gana
Ravno prišla iz Gane in hočem nazaj takoj! 🙂
To moram deliti z vami, ker je tako lepa in prijazna in oh in sploh deželica, da se ti skoz sam smeji. Nasmeški na njihovih obrazih pa ti lepšajo dneve in noči.
In če bi radi doživeli in preživeli najbolj noro doživetje sploh, se morate ustaviti pri Barbari in v njeni vasici. Zakaj? Ker ti znajo pričarati, da si počutiš kot doma, a vseeno v Afriki. Enostavno postaneš del njihovega življenja. Lahko se pa učiš tudi tradicionalnih plesov, igrati bobne, uživati na plaži ali pa se sproščati v senci s hladnim pivom v roki in ob odlični hrani.
🙂 Za vse interesente in za ostale, na spodnjem naslovu ste vedno in vsi zelo dobrodošli. 🙂
Barbara’s Highlife Village
p.o. box AD 352
Adabraka
Accra
Ghana
Tel.: 00233 244 957 278
e-mail: barbarabizovicar@yahoo.com
http://www.barbarasvillage.com
Uživajte v cvetju!
Živjo, Mikka!
Mene pa zanima kakšne so kaj cene v Gani, npr. koliko denarja te pride na dan vse skupaj? Pa kakšne so kaj plaže, je dobro tudi za potapljanje? Kaj je bilo tebi najbolj všeč? Upam, da ni preveč vprašanj:)
Najlepša hvala za odgovor pa da bi bili lepi občutki, ki ti jih je Gana pustila, še dolgo sveži.
Lep pozdrav.
Živjo!
Tudi sama sem lani tri mesece preživela v prečudoviti Gani, kamor se bom tudi še vrnila!
Življenje v gani je zelo zelo poceni..na dan porabiš 1000..sit ali pa še to ne…jaz sem v treh mesecih zapravila res minimalno…150.000 sit….
Za potaplanje Ganska obala ni, prav tako ni ne vem kakšnih plaž, prisotni so veliki valovi pa tudi voda ni čista….mi smo se kopali na obalah privat hotelov kjer je bilo lepo urejeno, pa še ne nadlegujejo te cel čas…
Sama gana je fantastična in vredna obiska…jaz sem prišla od tam popolnoma zmešana in sem imela iste občutke kot mikka, najraje bi se takrat vsedla na prvi avion od šibala nazaj…
lep pozdrav
urška
Gana je resda cenejša od Slovenije, vseeno pa je naša Urka rahlo pretiravala oz.verjetno ni štela zraven še prenočišča. Precejšnja razlika je namreč v tem, kje spiš in kje oz. kaj ješ. Če si malo šparaven in nič ne kupuješ, potem bi te moglo prit tam nekje 100 jurčov v enmu mesecu, v nasprotnem primeru pa bolj enkrat več. Sama sem v mesecu in pol porabila toliko kot Urka v treh, vendar sem dva tedna spala zastonj, sem si pa kar velik stvari nabavla (djembe, blago, maske,…).
Pri potovanju je vedno težko rečt, koliko boš porabil, saj ima vsaka oseba svoje kriterije glede prenočišč, hrane itd.
Kje mi je blo najbolj všeč? Na severu, kamor bi se z veseljem še vrnila, saj so ljudje res prijazni, sama narava pa čudovita. Sama nisem bla nikjer, kjer bi se dalo potapljati, se pa spominjam letaka (ki sem ga dobila v Akri), kjer je pisalo, da je potapljanje možno. Seveda se jim splača, saj v nekem bivalnem kompleksu dobijo od turistov veliko več denarja, kot pa če se le ti sami potikajo naokoli.
Uglavnem – Gana je res fajn dežela, vredna večkratnega obiska!
Lp, anka
Tudi sama sem potapljačica in žal nisem našla nobenega diving centra. Čeprav mi je en domačin razlago, da je v sosednji ‘vasici’ to možno, ampak mislim, da se nisma čisto razumela, kaj imam jaz v mislih.. 🙂 Tako, da s popi ni bilo nič. Morje je super za bodysurfing, če pa greš čez valove, lahko pa normalno plavaš. Morda se edino zatakne, ko je plima in hočeš iz vode.. 🙂
Meni je zmanjkalo časa za sever, tako da ti lahko povem sam za jug in Volta regijo. SUPER! 🙂 To moraš doživeti, ker je težko opisati. Meni se še danes smeji, pa sem že dober teden doma.
Cene so pa različne – lahko zapravič milijone, lahko pa tudi poceni skoz prideš. Na ulici sem js ponavadi jedla sweet potato in ostale cvrte stvari.. 🙂 In kos tega je ponavadi od 1.000 oz. 1.500 cedijev dalje. Voda v vrečki je najdražja 300 cedijev. Prenočišče – taka dokaj dobro z lastnim tušem in WCjem (s tekočo vodo) pa 95.000 cedijev. Vendar cene malo varirajo od področja kje si. Prevoz tro-tro (une daljše ture sem pozabla- bi mogla pogledat, če še imam kje zapisano) Kokrobite – Accra je 3.000 (do Kaneshija) in pol se 1.500 do Accre. Rentanje avta s šoferjem za cel dan pa me je prišo 300.000 cedijev (plus bencin). To se pol še deli na osebe v avtu. Rentanje bicikla – zastonj od domačinov! 🙂 No, kak pir so pol dobli.. Kino 2.000 cedijev. 🙂 To je tudi potrebno doživeti! 🙂 Meni se res še danes smeji..
🙂
Uživaj v cvetju!
rka, mikka, ancka…ali bi mi lahko pisale na moj privat mail, da bi vas kaj več vprašala o potovanju po Gani, saj bi zelo rada šla na enomesečno potovanje nekje v afriki, pa se še nisem odločila kam, zato bi mi prišle vaše podrobne informacije zelo prav..O cepljenjih.., pa ne bi rada morila vse na forumu, sem bolj za privat maile.
Prosim za pomoč in če mi lahko pišete na mail:svrko@volja.net.
Hvala.Jaz pa sem prišla ravno iz Kube po enomesečnem potovanju in me že kar nekam vleče.Ni za zdržat kar doma, res je še veliko sveta za videti in bi se rada odločila kaj pametnega.Prosim za odgovor na mail,
Špela
Zivjo!
Svrko meni se ne zdi, da bi drugim morila s svojimi vprašanji na forumu. Mislim, da je forum ravno temu namenjen, da lahko vsi preberejo o neki temi, ki jih zanima. To pišem predvsem zaradi tega, ker se tudi sama odločam za potovanje v Afriko in bi tudi sama rada izvedela čim več o tej deželici. Morda bi tvoja vprašanja in zanimanja pomagala tudi meni (najverjetneje tudi še komu drugemu) pri odločanju, v katero državico odpotovati. Pa brez zamere!
Sicer se pa strinjam, da je to zelo relativno koliko kdo zapravi v neki državi. Imam pa še vprašanje glede živalskega sveta, in sicer, katere živali je možno videti, je v Gani morda kakšen naravni park?
Pa najlepša hvala za odgovore (za nazaj pa za vnaprej:))
Lep pozdrav.
Kot verjetno že veš,Gana ni znana po živalskem svetu, ampak bolj po zelo prijaznih ljudeh.Vseeno pa lahko greš na peš safari v Mole national park,kjer si lahko ogledaš slone,antilope,opice,bradavičarke(okrog 90 vrst sesalcev živi tam)in zelo veliko vrst ptičev .Tudi podvodne konje si lahko greš ogledat na Black Volto.Levov,žiraf,nosorogov..ne boš videla,za to boš mogla v vzhodno Afriko..
Mene malce vec zanima o tej pes varianti ogleda nacionalnega parka. Za vecino nacionalnih parkov to ali ni blo mozno ali pa bi moral najeti rangerja, da bi te vodil (da te kak lev ne poje, al pa bivol ne potaca:). Uh, se vec, v nekaterih je dovoljeno iti iz vozila sam na tocno dolocenih krajih.
Tko me zanima, ce so tudi kaksne podobne omejitve in koliko pride najem vodica, rangerja,..?
O cepljenju za dol se mi zdi ,da je bilo za velikokrat napisano.
Torej za kaksne Hepatitis A, verjetno Rumeno mrzlico bi se bilo pametnoc cepiti. Drugace pa se lahko ponovno cepis se za kaksen tetatanus in podobno navlako.
Pa seveda napozabi tablet proti malariji in vse te zadeve potrebujejo dolocen cas, da zacnejo delovati, torej cepi se dovolj zgodaj pred odhodom (10-14 dni).
Sicer pa imas v zahodni afriki v dolocenih rekah in jezerih zelo neprijetne nematode, ki povzrocajo med drugim slepoto,…. (recna slepota). Kopaj se samo tam kjer si prepricana, da je varno.
Kaksen lonely planet je tudi dober vir osnovnih informacij.
Sicer pa imas na zacetku Trubarjveve (stavba pr Presernovem trgu) urad za varovanje zdravja ali nekaj tazga, kjer ti bodo dali vse potrebne informacije in te tudi cepili (ceprav so tudi nekatere cenejse resitve, sam ce si sama se ne splaca).
Jst sem bla tam sicer lansko leto, ampak po moje cene niso zlo spremenjen:
Kakum national park (pri Capeu): 2000cedi/osebo + 50.000cedi/Kanopy walk;
grad v Cape Coastu: 20.000cedi/osebo (10.000 studentska), 5.000cedi/fotkic;
Domana Rock Shrine (naprej od Kakuma): za dva skupaj-vstop + vodic 40.000cedi;
Fieme monkey senctuary: 40.000cedi/osebo
Mole: 40.000cedi/osebo (25.000 studentska) + 3.000cedi/foto + 1.000cedi/kolo :)? + 7.500cedi/eno uro guida (studenska pa 4.000) ;
Wechiau hippo senctuary: 20.000cedi/osebo (za eno uro s kanuji) + 80.000cedi/tro-tro (je predalec za kakrnokoli drugo varianto).
Mount Afagjato & Tagbo Waterfalls: 40.000cedi/osebo za tour (30.000 studentska ali volunterska) + 5.000cedi/foto
Wli falls: 16.000cedi/ volunterja + 5.000/foto
Drugam nisem hodila, edino v Larabangi sem šla pogledat mošejo, za katero nej bi nekaj plačala, pa sem se skregala, ker to sploh ni bla uradna cena, ampak je težil kar eden od vaščanov. Sem pa potem ugotovila, da folk to res plačuje.
Lep pozdrav!
Anka
Glede cene lahko pogledas moj post od vceraj, drgac pa moras najet rangerja – ture so zgodaj zjutraj ali proti veceru, ker takrat lahko vidis najvec zivali. Ce mas dobrga rangerja, si lahko s slonom iz oci v oci, najboljs je, da se ze v naprej zmenis, kva zelis in to. Pa za vse, ki grejo v Mole: ne jemlite starega rangerja, ki mu ze manjka par zob – tip hodi samo za antilopami in se mu da ful tezko kaj dopovedat.
Ce greste v Mole, je najboljs da tam tudi prespite, kljub temu da je malo drazje. Ce spis v Larabangi in potem najames bicikl, te pride skoraj isto. Je pa fajn, ce si ze prej nabavis za jest, ker imajo tam samo restavracijo, ki seveda ni za studentske zepe. Tam lahko potem tudi cel dan od dalec opazujes zivali, ki se pridejo napajat k vodi.
lepo prosim…če mi pošlješ spročilo
…na @travel.over.net 🙂
hvala
ja, please meni tudi…tudi kar na nelli@travel.over.net…thanx!
Forum je zaprt za komentiranje.