Gabijo se mi sodelavkine navade
Pred kratkim smo zaradi korone imeli manjšo reorganizacijo v službi. Ker jih veliko dela od doma, vsi pa pač ne moremo, so nas malo razselili po več pisarnah.
Z sodelavko, s katero se res dobro razumeva že leta, sva pristali skupaj v pisarni. Je huda intelektualka, verjetno en najbrihtnejših ljudi kar jih poznam, zabavna, z odbitim smislom za oblačenje. Je pa tudi samska s kupico živali katerim je več kot vzorna mama. In sedaj, ko sva skupaj v pisarni opažam, da ženska dejansko ni niti približno taka za kakršno sem jo imela vsa leta, ko sva se srečevali na hodniku in hodili na kavice. Opazujem njene navade in rutine in vedno bolj mi gre na živce in tudi gabi se mi. Na primer opazila sem, da osebna higiena ni ravno v njeni navadi, kar mi pove kar sama. Pravi, da je ohranila navado, da je kopa ob nedeljah, ker ji gre tuširanje na živce, počeše se samo takrat, ko si umije glavo, torej ob nedeljah, po oblačilih ima vedno polno las in živalskih dlak, za nohti ima vedno svinjarijo in le te si striže kar v službi za pisalno mizo. Opazila sem, da šalice iz katere večkrat dnevno pije čaj, nikoli ne pomije, ko pride iz stranišča si ne umije rok, vodo pa potegne samo, če kdo čaka za njo na wc ali če gre na veliko potrebo. Je tako očitno, da ne moreš spregledati! Sodu je izbilo dno, ko je v pisarno prinesla v toaletni papir zavit uporabljen menstrualni vložek. Mi je sama povedala, kao joj sem pozabila v sekretu v smeti vreči, ah ne da se mi nazaj hodit, ma gar bom kar tukaj v smeti dala. Skoraj sem bruhala. Prav gabi se mi.
Težko sploh z njo še komuniciram. Za na kavo vedno najdem izgovor. Vse kar mi še hodi po glavi je, kaj vse mojega je ona prijemala s svojimi umazanimi rokami. Rada bi šla v drugo pisarno pa ne vem kaj naj navedem za razlog, ker sta oni dve s šefico najboljši prijateljici. Vem samo, da je ne zmorem imeti več v svoji bližini.
Kaj tvoja sodelavka nima mame? Morda potrebuje nekoga, da jo “pouči”. Če bi bila na tvojem mestu ji bi rekla: poglej, na majici imaš lase, čakaj, da ti jih poberem. Ali pa: ali si ne umiješ skodelice od čaja? Prav tako jo bi opomnila, da se po prihodu iz WC-ja umije roke. Lepo prijazno. Saj, če sta v dobrih odnosih, ti ne bo zamerila.
Nekateri ljudje so pač taki, higiena ni ravno njihova vrlina. Nekateri pa gredo v drugo skrajnost.
Co-workerka, 22.12.2021 ob 12:30
Pred kratkim smo zaradi korone imeli manjšo reorganizacijo v službi. Ker jih veliko dela od doma, vsi pa pač ne moremo, so nas malo razselili po več pisarnah.
Z sodelavko, s katero se res dobro razumeva že leta, sva pristali skupaj v pisarni. Je huda intelektualka, verjetno en najbrihtnejših ljudi kar jih poznam, zabavna, z odbitim smislom za oblačenje. Je pa tudi samska s kupico živali katerim je več kot vzorna mama. In sedaj, ko sva skupaj v pisarni opažam, da ženska dejansko ni niti približno taka za kakršno sem jo imela vsa leta, ko sva se srečevali na hodniku in hodili na kavice. Opazujem njene navade in rutine in vedno bolj mi gre na živce in tudi gabi se mi. Na primer opazila sem, da osebna higiena ni ravno v njeni navadi, kar mi pove kar sama. Pravi, da je ohranila navado, da je kopa ob nedeljah, ker ji gre tuširanje na živce, počeše se samo takrat, ko si umije glavo, torej ob nedeljah, po oblačilih ima vedno polno las in živalskih dlak, za nohti ima vedno svinjarijo in le te si striže kar v službi za pisalno mizo. Opazila sem, da šalice iz katere večkrat dnevno pije čaj, nikoli ne pomije, ko pride iz stranišča si ne umije rok, vodo pa potegne samo, če kdo čaka za njo na wc ali če gre na veliko potrebo. Je tako očitno, da ne moreš spregledati! Sodu je izbilo dno, ko je v pisarno prinesla v toaletni papir zavit uporabljen menstrualni vložek. Mi je sama povedala, kao joj sem pozabila v sekretu v smeti vreči, ah ne da se mi nazaj hodit, ma gar bom kar tukaj v smeti dala. Skoraj sem bruhala. Prav gabi se mi.
Težko sploh z njo še komuniciram. Za na kavo vedno najdem izgovor. Vse kar mi še hodi po glavi je, kaj vse mojega je ona prijemala s svojimi umazanimi rokami. Rada bi šla v drugo pisarno pa ne vem kaj naj navedem za razlog, ker sta oni dve s šefico najboljši prijateljici. Vem samo, da je ne zmorem imeti več v svoji bližini.
Očitno sta pristali skupaj ena natančna in ena na hojladri.To je v njej že od malega , od doma in ona očitno sploh ne opazi, da so drugi drugačni.Vse to je zanjo normalno in domače.
Prinesi robčke za umivanje, pa naj se briše vanje, skodelica je njena, pa naj pije iz umazane, pa prosi jo , če vložke lahko odnese ven v drug koš.
Boš morala kar odpreti usta in ji povedati, kaj želiš.Drugače ne bo šlo.Prijazno in diplomatsko.Saj bo razumela.
Jaz sem enkrat sodelavcu rekla: Zakaj pa imaš tako črno za nohti, a si se po hrbtu praskal? Pa je v zadregi pogledal svoje roke. Pa sem mu blago rekla: Resno, ne moreš biti tak v službi. Ob eni drugi priliki je prišel v službo s trakom narejenim iz črne vrečke za smeti, namesto kravate zavezanim okrog vratu. Ja kaj pa imaš tole, ljuba duša? On pa reče, da je pozabil kravato, pa si jo je iz vrečke naredil, češ saj ne bo noben opazil. Sem mu prijazno dopovedala, naj si da to dol, ker bo seveda to vsak opazil in ga za norca imel. Sodelavec ni bil slab, imel je zelo težke razmere v družini, oba starša težka alkoholika, nihče ga ni imel za naučit manir. ampak je zelo rad prisluhnil nasvetom in dobro je delal. Tako bo morda tudi tvoja sodelavka hvaležna kakšnega nasveta o higieni. Ampak opravi to na samem, prijazno in blago. Ti jo poznaš od prej kot dobro osebo. Ni se spremenila, še vedno je dobra.
Tule je kar večkrat tema o higieni in večkrat je že bilo napisano, kako smrdijo tisti, ki se umivajo le enkrat na teden in kako smo se včasih kopali le enkrat na teden. Ti pa o tem ne pišeš – torej ne smrdi?
Tudi meni se gabi, če nekdo ne umije rok po stranišču in ni mi prijetno gledat dlak po drugih, a tuširam se največkrat le enkrat tedensko, in skoraj dnevno umijem določene predele, pa tule tudi to največkrat ni dovolj. Tako, da tudi tisti, ki se kompletno pod vodo spravimo le enkrat na teden, smo si še kako različni.
Zanimivo je, kako sodelavka kljub takim navadam nič ne zboli, kajne? In tudi prebavnih motenj najbrž nima? In da bi se z modernimi pretirano higienskimi navadami lahko vprašali, ali ni preveč bolezni zaradi pretirane higiene?
Ma dej, ne pribijaj. Sama imam psa in 2 macki. Macki hodita v svoj wc z peskom, pes se ni še nikoli podelal v stanovanju. Sesam 2x dnevno, tla brisem vsak dan, tusiram se tudi 2x dnevno. Skrbim za zivali in zase. Vsi smo čisti. Psu po sprehodu sperem tacke, da ne nosi umazanije po stanovanju. Poznam ogromno ljudi, ki imajo živali in vsi so čisti in skrbijo za higieno. Si upam trdit, da so še moje živali, bolj čiste, kot marsikateri človek
Jz ti pa predlagam,da
Se ne ufurat v ta obcutek ogabnosti.
Bolj ko bos razmisljala in o tem govorila doma, bolj bos sama sebe naspidirala .in kako bos pol v sluzbi.
Namisli si, da je prisla stara teta za 3mes kteb.da moras bit fuuul pazljiva za korono,da jo prosis da vedno ko zapusti pisarno in gre npr v kuhno da si umije roke, ker ti si ze opazila da si jih vsi ne.
Zmisljuj se.itak bo nasedla.
Kljuko tudi z robcki obrisi vsake 2uri in povej da te je res strah da bi kaj domov prinesla.pisarno luftaj.
Za vlozek si pa sama kriva.
To pa bi mogla takoj rect.
Oprosti ampak moj voh je tako oster da tega ne zmorem .fukn vlozek vn iz pisarne .
Forum je zaprt za komentiranje.