Gardaland / Legoland
Legoland neprimerljivo boljši. Kot otrok sem bila v nekem “luna” parku v Nemčiji, ki ga postavijo samo občasno. Bilo je naravnost super. Nato smo šli s šolo v Gardaland. Bila sem zelo razočarana.
V Gardaland smo peljali tudi naše otroke pred 2-ema letoma. Bilo je spotoma, ker nam je bil osnovni cilj nekaj drugega. Bilo jim je všeč, meni pa še vedno ne kaj posebno. Lani pa smo bili v Legolandu in otroci navdušeni.
Tudi oni se strinjajo, da z Gardalandom ni primerljivo!
.ali pa prespiš kje na bližnji obali Riccione,če si v predesezoni ,skoraj zastonj apartma.Mi smo se drugi dan potem odpravili še v bližnji Oltremare park,nazajgrede pa še v San Marino.:)
Imaš pa na tej strani veliko informacij:zabaviščni parki evropa
Čez otrokom legice niso top igrača, pol jim mogoče lego land ne bo tok zanimiv, ima velik manj atrakcij kot GL, ampak za našega lego frika pa sploh ni dileme, v legolandu bi lahko živel 🙂
Imaš možnost sestavljanja različnih setov, pa programiranja robotov in tekmovanja z drugimi prisotnimi … Pol pa ostale klasične zadeve, ki jih vidiš na netu, za nas je bilo 2 dni lego landa čist premal.
Legoland je bolj za majhne otroke. Meni sploh ni primerjave. Gardaland stokrat boljši. Legoland pač bazira na legicah. Če so obsedeni z njimi, jim bo zanimivo. Je pač park narejen drugače. Z vidika atrakcij pa Gardaland med njima nima konkurence. Legoland ima recimo samo en vlakec smrti, pa še en vlakec, kjer te vrtijo nazaj (obup), pa še nekaj z vodo, potem se pa že neha. Otroci lahko še vozijo avto, dobijo šoferski izpit, si ogledajo kino … To je meni ostalo v spominu od atrakcij.
Za Legoland je pri starosti 10 let že skoraj zadnji vlak, medtem ko je Gardaland tudi za veliko večje in odrasle.
V Legolandu je sicer super, sploh če imajo otroci radi Legokocke, sta tudi dve enkratni mokri atrakciji, pa ni teh hudih vlakcev smrti, ki za sedemletnike itak še niso, desetletniki jih pa tudi vsi še ne marajo. Skratka, za letos vam jaz priporočam Legoland, pa greste čez leto ali dve v Gardaland ali kam drugam navsezadnje, saj je teh parkov kar nekaj.
Vsekakor pa Evropapark nadkrili Gardaland, samo tam se pa res splača biti odrasel oziroma star 13, 14 let.
Forum je zaprt za komentiranje.