garaža v tripleksu – dvakratno lastništvo
Sem lastnk ene garaže v tripleks garažni stavbi.
Na obvestilu z GURS sem dobil lastništvo na dveh nepremičninah – prva nepremičnina je tripleks garaža v vrednosti 474.000 EUR pri kateri imam 1/54 lastništva, druga nepremičnina pa je garaža v tej isti garažni stavbi v vrednosti 9.000 EUR kjer imam 1/1 lastništvo.
Mislim, da je tu en podatek odveč – gre za po mojem dva redundančna podatka. Kaj svetujete je potrebno narediti. Podake hočem popraviti preko spleta, kateri podatek moram izbrisati oz. spremeniti?
Najbrž je garaža tako kot stanovanjski blok. nekaj je tvoje stanovanje, nekaj pa skupni prostori.
In na skupnih prostorih (dovoz…) imaš 1/54 del lastništva, na samem garažnem mestu si pa samo ti lastnik. ne vem, samo ugibam.
in izgleda da je tega dovoza toliko, kot pa parkirnega prostora.
Vsekakor bi bilo treba preverit še površino, kam kaj paše.
Ma vseeno me malo bega:
1. razmerje vrednosti garažne stavbe (474.000) in garaže (9.000) je ravno 1:54, tolikšno kot je delež lastništva, enako je razmerje neto uporabne površine garažne stavbe in garaže. Se mi zdi malo bosa, da bi bila 44 let stara tripleks garaža vredna 9.000 + 474.000 / 54 = 18.000 EUR
2. pri lastništvu stanovanja v bloku mi GURS sporoča le vrednost in lastništvo mojega stanovanja in ne vrednosti stavbe in deleža lastništva stavbe.
Torej lastniki garaž ali stanovanj v blokih – ali ste dobili podobne izpiske kot je moj?
Forum je zaprt za komentiranje.