Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek FUUUJ PA TAK BENCINSKI SERVIS

FUUUJ PA TAK BENCINSKI SERVIS

V uredništvu smo prejeli elektronsko pošto bralke Anite, ki jo je nič hudega slutečo lepega dne na domu obiskala policija. Ker v življenju še ni imela opravka z možmi v modrem, je bila seveda zelo presenečena. Še bolj pa, ko so ji policisti razložili, zakaj so sploh tam. 

Pred mesecem dni se je potepala po Obali, kjer je obiskala tudi enega izmed bencinskih servisov OMV, tam natočila gorivo in kupila sladoledno lučko. Ko je natočila gorivo, je odšla v notranjost črpalke, tam povedala številko, vzela lučko in prodajalcu izročila bankovec. Ni bila pozorna, koliko ji je prodajalec vrnil, in se odpravila proti domu, v dobri veri, da je vse poravnano. Toda čez približno mesec dni so jo obiskali policisti zaradi obravnave pobega z bencinskega servisa. Kot kaže, je prodajalec preslišal, ko je povedala številko točilne naprave, in ji je zaračunal samo sladoledno lučko. Ona pa zaradi nepazljivosti tega ni opazila. Dejansko torej ni plačala goriva, pa čeprav ga je hotela. 

Pri OMV smo preverili, zakaj so nad bralko poslali policijo, če pa je bilo očitno, da ni želela pobegniti. Odgovorili so nam, da imajo posamezni servisi, ki so v upravljanju partnerjev upravljavcev, pristojnost, da sami presojajo in odločajo, kako ravnati v primeru neplačil za prodano blago strankam servisa. Pojasnili so, kakšen je postopek, ko stranka stopi v notranjost bencinskega servisa in iz različnih razlogov ne opravi plačila (nelektorirano): »Sprva se poskusi kontaktirati stranko. V kolikor je bil nakup opravljen s kartico zvestobe OMV SMILE & DRIVE, stranko najprej kontaktiramo s pomočjo podatkov, ki jih je zaupal pri vpisu v klub, in ga vljudno pozovemo k plačilu. V primeru, da partner upravljavec nima dotičnih podatkov, pa se lahko odloči za sprožitev postopka pri ustreznih organih. Glede na pretekle izkušnje se tudi v teh primerih odzove policija in dejanje tretira kot pobeg. To pomeni, da mora odgovorna oseba bencinskega servisa pri pristojni policijski postaji prijaviti sum pobega. Pri tem policija pozove odgovorno osebo bencinskega servisa k predaji ustreznih dokazil in nato stopi v stik s stranko.«

Kot vse kaže, gre le za nesporazum med stranko in prodajalcem, ki pa je imel kar hude posledice. Anita nam je potožila, da je bila po obisku policije res v šoku, saj so ji povedali, da bo morala zaradi omenjenega dogodka celo na sodišče.

Nauk zgodbe? Vedno preverite znesek vrnjenega denarja.  

Moj komentar : Da jih ni sram na bencinskem servisu!

Najbolj pa tistega, ki je bil pri plačilu zanikrn!

Da žensko tretirajo, kot da je ukradla gorivo…saj ni res, pa je!

Da bi se vsaj opravičili, ne pa da ubogo žensko zaradi tega vlačijo še na sodišče!

Odgovor na objavo uporabnika
Marjanka, 24.08.2021 ob 22:24

V uredništvu smo prejeli elektronsko pošto bralke Anite, ki jo je nič hudega slutečo lepega dne na domu obiskala policija. Ker v življenju še ni imela opravka z možmi v modrem, je bila seveda zelo presenečena. Še bolj pa, ko so ji policisti razložili, zakaj so sploh tam. 

Pred mesecem dni se je potepala po Obali, kjer je obiskala tudi enega izmed bencinskih servisov OMV, tam natočila gorivo in kupila sladoledno lučko. Ko je natočila gorivo, je odšla v notranjost črpalke, tam povedala številko, vzela lučko in prodajalcu izročila bankovec. Ni bila pozorna, koliko ji je prodajalec vrnil, in se odpravila proti domu, v dobri veri, da je vse poravnano. Toda čez približno mesec dni so jo obiskali policisti zaradi obravnave pobega z bencinskega servisa. Kot kaže, je prodajalec preslišal, ko je povedala številko točilne naprave, in ji je zaračunal samo sladoledno lučko. Ona pa zaradi nepazljivosti tega ni opazila. Dejansko torej ni plačala goriva, pa čeprav ga je hotela. 

Pri OMV smo preverili, zakaj so nad bralko poslali policijo, če pa je bilo očitno, da ni želela pobegniti. Odgovorili so nam, da imajo posamezni servisi, ki so v upravljanju partnerjev upravljavcev, pristojnost, da sami presojajo in odločajo, kako ravnati v primeru neplačil za prodano blago strankam servisa. Pojasnili so, kakšen je postopek, ko stranka stopi v notranjost bencinskega servisa in iz različnih razlogov ne opravi plačila (nelektorirano): »Sprva se poskusi kontaktirati stranko. V kolikor je bil nakup opravljen s kartico zvestobe OMV SMILE & DRIVE, stranko najprej kontaktiramo s pomočjo podatkov, ki jih je zaupal pri vpisu v klub, in ga vljudno pozovemo k plačilu. V primeru, da partner upravljavec nima dotičnih podatkov, pa se lahko odloči za sprožitev postopka pri ustreznih organih. Glede na pretekle izkušnje se tudi v teh primerih odzove policija in dejanje tretira kot pobeg. To pomeni, da mora odgovorna oseba bencinskega servisa pri pristojni policijski postaji prijaviti sum pobega. Pri tem policija pozove odgovorno osebo bencinskega servisa k predaji ustreznih dokazil in nato stopi v stik s stranko.«

Kot vse kaže, gre le za nesporazum med stranko in prodajalcem, ki pa je imel kar hude posledice. Anita nam je potožila, da je bila po obisku policije res v šoku, saj so ji povedali, da bo morala zaradi omenjenega dogodka celo na sodišče.

Nauk zgodbe? Vedno preverite znesek vrnjenega denarja.  

Moj komentar : Da jih ni sram na bencinskem servisu!

Najbolj pa tistega, ki je bil pri plačilu zanikrn!

Da žensko tretirajo, kot da je ukradla gorivo…saj ni res, pa je!

Da bi se vsaj opravičili, ne pa da ubogo žensko zaradi tega vlačijo še na sodišče!

Če baba ne ve ali je plačala samo lučko ali pa tudi bencin, potem nima kaj početi na cesti ?

Pač, če rata pa rata?

To se pa da relativno enostavno rešiti..kriv je namreč sistem tankaj pol plačaj, ki nima nobene logike, ker ti lahko vedno kdo zbeži, pozabi plačati ecc. Če bi vpeljali sistem plačaj kolikor želiš tankati, pa ti odklenemo toliko litrov, teh problemov ne bi bilo.

Zahvalite se mi lahko kadarkoli z nakazilom na TRR. Podatki v ZS

Takšnih laži sem se v 37-ih letih na črpalki naposlušal.

wtf, 24.08.2021 ob 22:40

Če baba ne ve ali je plačala samo lučko ali pa tudi bencin, potem nima kaj početi na cesti ?

Pač, če rata pa rata?

Enako mislim. Pa da ni “vedela” da po tankaju bo račun samo v vrednosti lučke? C’mon – naj se ne spreneveda.

OMV je tudi šlampast.

Pride brat na bencinsko in vzame cigarete. Placa s kartico. Adijo in gre.

Potem policaj klice mene, ce lahko dobi njegovo telefonsko stevilko, ker je nekje dobil od mene stevilko. Meni seveda nic jasno kaj brata isce policija.

Na koncu so ugotovili, da je bilo placilo s kartico zavrnjeno (pa je imel dovolj denarja gor) prodajalec pa tudi ni nic rekel, da placilo ni slo cez in ni ponovil placila.

Nazadnje prodajalec cist kot solza ker ni pogledal slip odrezka, brat pa ocrnjen.

Moje mnenje, 24.08.2021 ob 23:37

OMV je tudi šlampast.

Pride brat na bencinsko in vzame cigarete. Placa s kartico. Adijo in gre.

Potem policaj klice mene, ce lahko dobi njegovo telefonsko stevilko, ker je nekje dobil od mene stevilko. Meni seveda nic jasno kaj brata isce policija.

Na koncu so ugotovili, da je bilo placilo s kartico zavrnjeno (pa je imel dovolj denarja gor) prodajalec pa tudi ni nic rekel, da placilo ni slo cez in ni ponovil placila.

Nazadnje prodajalec cist kot solza ker ni pogledal slip odrezka, brat pa ocrnjen.

Ne skrbi, da bi bil brat očrnjen, če pa so ga iskali povezani kriminalci. Očrnjen je lahko samo pri ljudeh,ki so bedaki.

V katerem uredništvu ste prejeli pismo, Marjanka??? Med.over.ner? Ali si skopirala od drugega medija??

Sicer pa je prav, da je policija prišla. A baba ni prepoznala razliko v ceni na računu? Koliko stane bencin in koliko lučka??? Iskanje pozornosti in mešanje dreka.

Zgodbi ne verjamem niti pikice. Tankas vsaj za 20 eur in ne mi rečt da, se ne opazi ali si plačal 25 eur ali tri eur.

Če bi plačala le bencin in ne lučke bi še verjela zgodbici.

Ni registrirala da so ji večino denarja vrnili?

Me pa zanima če imajo posnetek. Predvidevam da ja in si ga je policija tudi pogledala.

Ja seveda. Ni opazila, da ji je zaračunal 2 eura namesto 50. Fuj pa taki ljudje.

Razlika je al placas 60 evrov ali 2. Lahko se pa naredis butastega.

Meni se je zgodilo pred leto podobno, sem plačala 3 šteke cigaret, par izvodov križank, goriva pa mi ni računal. Plačilo s kartico, nisem opazila, da ni zaračunano vse.

Po ogledu posnetka pa so sami ugotovili, da je bila njihova napaka, saj sem pred blagajno še pokazala, pri kateri črpalki se je tankal avto in kot pobeg tega niso mogli razlagati.

Iz servisa so na policiji (kot uslugo) dobili moj naslov po registrski, mene so poklicali domov in sem jim zanesla denar.

vprašanje,

kaj bi se zgodilo, če bi tankal, števec bi pokazal 50 litrov, dejansko pa v tank ne bi teklo gorivo?

a kako lahko to uveljavljaš, če te oni lahko kasneje “po plačilu” lahko reklamirajo, te v tem primeru verjetno gladko odslovijo, torej, kak ukrep -tehnični- je, da je tudi tu kupec zavarovan??

AHAHAHAHAHAHA

Kurba je placala samo 2 Evra za sladoled in je mislila,da je v teh 2 Evrih vklucen tudi bencin?!?! To naj razlaga njej podobni! TATICA!!!!!!

Kristus ljudje pa res iz vsega naredijo dramo. Attention whores. Mislim ja butast si če ne opaziš da ti niso zaračunal bencina. Sploh če plačaš z gotovino. Če bi bila kartica bi še razumela. In potem paniko narest in po časopisih pisat ko te najdejo. Mislim a je tako težko to ugotovitev sprejet, plačat in it naprej? Aja ne, treba celo f*** dramo narest iz tega kako grozno te je en revež tam za šalterjem namerno v to spravil. Ti uboga žrtev.

Ne verjamem besedice v tejle zgodbici. Sem delal na Petrolu in takih tičev precej leta okoli, pa vsak izumlja svoje izgovore.

Mario544, 25.08.2021 ob 09:46

AHAHAHAHAHAHA

Kurba je placala samo 2 Evra za sladoled in je mislila,da je v teh 2 Evrih vklucen tudi bencin?!?! To naj razlaga njej podobni! TATICA!!!!!!

TATICA je res, tista prva beseda je pa od vzgojenega možakarja čisto odveč in te je lahko sram …

Mene pa zanima nekaj drugega!, 25.08.2021 ob 02:04

V katerem uredništvu ste prejeli pismo, Marjanka??? Med.over.ner? Ali si skopirala od drugega medija??

Sicer pa je prav, da je policija prišla. A baba ni prepoznala razliko v ceni na računu? Koliko stane bencin in koliko lučka??? Iskanje pozornosti in mešanje dreka.

https://www.slovenskenovice.si/bralci/bralka-v-soku-na-dom-so-ji-poslali-policijo/

Slovenske novice na spletu.23.8.

Vampire dance, 24.08.2021 ob 22:45

Takšnih laži sem se v 37-ih letih na črpalki naposlušal.

Ne, ne moreš takole posploševati in obsoditi ljudi, ki tega niso naredili namerno.Potem naj obsodijo še prodajalca! To bi bilo pravično!

Naj potem nosi vsak svoj del krivde. In ne verjamem ti, da si se takih laži v 37.letih na črpalki naposlušal.Ker ne mi reči , da to dela vsak deseti, ki pride na črpalko.

Tudi jaz sem že v službi 40.let .Delam z ljudmi in absolutno ne posplošujem.Marsikaj se zgodi, marsikaj se da pa rešit z dobro voljo in prijaznostjo, ne pa z represivnimi ukrepi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close