Funkcija v Excelu, ki izbriše vejico v številki
Sith, zaenkrat mi je uspelo uspešno uporabiti tvojo formulo ( ki je resnično super ) in pa predlog o množenju s 100 od tebe, SImona.
Limona, a mi lahko razložiš kako stolpec določiš kot tekst, saj se mi zdi tudi tvoja rešitev zanimiva.
Kvačka, s tvojo rešitvijo namreč 5,92 spremeni v 6, če izberem, da ne želim decimalk. Izgleda, da tako ne gre, žal.
Virena, ali lahko malo bolj razložiš tvoj predlog prosim. Sem probala, in sicer tako, da sem v celico vpisala 5,92, nato kliknila vanjo, Oblika, Celice, SPlošno, vendar pa se ni zgodilo nič. A sem kaj izpustila?
Hvala vsem in lep pozdrav
Tarin
Mogoe samo namig:
Najhitreje stolpec pomnožiš (ali deliš) tako da nekam napišeš 100, to celico skopiraš in oznčiš stolpec. Izbereš posebno lepljenje in klikneš “Pomnoži”
Limonina in Virena, vajin način ne bo pomagal (edino računat se ne da s tako oblikovano celico).
Hja, najprej sem tudi sama dala predlog o množenju s 100 (tako kot Sith), vendar je problem nekje drugje – kaj pa če je za decimalno vejico več števil…
Predvidevam: iz neke ascci oz tekstovne datoteke uvoziš podatke, ki imajo v obliki izpisa uporabljeno ‘decimalno’ vejico (,) namesto ’tisočinske’ oznake (.) npr. 1,256,234.00 … V tem primeru Excel tega ne bo spoznal kot številko in … ah, pa saj veste.
Torej stolpec/vrstica (te celice) morajo biti najprej označene kot tekst (Format Cells/text); nato vse ‘,’ nadomestiš s ‘prazno’; potem pa še ‘.’ z ‘,’.
Na koncu vse celice označiš kot Number (general). In to je to.
Na isti princip se lahko reši Tarina zadeva …
Forum je zaprt za komentiranje.