povsod v zahodni Evropi (karta City Navigator EU) se lahko odklopiš od skrbi za navigacijo in le poslušaš nasvete. Delovalo bo brezhibno.
– model 250 je zelo priročen, lahko ga imaš v žepu in z njim hodiš po mestu, s sprejemom ni težav
– s sprejemom v avtu nikoli ni bilo težav, le občasni v švicarskih alpah ali norveških fjordih
Minusi
– bivša Juga (karta Adria Route stanje poleti 2008) je zelo nekvalitetno pokrita v primerjavi z City Navigator. Govorim za CRO, BiH in MAK -hišne številke so le na približno, algoritem za iskanje poti je zelo čuden, mislim, da ne upošteva kategorije cest, rade volje te zapelje čez vukojebine, ob navigaciji moraš biti zelo zbran, najprej preveriti, če je pot, ki jo je našel res optimalna in nato med potjo ne le poslušati navigacijo ampak tudi misliti z lastno glavo. Navigacija v SLO je bp.. CG, KOS in SRB pa so pokrite le z pomembnejšemi cestami.
– včasih, zelo redko se zgodi, da ob vklopu traja dlje časa, da najde satelite, čeprav sem na odprtem
Tudi po treh letih bi se takoj spet odločil za nakup tega modela, čeprav imajo novejši modeli večji zaslon (težje bi jih nosil v žepu hlač) in dodane funkcionalnosti (jih ne potrebujem).
Forum je zaprt za komentiranje.