Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija garancija na baterijo leptopa

garancija na baterijo leptopa

V kakšnem primeru velja garancija na baterijo?
Mojemu leptopu baterijo po 10ih mesecih pobira dosti hitreje kot prve mesece. Praktično mi povsem napolnjen leptop zdrži le še dobre pol ure – pri uporabi interneta.

Ne vem kako je zdaj, včasih je za baterijo prenosnikov veljala 6 mesečna garancija, preveri v garancijskem listu.

Garancija je eno leto, samo ne vem, ali za opešano baterijo lahko uveljavljam reklamacijo?

Kaj pa če bi vprašala na servisu?

Hvala za nasvet, ampak preden grem na servis, hočem vedeti, kaj mi pripada.
Zajcekd, verjetno si moški in ne veš, kako se nekateri serviserji obnašajo do žensk, ki na servis prinesejo kako tehnično stvar…

Kranka delam na računalniškem servisu, tako da dobro poznam postopke. Moraš pa vedeti da je garancija pri baterijah določena s strani dobavitelja in jo servisi morajo spoštovati. Ima pa skoraj vsak proizvajalec svojo garancijsko politiko zato ti ne moremo pomagati dokler ne poveš katere znamke notesnika sploh imaš.

HP, star 8 mesecev.

HP prvič in zadnjič! Za na servis imam pred iztekom garancije že cel spisek stvari, ki ne delajo.

HP ti daje na baterijo 1 leto garancije. Nesi na servis pa ti bodo zamenjali (meni niso nikoli komplicirali). Če ti karkoli ne dela nesi na servis da uredijo, ne pa da čakaš in bentiš.

Na servisu je bil že 2x zaradi istih napak, nikoli niso nič poštimali. tako ne bentim kar tako.

Po zakonu ima baterija za računalnik garancijo najmanj 12 mesecev. Firme in servisi si ne morejo izmislit. Preverjeno pri tržnem inšpektorju.

Na katerem servisu pa je že bil 2x?

In katere napake ne znajo (zmorejo) odpraviti?

Tudi sam delam na HP servisu in mi ni čisto nič jasno, da ti ne morejo zrihtat. Prednost HP-jev (v garanciji) je ravno v tem, da serviserji ne “popravljajo” strojne opreme, ampak direkt zamenjajo del z novim.

Razen če je napaka na softweru…nastavitvah….

Do sedaj smo imali samo 2x primer, da napaka ni bila odpravljena: v obeh primerih smo zaman čakali rezervni del…in je HP častil nov laptop…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close