Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Garancija za grafično kartico

Garancija za grafično kartico

Danes so na servisu ugotovili, da je odpovedala graf. kartica. Starost 14 mesecev. Sedaj mi nočejo priznati garancijo, ker naj bi bil razlog za okvaro prah na njej in ventilatorju. Pc sem redno čistil s sesalcem. Na računu imam napisano: Računalnik ni zapečaten, Garancija po komponentah. Drugo kar jih pa moti je, da pc ni bil zapečaten, ker sem se dogovoril s prodajalcem, da bom sam vgradil Pinnacle kartico.
Kdo ima prav, jaz ali LJ rač. trgovina?

Odvisno od dogovora s prodajalcem. Če gre zgolj za tel. dogovor, boš najbrž malo težjke dokazal. Moral bi skočiti do njega in si pridobiti nalepko, ki jo prodajalci imajo za takšne posege v računalnik takoj po nakupu (vgradnja dodatne kartice, modema ipd.).
Prah na ventilatorju pa ne bi smel biti razlog za nepriznavanje garancije. Zato vztrajaj! Obrni se na vodjo servisa s pismeno zahtevo.

Drugače pa računalnik in ventilatorje najbolje očistiš s kompresorjem, saj s sesalcem lahko posesaš le večje smeti, ki se naberejo na dnu in po kablovju.

Predvidevam da gre za Mlacom, ker so to čisto njihove fore. Prah ni razlog za prenehanje garancije, razen če je to omenjeno v garancijskih pogojih. Isto velja za plombiranje računalnika.

Točno, gre za Mlacom. Na računu mi piše garancija za gr. kartice itd 3 leta. 2 leti za zapečatene računalnike. 1 leto za ostalo-nezapečateni računalniki. Niso mi priznali garancije, za novo grafiko so mi pa dali 2 leti garancije. Ali se je vredno pravdati z njimi?

Ni potrebna pravda, le tržni inšpektor. Če bi ga klical vsak, ki so ga opetnajstili, že davno ne bi več poslovali.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Hvala Pero za tvoj nasvet, žal je v tej pravni državi NEUČINKOVIT.
Klical sem trž. inš. in mi je povedal, da mi preostane le plačilo sodnega izvedenca (pod 100 e za mnenje ne dela) to pa zato, ker Mlacom trdi, da je do okvare prišlo zaradi prahu (kriv kupec) in v primeru ugodne rešitve sodna tožba za vračilo (40 e graf. kart.). V Slo pa se rado zgodi ta bi ta tožba ZASTARALA.
Toliko o moji majhnosti in veličini in moči podjetjih kot je MLACOM.

Evo rešitve. Kartico lepo spucaj da ne bo prašna in jo še enkrat pošlji na servis po pošti (ampak z drugega naslova). Če kartica ni prašna nimajo razloga za zavrnitev garancije.
Mimogrede tudi jaz delam v računalniškem podjetju in uvažamo garfične kartice vsaj 5 različnih proizvajalcev. Niti eden nam še nikoli ni zavrnil garancije zaradi prahu, tako da je to nateg Mlacoma.

Tudi objave takih nesolidnih podjetij po forumih so učinkoviti.Ne vem pa , zakaj inšpektor ne ukrepa že zaradi bednega izgovora o prahu.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

zajcekd, ne razumem kaj lahko spremeni, če kartico pošljem z drugega naslova pod drugim imenom, če nimam računa izdanega na to osebo.

Pero, inšpektorjeva razlaga je bila, da ko prodajalec trdi, da je do okvare prišlo zaradi nepravilnega vzdrževanja, kupec pa to zanika, potem odloči sodni izvedenec, katerega plačam jaz in v primeru, da odloči v mojo korist gre stvar na sodišče. In potem ta stvar tam stoji, stoji…

Ja, to je zato, ker inšpektor ni imel jajc(ali znanja), da bi naštudiral original navodila proizvajalca, kjer ni govora o prahu. Mimogrede;kako pa naj spihaš računalnik, ki je pod plombo???

In kaj konkretno lahko še naredim?

Obrni se na vodstvo Mlacoma in jih kar se da vljudno povprašaj, kaj se jim kot znani firmi bolj splača: upoštevanje tvoje reklamacije ali “reklama” njihovih vse prej kot solidnih storitev v medijih in tržni inšpekciji. Ne pozabi omeniti, da je cena grafične za njihovo podjetje zanemarljiv strošek, še zlasti, ker jo servis dejansko brez vsakršnih zapletov lahko v garancijskem roku reklamira dobavitelju – kar Mlacom z garancijo jamči tudi svojim kupcem. Lahko omeniš tudi številne kritike in pritožbe, ki po netu krožijo o njihovi firmi – kar je vse prej kot reklama in osnova za image, ki ga ima Mlacom v javnosti.
Daj jim nekaj dni časa, da se odločijo – nato ustrezno ukrepaj.
Pozanimaj je, kdo je odgovorna oseba tega podjetja. Najprej lahko poskusiš pri vodji servisa, nato greš više…
Sam sem na podoben način prišel do bencinske črpalke, ki je začela piskati ravno po izteku garancijskega roka. 2 dni se se pogovarjali in zanikali vsako možnost upoštevanja reklamacije, tretji dan sem dobil pismo z dobropisom, ki sem ga lahko uveljavil pri naslednjem servisu vozila. Skratka: happy end. Enako želim tudi tebi! Samo vztrajati moraš. Tožba pa ob tako majhni vrednosti najbržres ni smiselna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close