garmin-sd kartica
Kupila sem Garmin nuvi 255W in SD kartico za Adria route. Škatlo oz. ovitek od SD kartice sem pregledala, iskala navodila, ker pa nisem nič našla, sem jo vrgla v peč. Kasneje pa sem začela brskati po internetu in ugotovila, da za nadgradnjo rabim kodo, ki naj bi bila v tej škatli. Jaz je seveda nisem nikjer videla. Torej, ker nimam code, je vseeno uporabna ta kartica, razen za nadgradnjo? V trgovini, kjer sem kupila, so mi dejali, da daš kartico v režo in dela, brez kakršne koli povezave z računalnikom. Ko pa berem po internetu, je uporaba tega garmina cela znanost, pa prenesi to, pa ono. Saj za tistega, ki se ukvarja s tem, je mala malica, ma zame je cela znanost.
Lepo vas prosim, če mi poveste ali za uporabo te sd kartico nujno rabim kodo, pa ajd v trgovino po novo, ali ne.
Hvala za odgovore.
lp
Špela1,
Programska oprema na SD kartici je že registrirana na samo kartico
in NE potrebuješ nobene serijske številke. Kar veselo vstavi kartico
v Garmina in jo uporabljaj.
Za sam prenos nove verzije Adria rotue imaš pa na forumu natančna
navodila (še slikce sem priložil).
Sama osvežitev programske opreme je sestavljena iz dveh delov:
– osvežitev samega Garmina
– osvežitev AdriaRoute karte
težave z Garminom ali kartami imajo pa samo tisti kateri:
– uporabljajo nelegalno programsko opremo (karte)
– ne znajo uporabljati osnov računalništva
Če te kaj zanima/ni jasno kar na dan z besedo
lp
Klemenxx
Najlepša hvala za odgovora. Klemenxx, tvoja navodila imam že izpisana, sem jim že sledila, potem pa sem se izgubila. Nič zato. Saj kakršna koli navodila pač moraš večkrat prebrati, posebej če ti je tema tuja. Tudi sedaj si mi dal jasne odgovore. Če mi pa ne bo šlo, se bom pa spet oglasila.
Še enkrat hvala, ravno zadnjič sem poslušala pogovor na radiu, da ponekod vpeljujejo programe, kjer vnuki učijo svoje stare starše osnove računalništva. In prav je tako.
lp
Evo bližnjico do navodil
http://med.over.net/forum5/read.php?39,4742772,5134428,quote=1
Če ne bo šlo, se pa oglasi,
Forum je zaprt za komentiranje.