Gardaland-če pada dež?
Šel sem do neke agencije in se zanimal za izlet v Gardaland, enodnevni.Zaposlena v ageniciji je bila še kar prijazna, edino nekateri njeni odgovori so mi bili milo rečeno čudni.Na moje vprašanje, kaj je, če na dan, ko imam rezerviran Gardaland, lije, mi je rekla, da potem pač lije in da naj vzamem anrorak zraven za vsak slučaj.Poleg tega je omenjala tam neki kino, kamor se lahko zatečem v primeru dežja.
Halo?! Ne mislim plačat 60 evrov po osebi, da bomo v kinu.Sem razmišljal, da najbolje, da rezerviram za en teden naprej takrat, ko bodo napovedi kazale, da bo absolutno lepo.
Nenavadno se mi zdi, da agencije ne ponujajo vračila denarja oziroma premika na drug termin v primeru očitno slabega vremena.Ljudje že rezervirajo za 14 dni naprej, kakšno bo vreme čez 2 tedna pa nihče ne ve.Mislim, da ljudje ne rezervirajo, da bodo v primeru dežja v kinu?!
Ja, agencija organizira in pol se gre ne glede na vreme. Je pa res, da je bolj malo možnosti, da naletiš na dež, ker tam res zelo zelo redko dežuje.
Mi smo bili pred slabim mesecem, celo pot (do Verone) je deževalo kot iz škafa, v Gardalandu pa sonček.
Je pa res najbolje it v lastni režiji in enkrat med tednom.
Andis, to ni navaden kino. V tem kinu imaš občutek kot da si ti v tistem filmu notri, ker se premikajo stoli in mislim da so sedaj že razni drzugi efekti tudi, predstave pa tudi ne trajajo po dve uri kot običajni filmi ampak recimo da nekje 20 minut. Stoli te pa resno premetavajo, moraš biti privezan, ne samo toliko malo kot npr. v teh naših 3D kinih.
Drugače pa verjamem da ti v primeru dežja ni do tega da bi tam skakali naokoli, sploh če so zraven še mahni otroci.
Jaz sem bila v Gardalandu nazadnje pred nekaj leti, s polnim avtobusom prijateljev. Pot smo imeli načrtovano že en mesec prej ker smo šli v lastni režiji in nismo vedeli kakšno vreme nas čaka. Smo imeli srečo in je bilo večina dneva lepo sončno, edino sredi popoldneva smo imeli eno ploho. V tem času se nismo zatekli v kino ampak smo še z večjim veseljem posegali po njihovih vodnih zadevah in se še dodatno špricali. Če smo bili že enkrat malo mokri, zakaj ne bi bili orenk?
No, kakor koli se bosteže odločili vam tisti dan želim lepo sončno vreme in obilo užitkov.
Prvič, ko sem bila v Gradalandu, smo imeli polovico dneva dež. Na srečo je tam topleje kot pri nas in ni bilo moteče. Vrst ni bilo, povsod smo se lahko vozili prvi, neštetokrat smo šli na eno in isto zadevo brez čakanja.
Čez kakšno leto sem šla tja na lep sončen dan in me je skoraj kap. Na vsako stvar smo čakali najmanj 1 uro, tako da polovico stvari sploh nismo videli.
Tako da…
Podobno tudi mi. Samo mi smo bili prvic ob lepem vremenu, drugic pa je bilo prvo polovico dneva dez (enkrat prav fajn nevihta – takrat so atrakcije ustavili).
Tam smo kupili palerine, ki so nam prav prisle tudi za vodne atrakcije, saj so vsi tisti, ki so s svojimi anoraki prisparali na palerinah, bili prav fajn mokri, mi pa ne.
Vecje nalive smo preziveli v zaprtih atrakcijah (v tisti, ki je bila takrat najblizja), itak pa tam baje ni nikoli cel dan dez.
A si mogoče tud kje slišal, da ti vrnejo vplačan denar za dopust, če ravno takrat dežuje? Ker na morje tud ne greš zato, da boš čepel v apartmaju al pa v hotelu…
Eni imajo pa res ideje!
En dan, ko bo napoved 100% sonce, se vsedite v avto in v Gardaland. Ne bo težav z vremenom, pa še hitreje boste tam, kot z avtobusom.
Si pomislil, da lahko avtobusu med voznjo poci guma in da traja nekaj casa, da se okvara sanira? Ti bos ta cas seveda cakal in izgubljal cas, namesto da bi se zabaval v zabaviscu? Vprasaj, kdo ti bo povrnil denar za nekaj ur zabave ob menjavi gume?
Saj en teden prej rezervirat je dovolj…če imaš možnost si poglej njihove napovedi, so veliko bolj zanesljive.
Drugače pa glej, da je med tednom….pa da niso prazniki, ne naši ne njihovi. Ker takrat je res ogromno ljudi, spuščajo pa kolikor jih pride, tudi veliko več, kot je nek normativ.
Saj tudi če je sončno, se boste pa skuhali, kljub vodnim atrakcijam.
Najbolje bi bilo, da je malo mešano :)))
Pa uživajte!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.